Gezeur over deze vrouw die haar boerkini moest uittrekken is nu wel weer mooi geweest

Als je je op het internet hebt begeven de afgelopen dagen, is de kans groot dat je bovenstaande foto hebt gezien. Al dan niet gepaard gaand met teksten van mensen wiens emoties zich ergens op een schaal tussen ‘getergd’ en ‘razend’ bevonden. Nu is het wel welletjes geweest met dat gezeur.

Zware woorden worden er gebruikt, al dan en passant wordt er ook nog even gepoogd om hier een emancipatoir mannen vs. vrouwen-dingetje van te maken. Erg zielig allemaal. En dan helemaal dit soort Facebook-acties, waarbij boerkini’s juist als een hedendaags stuk zwemkleding wordt gepromoot:

babe_boerkiniDe boerkini – achter welk een middeleeuws staaltje anti-vrouwendenken schuilgaat – is natuurlijk zo anti-modern als je het maar kan krijgen. Toch is de Facebookpagina “Babe” niet de enige met dit soort memes: de hele dag zie ik al volgers – die ik anders vaak hoog heb zitten – helemaal uit hun plaat gaan vanwege het boerkiniverbod wat volgens hen een uitzonderlijk stukje onderdrukking is.

Ik ben daar nu wel een beetje klaar mee, want zo gek is dat boerkiniverbod helemaal niet. De naam suggereert dat het om iets verschrikkelijks gaat, maar in feite is het gewoon een kledingvoorschrift op het strand. Wat is daar nu zo gek aan? Bijna elk strand heeft ze. En ze zijn al zo oud als de weg naar Kralingen. Op sommigen mag je niet topless zonnen, op anderen moet je juist verplicht helemaal naakt. Op weer andere stranden mag je tegenwoordig niet eens meer overal je handdoekje meer neerleggen. Schande! De vrijheid gaat eraan! Of nee: plekken hebben nu eenmaal regels, die nodig zijn om de boel in goede banen te leiden.

In zwembaden is dit zogenaamde “onderdrukkende regime” nog veel erger. In Nederland valt het wel mee, maar in de meeste Europese landen moet je als man verplicht je lange zwembroek uittrekken voor een veel kleiner model. Maar je moet dan weer wel zo’n oerlelijke badmuts op. Dictatoriaal, haast! Vrouwen in strings zijn er doorgaans ook uit den boze, en ik wens eenieder veel succes met het pogen naakt een zwembad binnen te komen.

Al die verboden en geboden vinden we volstrekt normaal, en zijn al tientallen jaren van kracht. Het boerkiniverbod past daar prima bij: laten we dus allemaal even kalmeren en dat Franse verbod niet dramatischer maken dan het is. Uiteindelijk is het een doodgewoon kledingvoorschrift. Ophouden met de heisa, dus.

Maar er zit ook nog een andere kant aan, en dat is dat het voor veel mensen héél makkelijk praten is over salafistische kleding als ze zelf niet in conflict zijn met salafisten. Frankrijk is inmiddels door tig aanslagen getroffen sinds het bloedbad van Charlie Hebdo (we herinneren ons allemaal de schietpartij in de Bataclan nog, de truck die mensen overreed in Nice of de onthoofding van de Normandische priester, toch?). Frankrijk heeft recht op een proportionele respons tegen dit soort ideologieën, en door slechts het verbannen van één type badkleding heeft het land zich toch aardig ingehouden.

Of zoals de tweede twitteraar in deze conversatie het uitdrukt:

https://twitter.com/JeffreyGoldberg/status/766257307919323136

Laat Frankrijk, en het Franse boerkiniverbod, dus met rust.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Waarom niet, is al zo oud als de weg naar Jeruzalem. Waarom naar Kralingen.

  Die boerkini is provocatie. Of deze vrouwen het dragen onder druk van hun man, laat zich raden. moslim vrouwen kunnen ook krengen zijn.

  1. ceteris paribus

   Kan iemand mij eens uitleggen waarom de boerkinie een provocatie is en topless zonnen met weerzinwekkende tatoeages niet?

   1. Marieke

    De boekini is niet zozeer een provocatie, maar is uiteindelijk niet prettig voor de vrouwen die zich kleden in bikini.

    1. penis aqua di rosa

     Marieke, hoe provocerend zou het zijn als westerse vrouwen in die zandbakken onze levensstijl zouden meebrengen: topless zonnen, reetveters met minimaal bovenstkje, navel truitjes, super korte rokjes, etc etc. Denk je nu werkelijk dat daar geen verbod voor zou gelden? Je past je aan, aan de gebruiken van je gastland of komt niet naar dat gastland of je verdwijnt uit het voor je ouders oorspronkelijke gastland. Je verworven nationaliteit zegt nl helemaal niks.

     1. Ni28

      goed verwoord

    2. ceteris paribus

     Hier ben ik het geheel met penis aqua di rosa eens.

     1. Ni28

      verbazingwekkend

   2. Vigo

    Religieus waanzinnige uitingen contra niet religieuze uitingen pisvlek, wij zitten niet te wachten op die middeleeuwse onzin uitingen, optyfen ermee, moslimrein is het devies, weet je nog?

    Geef die hoppezakken een apart stuk strand, in Patagonië of zo of op smal bård.

    1. WWW

     Inderdaad volgens mij is CP wel een voorstander van het scheiden van religies op het strand. Hij is toch ook een fervent voorstander van het vrij zwemmen voor alleen moslimvrouwen in zwembaden. Dan kan hij hier ook geen probleem mee hebben.

     1. ceteris paribus

      Nee hoor, ik ben geen fervent voorstander voor gescheiden zwemmen. Ik meen wel te weten dat sommige (zwangere) vrouwen, bepaald niet alleen moslima’s, het prettig vinden als er een afzonderlijk vrouwenuur in het zwembad wordt ingepland. Dat is in Nederland ook al het geval zolang er zwembaden bestaan. Ik vind het prima dat aan die behoefte wordt tegemoet gekomen.

   3. Gratjeb

    een boerkini is een uiting van stuitend sectarisch extreem vrouwonvriendelijk exhibitionisme terwijl tatoeages, hoe lelijk sommige ook zijn, een uiting zijn van vrije meningsuiting niet opgelegd door een walgelijke religie

    1. ceteris paribus

     Hoe een boerkini een vertoon van vrouwelijk exhibitionisme kan zijn verdient mogelijk enige toelichting.

     1. Gratjeb

      Zoals gewoonlijk wil je het niet begrijpen, het gaat dus om sectarisch exhibitionisme, het zo nodig laten zien dat je gelooft in een fictieve oorlogszuchtige pedofiel, ik wil op straat niet weten waar iemand in gelooft, zal me mijn reet roesten. Religie is als een lul, prima om er een te hebben maar je moet hem niet in het openbaar laten zien!

 2. Marieke

  Goed geschreven, Tim. Ieder zijn vrijheid om zich op het strand te kleden zoals hij/zij dat wil, maar Frankrijk, opgeschrikt door terroristische aanslagen heeft het waarschijnlijk wel gehad met islamitische symbolen. Bovendien als je geen paal en perk stelt aan de boerkini voelen de dames die zich kleden in bikini zich misschien erg ongemakkelijk.

  1. ceteris paribus

   Daar staat natuurlijk tegenover dat vrouwen in boerkinie zich heel ongemakkelijk voelen bij topless zonnende westerse vrouwen met smakeloze tatoeages.

   1. Vigo

    Ja en? Dat spul hoort hier niet….

    1. ceteris paribus

     Jawel hoor, maar weet jij veel.

   2. Marieke

    Al hoewel ik het nogal symboolpolitiek vind dat vrouwen geen boerkini mogen dragen op het strand, vind ik wel dat vrouwen geen boerkini mogen dragen op het strand, want hoe wordt er dan aangekeken tegen vrouwen in bikini (of topless, eventueel met tattoos)? Helaas is het dan zo dat de vrijheid om de bikini te dragen ingeperkt kan gaan worden, niet wettelijk, maar maatschappelijk.

    1. toetssteen

     @Marieke
     Bij het overlezen kwam ik uw comment tegen. Wat u stelt, zo sta ik er ook in. Mijn vrouw mikte het nutteloze bovenstuk aan de kant, vrijheid en nu staan er priesters van de zedelijkheid klaar om op betuttelende toon haar die vrijheid te benemen.
     Kleding is leuk in de winter, nuttig ook, maar what the hell is het nut in de zomer bij nu boven de dertig graden?
     Oké, ik kan me om de huid te beschermen vinden in iets luchtigs van linnen en een mooie strooien hoed. Badpak eronder voor het zwemmen (een gewone speedo) en ik pas op mijn huid slogan. Want ja, bakken is voor bleekneuzen niet goed (zonnen met mate alzo).
     Maar daar gaat het niet om, het draait om religie op het strand. Moeten we niet willen.

   3. zomaar

    @cp , aha het idee van de eerste lampenkappen , van getatoeëerde mensenhuid komt weer in opspraak , met dit gezegde van jou .

    ‘Daar staat natuurlijk tegenover dat vrouwen in boerkinie zich heel ongemakkelijk voelen bij topless zonnende westerse vrouwen met smakeloze tatoeages.”.

    afin zie jij nu in !!, dat jij hier racistische tekst (mening) neerpent !!, de zonnende westerse vrouw met smakeloze tatoeages !!, hiermee GENERALISEER jij alle westerse vrouwen die volgens jou getatoeëerd zijn , als smakeloos, RACIST dat je er bent !!! .

    enzo lezen wij uit jou linkse hand , dat jij niet veel op hebt met onze westerse samenleving, toch liever als linkse verrader de zijde verkiest van de gewelddadige ideologie islam genaamd .

    de onderwerping hieraan , begint bij jou al voor de moslim ons totaal verovert heeft .

 3. ikweetwatikwil

  Waarom zullen vrouwen zich ongemakkelijk voelen in bikini naast een lopende/liggende/zwemmende kapstok. We leven in het Westen.

 4. Ni28

  Europa overheerst door de islam. Voor CP kan het niet vroeg genoeg komen. Probleem met u is dat u niets wilt uitgelegd krijgen maar dat u alles zelf wilt uitleggen.

  1. ceteris paribus

   Nee hoor, Ni28, overheersing door de islam is zowel ongewenst als onwaarschijnlijk. We zijn toch niet gek?

   1. Wachteres

    Heerlijk, als je – zoals Simon – geen idee hebt wat er zich in Europa nu al afspeelt.

    En dat de politie vaak eigenlijk geen hand meer durft/mag? uit te steken.

    Blijf maar lekker in je droomwereldje Simon. Ik ben bang dat jij de werkelijkheid toch niet aankunt.

    Ongewenst? Natuurlijk …. onwaarschijnlijk? ….. tja …

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/nieuwe_napelons_opgestaan_op_corsica.html

    1. ceteris paribus

     Het is me bekend, mevrouw Wachteres, dat u werkelijk denkt dat we door de islam worden overheerst. Hieruit blijkt uw grondige kennis van de werkelijkheid in Europa.

     1. Wachteres

      Je kletst weer een uit je nek, Simon. Waar zeg ik dat we door de islam worden overheerst?

      Maar dankzij achterlijke idioten als jij – en helaas zijn dat er nog veel – zal dat in de toekomst wel gaan gebeuren.

      Maar daarvoor moet je de werkelijkheid onder ogen willen zien.

      Zo’n duizend gebieden in de EU waar de sharia al heerst.

      Maar natuurlijk ben jij daarvan niet op de hoogte en wil je dat ook niet zijn.

      Als de politie die gebieden al niet meer durft aan te pakken, wat zal er gebeuren als dit zich uitbreidt, denk je???

      Kom, kom, gewoon even je gezond verstand gebruiken, voor zover dat nog aanwezig is.

      https://www.youtube.com/watch?v=oCsEqKjP9p0

      Swedish reality today 55 no go zones for police and locals

      Maar je kunt beter hard blijven roepen dat die berichten niet deugen, hoor.

     2. Wachteres

      http://www.catholic.org/news/international/europe/story.php?id=58341

      The shocking reality of ‘no-go’ zones: France has no control over Muslim-populated neighborhoods

      751 ‘no-go’ zones exist in France; non-Muslims are not allowed in these areas

      The world according to Simon ziet er heel wat beter uit;

      Dit zijn allemaal leugens!

     3. Wachteres

      https://www.youtube.com/watch?v=iqAJGXI5l88

      Muslims Establishing No-Go Zones in America • 1/14/15 •

     4. Wachteres

      https://www.youtube.com/watch?v=Dao89RedIco

      Muslim Mob chases cops from ‘No Go’ Zones in UK

     5. ceteris paribus

      Het is me bekend, mevrouw Wachteres, dat u werkelijk denkt dat we binnenkort door de islam zullen worden overheerst. Hieruit blijkt uw grondige kennis van de werkelijkheid in Europa.

     6. Wachteres

      En het is ons bekend Simon dat jij weigert – VANWEGE JE POLITIEK-CORRECTE INDOCTRINATIE – de wekelijkheid onder ogen te zien.

      Je gaat op geen enkel bewijs in, en roept maar wat om jezelf gerust te stellen.

      Toch maar eens naar eeen psychiater? Misschien is het nog niet te laat!

   2. toetssteen

    http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/kahina-jeanne-d-arc-maghreb

    Mjah, zij vond dat ook ongewenst…… De vreselijke lieden in Wenen en Poitiers idem. Zij waren inderdaad niet gek.

 5. toetssteen

  Rond de veertig graden, boerkini vlijt zich neder op het strand, toevallig een journaliste met flitsijzer pal in de buurt…….
  Mja, iets met een opzetje? Welke zottin gaat nu met zo’n hansop, plus extra jurk, plus charmante hersenkoker op het hete zand liggen doen net of ze dood is? Waar kwam de politie nou op af?

  Rot toch op met die lappenbrigade te verkopen onder het mom vrijheid! Dit is knechting en velen staan erbij en scanderen dat het de ultieme vrijheid is, Aletta Jacobs draait zich om in haar graf! De vrijheidsstrijdsters/ders van het eerste uur moeten zich schamen dat ze zich (voor een deel) overgeven aan de nukken en dwingelandij van een intolerante ideologie. Denk eraan, nu zij en morgen gij!

  1. van Urk

   Wat zeggen de feministen hierover? Hij verkoelt in zijn ballenknijper en zij inderdaad ingepakt in haar lappenmand.

   1. Wachteres

    Ik ergerde me jaren geleden in Emmeloord al, van Urk.

    Dan zag ik in de hitte de moslim heren der schepping rondlopen in een dunne pantalon en een hemd met korte mouwen en achter hen aan kwam hun vrouw, bij dertig graden, dik ingepakt.

    Nee hoor, dat is vrijheid van godsdienst.

    Ik ken een moslima, een schat van een vrouw van tegen de zestig. Ik stapte uit de auto – ik zou bij iemand op bezoek gaan – ze kwam naar mij toe en omhelsde me:

    “Wat zou ik graag zo’n mooie, vrolijke blouse aan hebben en ik houd van sieraden, maar ja, mag niet van mijn man”.

    En zij is niet de enige, ik ben vaak genoeg bij molims op huisbezoek geweest

    Ze loop rond in donkere, lange lorren. En in plaats dat dit arme mens wordt geholpen en gestimuleerd, komt het politiek-correcte tuig in Nederland op voor de fundamentalistische mannetjes.

    1. ceteris paribus

     Dat in meer traditionele culturen de positie van de vrouw ondergeschikt is aande man is bekend. Dat is historisch inherent aan alle godsdiensten, de islam is daarop geen uitzondering. In hoeverre die traditionele waarden nog van gelding zij is afhankelijk van de mate van orthodoxie, de mate waarin men zich gehouden voelt de traditionele normen en waarden na te leven. Zo is de positie van vrouwen in orthodox christelijke gezinnen nadrukkelijker ondergeschikt.
     Het is onmiskenbaar zo dat de modernisering c.q. de afnemende orthodoxie in het christendom in westerse culturen verder is voortgeschreden. Dat is echter een geleidelijk proces dat enkele generaties vergt. Dat geforceerd willen versnellen roept weerstand in de vorm van toenemende orthodoxie op.
     Het willen verbieden van traditionele kleding, zoals de boerkini, is dus onverstandig, temeer omdat de boerkini al een uitingsvorm van beginnende modernisering is.

     1. zomaar

      @cp ,jij schrijft “Dat is echter een geleidelijk proces dat enkele generaties vergt”, laat het nu zo zijn !!, dat meestal de derde generatie moslims hier , terug vallen op de oude extremen gewoontes binnen de islam !.

      hoe verklaar jij anders , dat na de grote aanslagen hier in Europa , bekent is geworden dat HIER GEBOREN moslim jongeren deze aanslagen mede gepleegd hebben .

      samen met de zogenoemde vluchtelingen , was dit te ver van je holletje , of steentje ?, en heb je daar niks van mee gekregen !.

 6. Ruud562

  @cp: “Het willen verbieden van traditionele kleding, zoals de boerkini, is dus onverstandig, temeer omdat de boerkini al een uitingsvorm van beginnende modernisering is.”

  Nu, volgens mij is het een begin van iets wat gelijk staat aan een kankercel die zich spoedig vermeerdert en zijn desastreuze werk doet!!

  1. zomaar

   @cp is een racist !!, als voorstander van aparte kledingkeuze , en apart gedrag streeft deze links naar elke vorm van racisme .

   immers een ieder die moedwillig zich apart uitdost of kleed , wil opvallen binnen een menigte , en als je hierdoor opvalt dan krijg je commentaar daarop .

   en dan komt onze linkse @CP en zijn kornuiten ons vertellen dat niet hij (ZIJ) racisten zijn maar wij !!, omdat wij een oordeel geven op het vrijwillige aparte gedrag cq kledij .

   en weer (was ruim na 76 jaar) ,is links dan verantwoordelijk voor gevolgen van hun racisme .

   al zal ook nu weer , links de schuld bij rechts leggen .

 7. Ruud562

  Dit is mijn juiste reactie:

  @cp: “… temeer omdat de boerkini al een uitingsvorm van beginnende modernisering is….”

  Nu, volgens mij is het een begin van iets wat gelijk staat aan een kankercel die zich spoedig vermeerdert en zijn desastreuze werk doet!!

  1. Ruud562

   Dit is mijn (laatste) juiste reactie:

   @cp: “… temeer omdat de boerkini al een uitingsvorm van beginnende modernisering is….”

   Nu, volgens mij is het een begin van iets dat gelijk staat aan een kankercel die zich spoedig vermeerdert en zijn desastreuze werk doet!!

  2. ceteris paribus

   Ik bedoel te zeggen dat de eerste stap in de vrouwenemancipatie is dat ze naar buiten mogen, de tweede stap is dat ze mogen recreëren en de derde stap is dat ze een overgangsbepaling aantrekken naar de bikini.

   Het zal met de boerkini gaan zoals met de badjurken waar vrouwen in de vorige eeuw zich te water mochten begeven, met het decennium wordt er een stukje textiel afgeknipt.

 8. Ruud562

  Helder CP, maar eer het zover is zal er veel bloed en tranen hebben gevloeid!

  1. Wachteres

   De familie van Ayaan Hirsi Ali woont in Londen.

   Zij schrijft dat ze in hun eigen wereld leven, waarin meisjes zo gauw mogelijk van school gaan en zo snel mogelijk trouwen.Ze hebben diepe minachting voor het Westen en zitten daar alleen omdat ze in elk opzicht verzorgd worden.

   Er verandert niets, omdat ze weinig of geen contact hebben met de buitenwereld.

   Zo’n situatie wordt doorgaans alleen maar erger. Bij een bekende van mij wonen ook Eritreeërs in de buurt. Als ze de vrouw groet, krijgt ze geen reactie en de vrouw loopt hard naar binnen. Bij een kennis worden de buurvouw en haar dochter regelmatig in de tuin afgetuigd door zoonlief. Pa is terug naar het land van waar hij gevlucht is, om met Nederlands geld daar feest te vieren.

   Ik begrijp best dat Simon optimistisch is. Hij moet wel, anders valt zijn droom van een mooie multiculturele samenleving in duigen.

   Enfin, als die mensen meer en meer fundamentaliseren, dan kan hij altijd Wilders nog de schuld geven.

 9. Marieke

  Zojuist is bekend geworden dat de raad van state het boerkiniverbod heeft verworpen. Die mevrouw die zich moest uitkleden kan in ieder geval een flink bedrag gaan incasseren

  1. Ali Yas

   Dat zal ze wel nodig hebben ook, want een baan heeft ze vermoedelijk niet.

   1. Wachteres

    En hoe ze toch geld moeten binnenhalen wordt hun wel bijgebracht door de linkse sociale werkers en/of advocaten @ Ali Yas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.