Imam uit New York op klaarlichte dag op straat vermoord

Geen categorieaug 14 2016, 8:00
Gisteren zijn in de Big Apple ineens een imam en een mede-voetganger overleden, doordat zij vanachter beschoten zijn.
Naar de exacte reden waarom gist iedereen nog, maar feit is dat er gisteren in New York een imam van de plaatselijke moskee van de wijk Queens om het leven kwam nadat hij vlak na het ochtendgebed onder vuur werd genomen op straat. Samen met nog iemand anders liep hij in de buurt van Ozone Park, en daar werd de voorganger door het hoofd geschoten:

"In New York zijn zaterdag een imam en een tweede persoon van achteren door het hoofd geschoten. Beiden zijn overleden, bevestigen de autoriteiten tegenover Amerikaanse media.

De schietpartij gebeurde in Ozone Park in het stadsdeel Queens toen de 55-jarige Maulama Akonjee na het gebed de moskee verliet en op straat liep. Het andere slachtoffer is een 64-jarige man die de imam assisteert."

Of de schietpartij iets met het geloof van de imam te maken heeft kon de politie nog niet zeggen, maar ik kan je op een briefje geven dat alle remmen erafgaan als de man blijkt te zijn vermoord om het enkelvoudige feit dat hij de islam aanhangt. Binnen de kortste keren wordt er dan schande gesproken over het 'giftige klimaat' waarin dit heeft kunnen gebeuren, en krijgt - jawel - Donald Trump de zwarte piet toegeschoven. Vanwege opruiende taal die hij heeft uitgeslagen richting moslims en het Midden-Oosten gedurende deze verkiezingscampagne.
Maar zover is het nog niet. Eerst de rest van de feiten maar eens afwachten. Eén ding is echter duidelijk: de Republikeinse presidentskandidaat mag zich flink schrap gaan zetten, want dit gaat nog een gigantische staart krijgen als blijkt dat de imam is vermoord uit anti-islamitische haat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten