Deze straathond was op sterven na dood. Wacht echter tot je ziet hoe goed hij er nu uitziet

Geen categorieaug 12 2016, 14:00
De enige reden dat deze hond van straat gehaald werd, was om hem tenminste waardig te laten sterven.
Het was de schrik van haar leven toen een Griekse dierenverzorgster deze hond nabij het station zag strompelen. Ze had al veel verwaarloosde dieren gezien, maar de staat van deze hond deed zelfs de kleur in haar gezicht wegtrekken. Hij was broodmager, had overal wondjes en kon nauwelijks nog lopen. Het leek wel een scene uit een horrorfilm, en veel mensen konden niet geloven dat bovenstaande foto echt was.
Hij leek niet meer te redden, maar het minste wat de vrouw kon doen was hem opvangen zodat hij in ieder geval in een warm huis zijn laatste adem kon uitblazen. Zo geschiedde het: een stel collega's namen hem mee, om de hond, die ze inmiddels Billy genoemd hadden, een waardig afscheid te bieden. Toen hij binnen gebracht werd, zag het arme dier er inmiddels zo uit, gelijkender aan een muis dan een hond:
[caption id="attachment_144758" align="aligncenter" width="669"]Foto: Screenshot Orphan Pet Gr / YouTube Foto: Screenshot Orphan Pet Gr / YouTube[/caption]
Ze hadden de wilskracht van Billy echter ernstig onderschat, want wonder boven wonder kwam de viervoeter niet te overlijden. In plaats van dat hij ten gronde ging aan zijn uitputting, gebruikte hij zijn laatste restjes energie om op te knappen. En zo ging het verder, totdat zijn verzorgers zowaar beseften dat de hond nog een kans op leven hadden. Ze bleven hem zo goed mogelijk verzorgen, en met succes. Uiteindelijk kwam de hond vele kilo's aan, genazen zijn wonden en heeft hij een prachtige vacht gekregen. Het is zelfs zo ver gekomen dat een vrouw uit Zwitserland aanbood om hem te adopteren, zodat hij daar kon beginnen aan een nieuw, gelukkiger leven. Billy verhuisde naar het Alpenlandje, en leeft daar inmiddels gelukkig met zijn nieuwe bazin. Die heeft overigens afgesproken om zijn Griekse redders op de hoogte te houden van de vorderingen met verhalen, foto's en video's. En die tonen hoe een hond kan veranderen:
[caption id="attachment_144759" align="aligncenter" width="668"]Foto: Screenshot Orphan Pet Gr / YouTube Foto: Screenshot Orphan Pet Gr / YouTube[/caption]
Hij was een totaal nieuwe hond, die een tweede kans in het leven had gekregen. Zo zie je maar, de wonderen zijn de wereld nog niet helemaal uit, zolang er dit soort mensen bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten