Gay Pride-bedenker: “Afname acceptatie homo’s schuld van Fortuyn en Wilders”

Acceptatie van homoseksualiteit in Nederland gaat bergafwaarts. En dat is de schuld van… Geert Widlers en Pim Fortuyn! Aldus de organisator van de Gay Pride.

Dat het niet al te best gaat met de acceptatie van homoseksuelen in Nederland, dat blijkt wel uit een peiling van EenVandaag. Meer dan de helft van alle homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen voelt zich onveiliger dan een jaar geleden. Eenderde zag de houding van anderen jegens homo’s niet veranderen, en vrijwel niemand zag deze vooruitgaan:

Wiens schuld dat is? Bij EenVandaag op Radio 1 wist Siep de Haan – de organisator van de Gay Pride die vandaag door de Amsterdamse grachten vaart – weet het wel. Dat komt niet door de houding van moslims of van hooligans. Nee, dat is allemaal de schuld van Pim Fortuyn en Geert Wilders. Dit is wat hij gistermiddag rond kwart voor zes zei op de nationale staatsomroep-radio. Gevraagd naar waarom de homo-acceptatie terugloopt, antwoordde De Haan dit:

“Er is meer dan één reden te bedenken. De maatschappij is solistischer geworden. Zeg maar, individualistischer ingesteld vind ik.

Maar je ziet ook dat de tegenstellingen sinds Wilders en Pim Fortuyn eigenlijk groter zijn geworden. Er zijn vele bevolkingsgroepen die zich niet meer op hun gemak voelen. Dat is niet alleen maar voor homo’s.”

Zucht. Homo’s zijn onveiliger.. en dat komt allemaal door Wilders en Fortuyn!

Siep de Haan. © mennevellinga / YouTube
Siep de Haan. © mennevellinga / YouTube

Kijk, je kan natuurlijk een punt maken van het fenomeen dat Wilders bepaalde groepen tegen elkaar opzet, maar homo’s zitten daar steevast nooit bij. Sterker nog: Wilders maakt er zélf een punt van dat je in het Midden-Oosten als homo van een gebouw gelazerd wordt. En de PVV-leider was twee weken geleden nota bene nog zelf te gast op een homo-feest in de Verenigde Staten.

En dan Pim Fortuyn. Ik vraag me af of er ooit een homoseksueel in Nederland heeft rondgelopen die flamboyanter was dan Pim Fortuyn. Een boze imam die Fortuyn ooit verweet een hekel te hebben aan Marokkanen, kreeg als antwoord te horen dat Fortuyn niet wist waar de geestelijke het over had. Fortuyn – naar eigen zeggen – ging namelijk zelfs naar bed met Marokkaanse jongens.

Maar volgens Siep de Haan is het allemaal de schuld van deze heren dat de acceptatie van homo’s in Nederland achteruit holt. Nou, dan heb je toch eigenlijk wel een plaat voor je kop. Andere woorden heb ik er gewoon niet voor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Peter Selie

  Gay Pride-bedenker: “Afname acceptatie homo’s schuld van Fortuyn en Wilders” Ja hoor de obsessieve dwangneurose en de Fortuyn & Wilders bashers hebben het maar weer erg druk om alles wat mis gaat in Nederland om de oppressieve stereotypering die deze maal niet voor de anonimiteit kiest maar uit cryto-communistische afwegingen het cordon sanitaire rondom dhr. Wilders sterker aantrekken doet. Misschien is deze natte zomer ook de schuld van dhr. Wilders je zo de Wilderianen toch gewoon willen mollen…

  https://youtu.be/lv0AjDCx5V0

 2. Ruud Steunassen

  Hij is gewoon jaloers op Pim Fortuyn.
  Kan het gewoon niet hebben dat hij niet als eerste door Marokkaantjes van achteren genomen is.

 3. Wim

  Ik heb niets tegen die mensen, ieder zijn ding, maar van die parade wordt ik een beetje misselijk. Dat blote billen gedraai op zo boot is onzinnig natuurlijk.
  Maar vreemd ,van de week las ik nog dat er steeds meer homo’s op de PVV stemmen. Dat is denk ik bij de linkse NPO in het verkeerde achterste geschoten en nu deze draai.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/homonationalisme_vk.html

 4. Ni28

  Elke minderheidsgroep in Nederland heeft extra privileges want zij zijn zielig. En laat dat net de oorzaak zijn voor de niet acceptatie. Het bevoorrechten van een groep werkt altijd averechts. Van de in mijn ogen weerzinwekkende homoparade mag je niets zeggen, dat is racistisch. Als de homo’s een park claimen voor hun wilde seks mag je niets zeggen want dat is racistisch. Over de moslims die de homo’s liefst zouden kelen door hun cultuur ook niet want dat is ook racistisch. Misschien zou de acceptatie normaal doen beter helpen maar dat zien de instanties niet zitten. Als zij het voor iemand opnemen dan moet de andere kant lijden. Is dat dan niet racistisch?

 5. Bromsnor

  Net als het toegenomen antisemitisme is de toegenomen homohaat vooral te vinden bij onze nieuwe (islamitische) medebewoners. (zie link)

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/nrcgay.JPG

  Het is kennelijk nog steeds een taboe (niet-politiek correct) omdat feit openlijk te zeggen op de publieke omroep.

 6. Ni28

  Gay pride is voor het publiek “aapjes kijken”. Zo werk je de acceptatie tegen.

 7. Bromsnor

  “Islamisten behoren tot de gevaarlijkste vijanden van homoseksuelen. De islam verbiedt en sanctioneert homoseksualiteit. Het is een strafbaar feit. Volgens de sharia, de wetgeving en rechtspraak van de islam, moeten homoseksuelen worden gedood wanneer ze hun geaardheid ook na een ernstige waarschuwing of na lijfstraffen niet willen veranderen.”

  http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/06/aanslag-in-orlando-heeft-alles-te-maken-met-de-islam-315834/

 8. Svetlana

  Helemaal juist, het is helemaal de schuld van Wilders. Ook het feit dat er mishandeling is tegen vrouwen. Vrouwenmishandeling wordt namelijk door de PVV gesteund en aanfemoedigd

 9. ikweetwatikwil

  Net een grammofoon plaat die svet.
  Die gay parade vind ik ook walgelijk. Werkt acceptatie tegen. Ja en dan kan je Fortuyn en Wilders de schuld geven als je niet ziet dat het je eigen schuld is. Ze lijken in hun gedrag wel wat op moslims. Doordrammen, doordrammen enz. Doe ff normaal man . Wees een gewone normale homo.

 10. Ruud562

  Wat een uitgesproken lul die De Haan! Excuses voor mijn woordgebruik, maar andere bewoording heb ik niet voor dit soort idioten als een De Haan.
  De hier aanwezige moslims c.q. de islam is o o k hier verantwoordelijk voor dat onze homofiele mens zich hier niet meer veilig over straat kan begeven ergo kan wonen, net zoals veel van onze vrouwen! Omdat die moslims gebrainwashed c.q. geschift zijn door het gif dat ze via hun opvoeding en cultuur vanuit hun ideologie binnenkrijgen! Maar ja, d i e feiten openlijk vaststellen verminderd het draagvlak (dat toch al zeer broos is of geheel ontbreekt) voor het toelaten van nog meer van die lui! Daarom kan je beter een wijlen Fortuin of een Wilders de schuld geven, past ook prima in het huidige verziekte mediabeleid. Komt goed uit met oog op komende de verkiezingen … denkt men!

 11. ceteris paribus

  Het zou wel wonderlijk zijn om te beweren dat Sint Pim, de oorverdovende relnicht, zou hebben bijgedragen aan een afnemende acceptatie van homoseksualiteit. Dat is ook niet wat de Haan beweert. Hij constateert dat sedert de opkomst van de rattenvangers Fortuyn en Wilders de tegenstellingen in de samenleving zijn toegenomen en dat is natuurlijk een waarheid als een koe.

  1. Wim

   Ja natuurlijk nemen de tegenstellingen toe met de enorme invoer van de Islam.
   Niet Wilders of Pim zijn verantwoordelijk dat de invoer enorm gestegen is met de onbeperkte invoer van de Islam met al hun achtelijkheden ,maar de linkse ratten.
   Je moet toch wel heel wat verkeerds gegeten hebben wil je zulke verdraaide diarree hier neer kwakken als CP:

   1. ceteris paribus

    Nee, de tegenstellingen zijn opgeklopt door onverantwoordelijke populisten als Fortuyn en Wilders. Met hun haatzaaiende discriminatie, stigmatisering en diskwalificatie van moslims hebben ze de radicalisering van moslims enorm bevorderd. Zonder dit soort trieste haatzaaiers waren we veel verder geweest in het integratieproces.

    1. Wim

     Zonder dit soort trieste haatzaaiers waren we veel verder geweest in het integratieproces……

     Man wat kraai jij onzin uit.

    2. Ali Yas

     “Zonder dit soort trieste haatzaaiers waren we veel verder geweest in het integratieproces.”

     Ceteris heeft gelijk!!i!! Wij waren verder geweest in het integreren van de islam in ons leven.

  2. Peter Selie

   Van de winter mag je wel wat anti-vries bijschenken in dat linkse hydrocefalie-hoofd CP. Jezusss zo links als een draaideur en steeds weer die obsessieve anti Fortuyn & Wilders haat ongelimiteerd hier spuien. Je doet mij denken aan Umaghetzeggen ook zo’n achterlijke reguurder…

  3. Bobzelf

   ja mijn jongen ,
   je leuter in een geit steken toppie
   je leuter in een schaap steken toppie 2
   een kind van 8 uit elkaar trekken, moet mogelijk zijn , ieest koeltoer ?
   4,5,6,7, vrouwen en 20 kinderen, komt u maar , ietssss koeltoer ???
   ik hoor ze nooit over je lul in een kameel ?
   nou blijkt dat tie te hoog is, dus ??
   misschien kan de p.v.d.a een inzameling houden, om wat barkrukken ,
   te schenken
   jij weet nogal veel strontschep ??
   kan jij dat , je vriend , die 8e hands zelfgebreide te heet gewassen schaatstrui
   niet effe vragen ?
   alles toch voor de zieligheidsindustrie ?

   Ja die geert en Pim , hebben er alles aan gedaan,

   jij bent echt een paardenlul hee, ouwe poepstamperttttt !!

   O ja, en geitenneukert gebruiken op FACE BOOK is een ban van 1 week

   whahahahaha ,

   ik ben blij dat mijn kalshnikov geheel ingevet aan de kapstok hangt !

   eens kijken of die Booslim mongolen 400 km per uur kunnen lopen, dan wel kogels terug koppen

   ik ben er klaar voor , rukker

   1. ceteris paribus

    Dit blog trekt volkomen gestoorde types aan.

    1. Bobzelf

     ja, op de eeuwige DDS ranglijst C.P

     sta je op de lijst van meest gestoorde types TER WERELD

     ONGENAAKBAAR OP PLEK 1 ,

     IK DENK ZELFS GOUD , OPDAT WIJ JE NOOIT VERGETEN !

     DUS JE REACTIE IS VOLKOMEN 100 % GOED. !

     IS ?? zeldzame klootzak ?? NOU MET GEWONE OF GROTE LETTERS ?

     ik vind dit wel een onderwerp , om Beuk dan wel Simon janz 1 uit de stront te trekken SIMON ?

     dus barst los, komiek !!

     komt tie

     Beukman,
     beste bobzelf ,
     in dit geval ben ik het helemaal met CP eens,
     hij is meestal wat direkter
     maar ik kijk wat meer de kat zeg maar uit de boom ,
     wat hebben jullie allemaal een poep fobie,
     het zegt meer over jullie dan over mij
     dus ik zag laatst een foto van Bob zelf, en
     die lijkt mij aardiger dan Trump

     nou goed he simon !!

    2. Ni28

     klopt helemaal, u bent hier.

    3. anniejansz1

     Is er ooit een PVV-adept voor jou in de bres gesprongen?

     Ik bedoel, de Vigo en Bobmans wensen je dood, geobserdeerd door poep en plas, anti homo, anti links en zo’n “net” type als wachteres zegt er niet eens iets van?

     wellicht dat je je achter de paraplu van islam-haat hier alles kunt permitteren.

     Leve het vrije woord zullen we maar weer zeggen.

     1. Bobzelf

      wij wensen CP niet dood ,
      we hopen dat hij snel oppleurd !
      dat is heel wat anders ,
      en als hij snel van de aardbol zou verdwijnen ?
      dan geef ik hier een rondje , snappu , zal wel niet !
      persoonlijk zou ik hem graag overal waar ik hem tegen kwam
      de zaak uit timmeren
      met liefde hoor

      en geobsedeerd ?? door poep en plas.

      luister snollio ,

      Cp , jouw baas die met zijn hand tot aan zijn elleboog in je reet !! zit hoewel ?? misschien dat …. ??

      is aanhanger / vriend / holmaat

      van mensen, meer beesten die ;

      geiten neuken
      schapen neuken
      kinderen verkrachten
      kinderen van 8 huwen en in de eerste nacht uit elkaar trekken
      hun vrouwen afranselen, want we hebben er toch 6
      dus die wijven mottten niet zeiken
      ze stinken,
      ze schijten op de straat , op je stoep of in de lift
      ze zitten aan kleine kinderen ,

      ze moesten ze dood slaan, en aangezien jouw holvuller
      fan van deze groeperingen is

      hopen wij op een snelle verwijdering van ons eens zo mooie planeet
      want aan zo’n stuk vuil gaat helemaal niets verloen

      ALLAH EL HAKKENBAR, snapt U

      hersendode ??

   2. Peter Selie

    Bob je maakt mijn dag weer helemaal toppie, niemand verstaat de kunst hier om heel humorvol deze zaken zo te benoemen als Bob, veeg nog de tranen uit mijn ogen, beste kanjer!

  4. van Urk

   tegenstellingen tussen mensen zijn er altijd al geweest ook zonder deze rattenvangers. En daarom is het belachelijk te noemen dat zij de veroorzakers zijn . Behalve in eigen kringen zijn homo,s daarbuiten nooit jarenlang echt geaccepteerd geweest, ook al wil men ons dat doen geloven dat het nu via promoties als o.a. Gay Prade opeens anno 2016 anders zou moeten zijn.

 12. Ni28

  Ordinaire linkse haat wordt door de MSM gretig gesteund.

 13. Ni28

  Rattenvangers?

 14. Niek

  Gek dat onze regering zo zijn best doet om ons te waarschuwen voor sigarettenroken (bijv. ‘je leeft 7 jaar korter daardoor’) en zeer huichelachtig niet voor deze veel destructievere manier van leven: 21 jaar korter is toch echt effe anders!?

  1. ceteris paribus

   Vertel eens, Niek, wat vind je homoseksualitiet en is het volgens jou een aangeleerd zondig gedrag?

 15. Niek

  – suicidale cijfers zijn abominabel hoog. Ik meen 300% meer dan normále mensen

  – het aantal relaties in een homo (veel korter) leven is gemiddeld zo’n 500. En niet één of twee zelfs, met een belofte tot vaste trouw (ouderwetsch woord) in een normále relatie.

  – Het aantal (suicidale) depressieve homo’s heb ik nog niet eens genoemd, veul en veul meer dan bij normale, gezonde koppels. Ik herinner me iets van vijf keer zo veel.

  -en.zo.voort.

 16. Niek

  Deze postings maar in delen: ik begrijp niet wat DDS niet accepteert, gewone woorden maar wel het beesie bij het naampje. We gaan rustig door…

  Gek dat die homo-knuffelaars met alle hatelijke onderbuikgevoelens, niet eens meer weten langzamerhand wat natuurlijk en onnatuurlijk is.
  .
  God schiep Adam en Eva, niet Adam en Evert. Simple is that.

  1. van Urk

   En wie anders is of anders gedraagt dan wat normaal zou moeten zijn wordt uiteraard het mikpunt aan spot en agressie. Simple is that.

 17. Niek

  COC fantasten mogen van mij hoor, binnenskamers dus, vrijheid blijheid maar val ons niet steeds lastig met jullie zogenáámde ‘blijheid’; ook met die ‘gay’ parades. Er is niets ‘gays’ aan, yakeeeeh.

  1. Bobzelf

   daarom is het gelul , van Putin is homo hater ook zo gaaf

   de man sprak in ALGEMEEN BESCHAAFD ROTTERDAMS ;

   U kunt Uw leuter steken dan wel legen waar u wilt
   in elk gat voor dan wel voor dan wel achter zijde ,dan wel in een oor
   anaal of likkie likkkie
   het interesseert mij geen flikker ,
   maar altijd

   LET EFFE OP !!!!!!!!!!!!!!!

   altijd achter Uw eigen voordeur

   EN BUITEN HET GEHOOR DAN WEL ZICHTSVELD VAN KINDEREN !

   en toen kwam Rutte langs ,

   laterrrrr

 18. Niek

  Feiten van hun eigen homo,lesbi,etc club in de USA!

 19. Wim Vreeswijk

  De gedachtenkronkel van de organisator van de Gay-pride om Fortuyn en Wilders te beschuldigen van de toegenomen islamofobie is inderdaad grote kolder omdat juist het gewelddadige gedrag van IS-strijders, tegen alles wat afwijkt in hun ogen, getuigd van een enorme homofobie !

 20. pejoar

  hij heeft niet alleen een plaat voor zijn kop,hij is gehersenspoeld met politieke correctheid en hij is te achterlijk om Überhaubt een mening te hebben.

 21. pejoar

  en diegene die positief is over islam en moslims vraag ik ,noem eens 1 positieve bijdrage van die “religie”en zijn volgers.

 22. Niek

  Bloemen als Homomoeder.

  „Dus ik voel me enorm vereerd.”, besluit Bloemen.

  Naast Karin Bloemen maakte ook Loretta Schrijver kans op de titel. Brigitte Kaandorp, Angela Groothuizen, Anita Meyer, Tineke Schouten, Claudia de Breij, Marijke Helwegen, Ruth Jacott, Justine Pelmelay behoorden ook tot de top 10.

  Top tien Blaaskaak Pielemansvrouwen, Koekwauzen, Volidiote TrollenogergerdanSimonPaardepisZwetlama, Oppergompen, Spleetzeikerds, Totaalmalloten, Randdebielen. Diepgestoorde Ongestelden, Samsomberwijvuh, Wassilalala’s, Kaalgeschoren Tunahansworstkutten, Tofukkers, Halvemaangario’s, gelazerstraalde klapkutten!

 23. Lex

  Zou het niet een klein beetje aan hun zelf liggen Hmmm.

  Zoenen en lebberen in het openbaar, misselijkmakend gedragingen in het openbaar.

  Vroeger waren er ook homo’s soms kwam je er pas na jaren achter dat je buurman homo was. Tegenwoordig schreeuwen ze het van de daken dat ze homo zijn iedereen mag het weten.

  Ook op straat laten ze vaak duidelijk zien dat ze homo zijn. Dan vinden ze het nog raar dat ze in elkaar geslagen worden.

  Niet iedereen is gediend van Homo’s met dergelijke uitingen en gedragingen.

  Doe normaal dan doe je gek genoeg.

  1. ceteris paribus

   Niek en Lex maken heel helder dat homohaat niet alleen bij moslims voorkomt.

   1. Anna

    ceteris paribus. Ze noemen zich Niek en Lex.In werkelijkheid heten ze beiden Mohammed.

  2. Anna

   lex. Moeten ze eerst aan jou komen vragen wat wel en niet is toegestaan.

   1. Lex

    Wel eens een Mohammed tegen gekomen die Lex heet hmmm.

    Ik haat alleen die homo’s met overdreven buitensporig gedrag die zoenen lebberen en tegen elkaar aan lopen te hitsen in het openbaar. Al helemaal in het openbaar vervoer.

    Ik heb ook homo’s binnen mijn vriendenkring, Normalen mensen met een baan en als ze uitgaan dan gedragen die zich normaal.

    Deze mensen zijn nog nooit in elkaar geslagen door potenrammers.

    Kleed je normaal en gedraag je normaal dat scheelt een heel hoop ellende en EHBO bezoeken.

 24. Anna

  Zonder Fortuyn en Wilders worden en werden homo’s in islamitische landen niet hun hoofd afgesneden, ogen uitgestoken, gemarteld, gekruisigd en opgehangen. In Turkije is hetzelfde aan de hand. Wat een gruwelijke verschrikkelijke man die SIEP de HAAN. Die idioot is politiek in de weer. Dat zal de Gay Pride niet helpen. Die vent is niet goed bij zijn hoofd.

 25. Wim

  Conclusie na het verhaal van de onnozele Siep de Haan, als de eerste Homo hier in Nederland van het dak geflikkerd wordt zijn de tegenstellingen weg. En moet Wilders hier voor boeten.

 26. Niek

  Lex stoor je niet aan ZeikerdPaardepus en Anna, zo te zien zijn die ook van de klup. Asjeblieft, ik hoop dat we hier bewaard worden voor de gebeurtenis dat zij ook ‘uit de kast’ komen. Ze noemen die ordinaire viespeukerij ‘dapper’, maar sommige anderen hebben daar wat andere en gezondere gedachten over!

  1. Anna

   Lex. Uw “gezondere gedachten” zijn achterlijk.

 27. nienke

  Deze man is gestoord om de schuld bij Wilders en Fortuyn te leggen, dan moet je toch echt van lotje getikt zijn.
  Heb vrienden en in de fam die homo’s zijn en lesbisch, deze mensen verafschuwen de GAY-Pride.
  Religies, daar komt het door en zeker de islam die zullen nooit homo’s accepteren, dat mag niet eens van de koran en wat in de koran staat veranderd niemand.
  En mijn idee is als je elke keer die Gay-PRIDE houdt dat het er niet beter op wordt voor de homo’s.
  Natuurlijk moet het zo zijn in onze samenleving dat een ieder recht heeft om te leven hoe of zij of hij wilt leven maar deze Gay-Pride heeft volgens mij er niets mee van doen om homo’s te accepteren, het werkt bij velen juist averechts.
  Denk dat die Imam die meegevaren is het niet makkelijk zal krijgen, vind het heel moedig van hem maar een grotere doodzonde als dit kun je niet maken volgens de islam.

 28. monach

  De organisator van de Gay Pride denkt; als ik de schuld aan Wilders en Fortuyn geeft dan wordt ik tenminste niet bedreigt door het tokkievolk der haatbaarden.

 29. nicokleijn

  Het is veel beter als deze wijsneus zich bij zijn darmtoerisme houd en niet probeert verstandige uitspraken te doen want dat gaat hem duidelijk minder goed af!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.