Hoppa, in de cel ermee! Rechter veroordeelt jonge ISIS-chick tot gevangenisstraf

Een vijftienjarig Nederlands meisje mag lekker de cel in voor haar poging zich bij ISIS in Syrië aan te sluiten.

Het recht heeft vandaag weer eens gezegevierd in Nederland: een 15-jarig meisje mag twee weken de cel in, omdat ze op het punt stond zich aan te sluiten bij de meedogenloze moordenaars van ISIS. Koppensnellen in Raqqa is er nu niet meer bij voor deze arme griet. Wel zegeltjes plakken:

“Een 15-jarige terreurverdachte is veroordeeld omdat het meisje vorig jaar voorbereidingen trof voor aansluiting bij Islamitische Staat. Ze kreeg acht maanden jeugddetentie, waarvan zeven maanden en veertien dagen voorwaardelijk.

De voorbereidingshandelingen bestonden volgens de rechters uit Maastricht uit het in het bezit hebben van telefoons met daarop chatgesprekken. Daarin werd met gelijkgestemden overlegd over het uitreizen naar het kalifaat en reismogelijkheden voor vertrek vanaf een vliegveld in Düsseldorf.”

De rechtbank oordeelde terecht dat terrorisme zo’n beetje het ergste is wat een mens kan doen – het zaait “dood en verderf over de hele wereld” aldus het vonnis – en dientengevolge mag Pien de Jihadistische Trien dus op detox-dieet van water en brood, maar dan achter de tralies.

Ik geef toe dat het vonnis dat dit meiske te horen heeft gekregen wel wat strenger had gekund, want bijna de gehele straf werd voorwaardelijk opgelegd. Maar de voorwaarden die de rechter van de Hollandse ISIS-postergirl vraagt zijn ook niet gering. Zo kan ze de aankomende jaren vliegreizen helemaal vergeten, aangezien ze niet in de buurt van vliegvelden mag komen. Ook krijgt ze twee jaar lang een enkelband en moet ze gesprekken gaan volgen met een theoloog.

Maar eerst mag ze dus twee weken gaan ondervinden hoe het is in een eenzame en koude cel. Om te boeten voor al haar fantasieën waarin ze meehielp met het kapotmaken van het Vrije Westen. Hopelijk ondervindt ze daar aan den lijve dat het afpakken van andermans vrijheid – precies wat ISIS doet – absoluut geen pretje is.

Vrouwe Justitia, wat bent u toch ook een topvrouw!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. toetssteen

  Vijftig jaar terug gingen deze meisjes de barricaden op om te vechten voor vrijheid, en terecht. Wat bezielt de nazaten van die generatie om met dezelfde ijver te pleiten voor beknotting van alles waar de feministen voor hebben gevochten en gekregen.
  Goed stuk Tim!

 2. Niek

  Maar eerst mag ze dus twee weken gaan ondervinden hoe het is in een eenzame en koude cel.

  WOOOEHAHAHA. HAHAAHA.MHA. HAHA.

  HAHA.

 3. Ni28

  Vrouwe Justitia begint te draaien bang als zij is voor te veel winst van Wilders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.