Dokter moet vrezen voor z’n leven: redde christelijke patiënt met ‘moslim-only’-medicijnen

17388939562_403b819f29_b
Foto: DFID - UK Department for International Development / Flickr

Islamitische haattokkies hebben het voorzien op een arts die het leven van een christen met medicijnen die alleen voor moslims bestemd waren. En dat kostte hem – en zijn vrouw – bijna het leven.

Toen een in Pakistan woonachtige dokter (die uit angst voor aanslagen op z’n leven anoniem wil blijven) tijdens een dienst op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis een christelijke patiënt bijna zag sterven, besloot hij in te grijpen. Medicijnen zijn van ziekenhuiswege niet altijd even goed beschikbaar in Pakistaan, maar er bestaat zoals als zakaat: moslims die geld doneren zodat andere moslims daarmee gered kunnen worden. Medische liefdadigheid, maar alleen van, voor en door moslims.

De onorthodoxe zet van de arts wierp z’n vruchten af: de christelijke man bleef leven. Maar een nieuw probleem werd geboren: hij had een christen hulp gegeven die eigenlijk ‘slegs vir moslims’ is, om het in apartheidstermen te zetten. De dokter die de medicijnen gaf, wist niet eens welke religie de man aanhing die voor hem lag. Deed het ertoe? Hij was een dokter, en had een morele plicht zijn leven te redden – ongeacht wie het is.

Minder beschaafde Pakistaanse moslims, echter. Zagen dat anders. En dus volgde een treitercampagne die de dokter zijn baan, zijn land, zijn inkomen en bijna z’n leven kostte:

“[The patient] survived but I immediately faced the wrath of the nurse. She was mad at me because the patient was a Christian and she said Islamic alms are not meant to be used on non-Muslims.

But I did not know the patient’s faith, nor did I know that such a law existed.I promptly replaced the medicine, which cost around $20. But it didn’t end there. The representative of a conservative Islamic NGO, which was a donor to the clinic, was furious about what I had done. They attributed my lack of knowledge about the alms laws to the fact that I belong to a minority Muslim sect.

A departmental inquiry followed and I was discriminated throughout the entire process. The workplace discrimination gave way to threatening phone calls and vandalism of my car and bike. They found out my family lived in America and that I was alone. This made me an easy target. I was threatened with death at a medical conference hosted by the chair of the same NGO which had complained about me.”

De man en zijn vrouw zagen zich genoodzaakt om te vluchten naar Amerika, waar ze nu in een immigratie-procedure zitten. Het enige wat de dokter nog resteert, is allerlei slechtbetaalde baantjes aannemen omdat hij niet rechtsgeldig mag werken als dokter in de Verenigde Staten.

Over zijn islamitische Pakistan waar hij nog vaak aan terugdenkt zegt hij het volgende:

My native country is a bedrock of religious fanaticism and presents a certain death for me.

Oftewel: “Mijn vaderland is een fundament voor religieus fanaticisme geworden, en betekent voor mij een gewisse dood.

Triest.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

32 reacties

 1.   

  Medicijnen voor moslims, ik wist niet eens dat die bestonden, zou er ook zoiets zijn als een onvruchtbaar maak medicijn bestaan speciaal voor moslims?

  Dat zou een vreugde wereldwijd kunnen veroorzaken…….

  1.   

   Even een gewetensvraagje Vigo.
   Stel jij meldt je aan bij de Bloedbank. Je moet een formulier invullen, ze willen van alles van je weten, oa of je dr*gs gebruikt en of je homo bent.
   Nu blijkt er ook een leeg vierkantje te staan met daarachter de zin: “Ik wil niet dat mijn bloed wordt gebruikt om moslims mee te redden.”
   Kruis je dit vakje aan?

   1.   

    Dit is nu precies de reden dat ik geen bloeddonor meer ben Beukman, of orgaan donor, ik wil kunnen beslissen wie ik wel of niet ga helpen met mijn bloed of organen, de mogelijkheid dat een Dutroux, een moslimextremist of nog erger, cetris paribus tot de mogelijke ontvangers zouden kunnen behoren hebben mij doen besluiten om er van af te zien.

    1.   

     Dat zal bij de Bloedbank wel als een bom zijn ingeslagen: het bloed van malle Vigo, van vreemde smetten vrij, is niet meer beschikbaar!

     Zo gaat dit land naar de kloten.

    2.   

     Dan zal je het omgekeerd ook wel een onverdraaglijke gedachte vinden dat ze tijdens een operatie moslimbloed of van CP je lijf inpompen? Weinig kans dat er iets voor je te tekenen valt.

     1.   

      Uiteraard wens ikzelf geen moslimbloed of organen van hen te ontvangen Beukman, ik heb een codicil op laten stellen waarin mijn eisen wat dit betreft helder zijn gesteld, wat denk je nu eigenlijk wel van mij?

     2.   

      Ik zie het al voor me, het corpulente kereltje Vigo ligt bijna zijn laatste adem uit te blazen op de intensive care en de dokter zegt dat er nog één kans is om te overleven, een donorhart van een moslim.
      Ik vertrouw er natuurlijk op dat Vigo, in dat lastige dilemma, de heldenmoed zal tonen die we van hem kennen op de wijze van van Speyk: ‘Dan liever de lucht in!’.

      Het is een dapper patriot met bloed van vreemde smetten vrij.

     3.   

      Dus Vigo heft een document op laten stellen om geen moslimbroeders of moslimorganen te willen ontvangen?

      Maar van een Turkse, Afghaanse of Iraanse niet-moslim zou het dus geen probleem zijn.

      Vraag me wel af wat de rechtsgeldigheid zou zijn van uw zelfverzonnen codicil.

     4.   

      Maar @Vigo, het probleem is dat ze moslimbloed en jodenbloed en negerbloed en blankenbloed en PvdApenbloed en PVV-bloed gewoon bij mekaar flikkeren op bloedgroep. Je hebt dus niks te kiezen.
      Zelfs dan maar doodbloeden zit er voor jou niet in, want die artsen hebben ooit een eed gezworen om jouw leven nog een eindje te rekken.
      Dus dat codicieletje van jou: hahaha!

     5.   

      Vigo lulde maar wat. Maar wat wil je, hij is woedend!

     6.   

      Welnee. Vigo is een grapjas.
      En mocht ie heel toevallig mijn zeldzame bloedgroep hebben, dan ben ik best bereid om in noodgevallen snel een half litertje voor hem af te staan.

     7.   

      Ik pak nog geen korst brood aan van zo’n smerige kankermoslim paardepisnicht wanneer ik op het punt zou staan te sterven van de honger, laat staan een hart of ander ongedierte orgaan, dat zou trouwens afgestoten worden ook in een mensenlichaam.

     8.   

      Is Vigo moedig of niet? Als hij op het punt staat te sterven van de honger zal hij geen korst brood van een moslim aannemen.

      Zoveel dapper volksnationalistisch bloed vloeide nimmer door de aderen van een sterveling. Vigo is een grote held!

  2.   

   Het kereltje Vigo bepleitte al eerder vanachter zijn toetsenbordje gedwongen sterilisatie van moslims en het gedwongen opsluiten van alle Nederlandse moslims.
   Hij is natuurlijk een volkomen gestoorde randdebiel (om de term van van Galien maar eens te gebruiken) maar ongevaarlijk. Een minder ongevaarlijk feit is dat als Wilders morgen deze voorstellen zou doen deze hier met groot enthousiasme zullen worden ontvangen. Vigo is de nar die roept wat velen heimelijk denken en waarvoor ze slechts de marsorder van de Grote Leider nodig hebben.

   1.   

    Nee pathetisch leugenaartje wat je bent, mijn voorstel was halalvoer genetisch te manipuleren opdat op termijn er onvruchtbaarheid op zou treden en die moslim populatie op den duur zou verdwijnen, dat dit de wereldvrede enorm zou bevorderen lijkt mij buiten kijf te staan. Zo biedt je die mensen een keuze, je zweert die achterlijkheid af en vreet normaal, geldt ook voor joden trouwens discrimineren is mij vreemd, en je begeeft je in de vaart der volkeren, zo niet houdt je bestaan na verloop van tijd op.

    En ja, tot aan de tijd dat die moslim bedreiging is geëlimineerd zou ik zoals de Amerikanen deden tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Japanners, extreme moslims graag geïnterneerd zien in afgesloten kampen die natuurlijk wel humanitair dienen te zijn.

    Uiteindelijk ben ik geen nazi aanhanger zoals al jouw kaalgeschoren vrouwelijke familieleden waren destijds in mei 1945.

    1.   

     Ach, hij krabbelt ook nog terug, dat had ik van de dappere toetsenbordjihadist niet verwacht. Je bepleitte wel degelijk sterilisatie voor moslims, beste Vigo, op straffe van deportatie.

     Op zichzelf vind ik dit terugkrabbelen hoopvol. Meen je inmiddels ook dat het gedwongen opsluiten van alle Nederlandse moslims een beetje te ver ging?

     1.   

      Wat door jou is verzonnen smerige nsb’er behoef ik niet terug te trekken, zoals ik het zojuist beschreef heb ik het altijd geuit, dus ook maar enig voortschrijdend inzicht bestaat slechts in dat psychisch aangetaste hoofd van jou, en voor de rest kan je lekker sterven met je gelul.

 2.   

  Ongehoord, een christen neemt halal medicijnen in en dat mag niet. De moslims zijn dus racisten. Misschien bij DENK aankaarten.

  1.   

   Krijg je van deze halal-medicijnen er soms geen bijwerkingen van? O wacht , er zijn natuurlijk ook medicijnen waar alcohol in zit!

  2.   

   Inderdaad zijn moslims racisten als het om hulp aan andersgelovigen gaat. Maar ze laten wel graag door Joodse artsen behandelen in Israelische ziekenhuizen. Dat kan weer wel.

   1.   

    Zij maken gebruik van al onze voorzieningen maar ons willen zij dood. Selectief bezig!

    1.   

     Het moet niet gekker worden, Ni28, zoveel onrecht en dan ook nog des nachts een oog dicht moeten doen.
     Dit is niet te doen voor een Hollandsche jongen.

 3.   

  Goed stuk waaruit blijkt dat moslims net zulke goede en slechte mensen kunnen zijn als in het westen.

  Triest dat op dit forum nog gekken rondlopen die een partij steunen die zo’n goed mens en arts asiel zullen weigeren puur vanwege het feit dat het een moslim is.

 4.   

  Wat een domme discussie CP, als u maar kunt schelden, zo kennen wij u weer.

 5.   

  @Annie jansz1
  “Triest dat op dit forum nog gekken rondlopen die een partij steunen die zo’n goed mens en arts asiel zullen weigeren puur vanwege het feit dat het een moslim is.”

  Als ceteris paribus zou denken dat hij op dit forum rond kan lopen dan zou het zeker een gek zijn. Hij kan beter de auto nemen, want de afstand tussen hem en andere forumdeelnemers is groot.
  C.p. zou het bijzonder geestig vinden om een moslim asiel te verlenen voor een land waar chirurgen door moslims worden doodgeschoten.

  1.   

   De chirurg zelf is ook een moslim, lieve Ruud.

 6.   

  Een arts heeft de eed v Hippocrates afgelegd dus als hij een leven kan redden doet hij dat. Maar de halve stad maakt amok over meds van 20$, tot aan doodsbedreigingen. Twintig dollar! Waar onze belastingcenten allemaal aan verspild wordt met kruiwagens vol- ik wil het niet weten.

  Als er niet eerder al allerlei andere gestoorde voorvallen over Pakistan naar buiten komen -vol agressie en lynchmobs- had ik gedacht dat dit wel het meest onrealistische asielzoekersverhaal is.
  Islam, de gekte die blijft verbazen.

 7.   

  Heb een jaar gewoond in Israel, en ik kan zeggen dat de Israelische (zogenáámde) ‘Palestijnen’ de meest gelukkige en verwende (voor grootste deel) Moslims op aarde zijn, afgezien de Olie(domme)moslims die trouwens ook afhankelijk zijn van westerse kennis en beschaving.

  Niks geen selektieve medische zorg daar en de moslims (zelfs de Gaza terroristen!) krijgen de hoogste medische toegepaste kennis ter wereld van de Israeliërs die deze kennis vergaarden uit hun Bijbel, beschaving daaruit en wetenschap uit de USA, Rusland, Japan (ja ook Japanse Joden zijn er!), Duitsland enz. om zelfs mensen uit het stenen tijdperk van DIENST te zijn. Amen!

 8.   

  Smerige moslimistenvriend Simon alias Arie alias Annie alias Zeker CP Paardepis alias andere sniekige leugenaars, BANNEN Michael! Neem je verantwoordelijkheid eens!

 9.   

  @Niek
  Er zijn geruchten dat Israël Isis heeft opgericht en dat hun opperhoofd al-Baghdadi Joodse ouders heeft en door de Mossad is getraind. Dat past dan weer prima in uw verhaal dat Israëlische ziekenhuizen ‘de vijand’ verplegen en in mijn verhaal van horen zeggen dat ook Isis strijders daarvan niet worden uitgesloten.
  Het is desondanks toch niet vreemd achter de Joodse staat te staan, net zoals je ook achter het Nederlandse volk kunt staan, maar niet achter de satanisten Rutte, Pechtold, stoer snotneusje van Groen Links dat net uit het ei komt gekropen, maar nu al graag beledigt, niet achter Merkel, Juncker, Stoltenberg van de Nato en overzees ‘bondgenoten c.q. bevrijders/dwingelanden’ Obama en de Clintons.

 10.   

  @Beukman
  “Dan zal je het omgekeerd ook wel een onverdraaglijke gedachte vinden dat ze tijdens een operatie moslimbloed of van CP je lijf inpompen? Weinig kans dat er iets voor je te tekenen valt.”

  Een beetje transsylvanisch bloed van CP? Nou nee. Ook ik zou daarvoor bedanken.
  Dan krijgen we ons eigen bloed weer terug maar het is dan niet meer van vreemde smetten vrij. Hoe zou CP er eigenlijk uitzien? Corpulent mannetje met opvallend lange hoektandjes? CP is in ieder geval een bijzondere variant van de transsylvanische vampier.
  In tegenstelling tot het dracula-achtige type vampier haalt deze variant het bloed onder de nagels vandaan.
  Onder zijn slachtoffers bevinden zich ook geen mooie vrouwen (mooie vrouwen vallen niet op zenuwachtige nagelbijtertjes), maar vooral kleine corpulente mannetjes. Deze variant verdwijnt ook niet als de zon opkomt. Deze wordt ook niet pas na twaalven middernacht actief. De nagelbijtende variant is een heel etmaal parasitair aanwezig en teert op negatieve energieën.

 11.   

  En ondertussen in de EU:

  https://ejbron.wordpress.com/2016/08/03/bonn-islamitische-dader-na-bloedige-daad-vrijgelaten/#more-122351

  Bonn: Islamitische dader na bloedige daad vrijgelaten

  Het Openbaar Ministerie in Bonn nam een nauwelijks te bevatten beslissing. Na de bloedige aanval op de chirurg Attila Tan in zijn praktijk in Troisdorf in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is de 44-jarige dader weer op vrije voeten. Dat bevestigde de perswoordvoerder van de autoriteit, Sebastian Buß. Hoewel de dader volgens talrijke getuigenverklaringen tijdens de mes-aanval “Allahu Akbar!” heeft geroepen, ziet het Openbaar Ministerie geen politieke of religieuze achtergrond voor de misdaad. Dat de man o.a. beweerd had dat hij als “Palestijn” al vele Joden zou hebben neergestoken, werd door de Duitse justitie ook graag over het hoofd gezien.

  Het zou tot de bloedige daad gekomen zijn nadat de vader en de broer van een patiënt de chirurg met messen zouden hebben aangevallen. De vrouw van de arts werd eveneens geslagen en met verdenking op een hartinfarct naar het ziekenhuis gebracht. Voordat er nog ergere dingen konden gebeuren, kwam de politie en redde de arts en het personeel.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!