Erdogan dreigt: 'Geen visumvrij reizen voor Turken in Europa, dan ook geen migrantendeal!'

Geen categorieaug 08 2016, 21:00
Heel goed: veeg de deal maar van tafel en laat Europa haar eigen grenzen bewaken. Daar hebben we Turkije helemaal niet bij nodig. Dat land kan zijn eigen grenzen niet eens dichthouden.
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is niet te spreken over het feit dat er steeds meer stemmen opgaan in Europa die eisen dat Turken geen toestemming krijgen om zonder visum naar EU-landen te reizen. Sterker nog, Erdogan beschouwt dat als een persoonlijke belediging.
Zoals iedereen die Erdogan kent kan dit maar één ding betekenen: wraak.

"De Europese Unie gedraagt zich niet op een oprechte manier tegenover Turkije", aldus Erdogan. Hij merkte daarbij op dat de vrijstelling van de visumplicht per 1 juni had moeten ingaan. "Als aan onze eisen niet wordt voldaan, dan zullen heropnames van migranten niet meer mogelijk zijn", voegde hij eraan toe.

Oh echt joh? Dan heb ik goed nieuws voor je. Nou ja, eigenlijk heel slecht nieuws. Europa hoeft namelijk helemaal niet afhankelijk van jou te zijn. We kunnen onze eigen grenzen prima bewaken en immigranten gewoon terugsturen naar waar ze vandaan komen, wat in de meeste gevallen Turkije betekent. Daar hebben we verder geen toestemming voor nodig van de Turkse president. We weigeren ze gewoon binnen te laten. Gaan we dan zien of Erdogan bereid is om zijn islamitische broeders op een bootje in de zee te laten dobberen.
Het is nu aan de Europese Unie om te laten zien dat er wel degelijk nog mensen met een ruggengraat zijn in Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten