Flexibiliteits-fetisjisten van D66: nee, nu moet iedereen ineens aan de vaste baan!

alexanderpechtold
Foto: Screenshot EenVandaag / AVROTROS

De meest inconsistente partij van Nederland heeft weer eens van zich laten horen. Ditmaal moeten we allemaal ineens aan de vaste baan.

De afgelopen jaren hebben de achtereenvolgende kabinetten die Nederland kent steeds ingezet op het flexibiliseren van de arbeidsmarkt. Onder burgers van Nederland was dat totaal geen issue, maar in politiek Den Haag werden hele politieke levens in dienst gezet van het heilige doel meer zzp’ers, kortlopende contracten en andere los-vaste verbanden te creeëren tegenover een dalend aantal ‘vaste’ banen. Partijen als de PvdA deden dat door vaste banen zo enorm onaantrekkelijk te maken voor werkgevers door ze te verplichten allemaal cadeautjes uit te geven

Maar de mannen en vrouwen van D66 deden dit doelbewust: ‘flexibilisering’ was niet alleen een ambtelijk toverwoord, maar een levensmotto. Alexander Pechtold en de zijnen geloofden namelijk écht dat de economie er veel baat bij zou hebben als deze minder ‘log’, meer ruimte om te manoeuvreren. Ja, dát zou goed zijn voor de buitenlandse handel en de internationale concurrentiestrijd. Uiteindelijk – zo hield D66 Nederland voor – zou dit dus goed zijn voor heel het land, want de werkgelegenheid zou groeien en dat voelen 17 miljoen Nederlanders dan op een positieve manier in de portemonnee!

Dat werd ja-ren achtereen volgehouden. En nu? Nu keert laf D66 terug op diens schreden. Nu ineens zijn vaste banen weer een must voor elke Nederlander die daar behoefte aan heeft:

“,,Werkgevers zullen moeten afkicken van het veelvuldig inzetten van goedkope flexwerkers voor werk dat helemaal niet tijdelijk is. Dat accepteren we niet langer. Tegelijkertijd moeten we het voor werkgevers minder risicovol maken om mensen in vaste dienst te nemen”, aldus Pechtold.”

Hier zijn gewoon geen woorden voor. Hier wordt zonder blikken of blozen een politieke koers 180 graden gedraaid. Zelfs geen greintje schuldbesef voor het helpen onstaan van de huidige situatie (die kennelijk zo onacceptabel is), maar wel heerlijk beleid roeptoeteren alsof je een visionair bent die precies weet waar Nederland behoefte aan heeft.

Ik ben persoonlijk niet zo van de politieke bijnaampjes, maar speciaal voor deze gelegenheid wil ik u er eentje toch niet onthouden: Arrogander Pechtold. Echt, ten voeten uit. Neem die vaste D66-banen mee en stop ze allemaal op een plek waar de zon niet schijnt. Opgehoepeld!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Wat een onzin, het is D66 geweest die ervoor heeft gezorgd dat werknemers als afval worden gebruikt.
  Voorstander van meer flexibiliteit voor de werkgever, afbraak van de rechten van de werknemer.
  Om nu stemmen te winnen gaat D66 deze onzin roepen waar sommige werknemers WEER in trappen.
  Mensen kijk terug en denk aan D66 en het Kunduz ccoord. Alweer vergeten?

 2.   

  hervormen was toch de oplossing , waarmee ook het flexi werken bedoeld werd , dat was toch de toekomst , zoals Drol66 Pechtholt deze voor ogen had .

  maar wat nu ?, na een horde aan gelukszoekers (vluchtelingen volgens deze (oude) partijen), hier gekomen zijn om deel te nemen aan de flexibiliteit dus aan de slag kan.

  is Drol66 ineens weer voorstander voor vaste aanstellingen en contracten, bang dat de hun beogende verrijking ook aan de slag moet .

 3.   

  Met de komende verkiezingen in het vooruitzicht, zullen vooral de publieke omroepen sorry ik bedoel staatsomroepen (Pauw, DWDD, Nieuwsuur) en vooral D66 Geert Wilders ongemeen hard aanpakken, de “nadelen” van Brexit vanwege het Nexit standpunt van Geert Wilders breed uitmeten en PVV-stemmers als zeer laagopgeleid inkaderen,

  Ik ken genoeg middel- tot hoogopgeleiden die de huidige situatie in Nederland en de EU met lede ogen aanzien en de standpunten van de PVV aanhangen maar vanwege de jarenlange demonisatie van de PVV er niet voor uit durven te komen.
  Die gaan zeker in het stemhokje als gordijnstemmer op de PVV stemmen.

 4.   

  Deze kabinet heeft het gepresteerd met hulp van D66. Van vaste banen tot dagloners. Werklozen heetten nu ZZP’ers. Pechtold steunde elke afbraak van deze kabinet en nu voor de verkiezingen draait ie om. Net als die anderen natuurlijk maar als je zo moralist bent als je je voordoet zou het niet mogen. Man van principes maar niet heus. Wat valt straks te kiezen eigenlijk is de hamvraag. Er kan alleen dezelfde gedrocht van uitkomen als wij nu hebben.

 5.   

  Kiezers hebben een korte geheugen.

 6.   

  Eindelijk een column waar ik het hartgrondig mee eens ben. Ik roep het al jaren en eindelijk ziet D 66 het ook in. Hun beleid van flex-werkers en goedkopere en makkelijkere ontslagprocedures werkt averechts en is zeer asociaal.
  Vooral de onnozele jongeren schijnen de pineut te zijn, en laat dat nou net hun kiezersgroep zijn. D 66 is echt een anti jongeren partij, alleen zien de jongeren dat niet. Ach ja, als je maar anti wilders bent he, je eigen sociale afbraak schijnt voor deze idealistische D 66 jongeren niet belangrijk te zijn.

 7.   

  en weer lezen en horen wij , dat de politieke elite , maar wat aan modderen , zonder over de gevolgen van hun gemodder na te denken .

  vele van ons zijn inmiddels ontslagen !!, en in los dienstverband weer aangenomen tegen lagere vergoedingen .

  vergelijk dit met het gemodder van Hogenvorst , betreffende de zorg , eens redelijk betaalbaar voor iedereen , nu onbetaalbaar zeker voor de wat ouderen onder ons .

  en al die waanideeën van de elitaire zich noemde politiekers !, brengt de gemiddelde Nederlander financieel aan de afgrond , zij en de door hen in het zadel getilde elite varen er wel bij , alles is (alle zekerheden zijn) afgebroken door nietsnutten en dit hervormen noemden , in al hun onwetendheid.

  zaten wij niet bij de EU ! , en hadden wij hierdoor zeggenschap over onze eigengrenzen was deze hervorming niet nodig geweest .

  wij hadden dan minder uit te geven aan de gelukszoeker , die ons nu 10 tot 20 miljard per jaar kost en kosten gaat voor ONBEPAALDE TIJD !!.

 8.   

  Verandering is niet altijd verbetering. blijkt dus weer.

 9.   

  Ouwe wijn in nieuwe zakken. Dat dat gaat scheuren weet elke kennen, maar ach dan zit D’66 al weer veilig op het pluche.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!