Dakloze krijgt $100 en rent meteen naar de slijterij. Wat hij vervolgens doet had niemand verwacht

Geen categorieaug 25 2016, 19:00
Een YouTuber besluit een bedelaar te 'testen' door hem geld te geven en te zien wat hij ermee gaat doen. Wat de man vervolgens doet had zelfs hij echter niet verwacht.
Bedelaars en daklozen: we hebben er allemaal zo onze ideeën over. Veel mensen hebben enorm veel medelijden met ze en geven dan ook wanneer mogelijk een eurootje of twee. Veel mensen wantrouwen ze echter, en niet zonder goede reden. Helaas zijn veel mensen dakloos door verslavingen, en gaat het geld dat je ze geeft dan ook richting het onderhouden van die verslaving, en dat is het laatste wat je wilt.
YouTuber JoshPalerLin wist niet wat te denken, en besloot de proef op de som te nemen. Hij stapte op een bedelaar af, en filmde alles wat volgde. Hij gaf hem 100 dollar, waarna de man uiteraard van verbazing niet wist wat te zeggen.
Slijterij_2
Hij bedankte hem en liep snel weg, waarna Josh en zijn team hem volgden. Hun vermoedens leken helaas bevestigd te worden toen hij een slijterij binnen ging, en niet veel later met een goed gevulde zak weer naar buiten kwam.
Slijterij_1
Ze besloten hem toch nog even te volgen, en mogen blij zijn dat ze dat uiteindelijk gedaan hebben. De man liep naar een park waar meerdere daklozen zaten, ogenschijnlijk om met hen en veel liters alcohol de bloemetjes eens lekker buiten te zetten. Josh was echter stomverbaasd toen hij zag wat er in de zak kwam. Er kwamen geen blikjes bier of flessen sterke drank uit, maar pizza's, broden en zakken chips! Hij zocht het hele park af naar mede-lotgenoten en gaf ieder wat te eten.
Slijterij_3
Josh had genoeg gezien, en stapte op de man af om hem uit te leggen wat hier aan de hand was. Dat deed hij echter niet zonder de man te belonen voor zijn barmhartige daden waarin hij anderen, zelfs in zijn situatie, vóór zichzelf stelde. Hij kreeg nogmaals 100 dollar mee, die hij deze keer echt voor zichzelf moest houden. Hij verdient het zelf immers ook wel, zeker na deze gebeurtenissen, om eens een beetje van het leven te genieten.
Toch is de kans helaas klein dat de bedelaar bij jou in de buurt soortgelijke intenties heeft. Wil je hen toch helpen vertrouw je er niet op dat ze je donatie nuttig uitgeven, wees dan verstandig en geef het aan een organisatie die zulke mensen direct helpt. Dan weet je tenminste zeker dat je geld goed terecht komt!
https://www.youtube.com/watch?v=AUBTAdI7zuY
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten