ISIS is vastbesloten het Westen te vernietigen: we blijven aanslagen plegen tot jullie de islam omarmen

Geen categorieaug 01 2016, 15:00
ISIS pleegt geen aanslagen vanwege onze politiek, maar vanwege onze cultuur.
De walgelijke jihadisten van ISIS hebben weer eens een editie van hun propagandablad 'Dabiq' gepubliceerd. Het thema van het blad, dat volstaat met gruwelijke foto's van aanslagen, is de strijd van ISIS tegen het christendom. De terreurgroep roept gelovigen in Jezus op om 'het kruis te breken' en zich te bekeren tot de islam. Doen ze dat niet, dan zullen ze sterven.
dabiq-609529
Het blaadje prijst ook de recente aanslagen in Frankrijk en Duitsland, en kondigt aan dat dit slechts het begin is. ISIS is vastberaden om net zolang aanslagen te blijven plegen totdat het Westen 'de islam omarmt', zo schrijven de jihadisten. Dat komt niet als een verrassing – het is niet de eerste keer dat ISIS de ambitie uitspreekt om de hele wereld te onderwerpen aan het juk van de islam.
Maar helaas zijn er veel Europeanen die dit nog steeds niet willen snappen. Linkse opiniemakers beweren regelmatig dat ISIS hier aanslagen pleegt omdat Westerse landen ISIS in Syrië en Irak bombardeert. Anderen menen dat terroristen gewelddadig zijn omdat moslims in Europa worden gediscrimineerd. De uitspraken van ISIS zelf tonen aan dat die aannames op onzin berusten. De reden dat ISIS aanslagen pleegt is niet het Westerse buitenlandbeleid, en ook niet de discriminatie van moslims. Het doel van ISIS is om de Westerse beschaving volledig te vernietigen en te ondwerpen aan de islam. Zolang christenen niet voldoen aan ISIS eis om 'het kruis te breken', blijven de terroristen gewoon doorgaan met hun oorlog tegen alles wat niet islamitisch is.
Het probleem van ISIS met het Westen ligt dus niet in ons beleid, maar in onze identiteit. ISIS haat ons om wie we zijn, niet om wat we doen. Het is dan ook volkomen zinloos om ons beleid aan te passen en te hopen dat ISIS ons dan maar met rust laat. Dat zal niet gebeuren, want de jihadisten zijn bloedfanatiek. De enige oplossing is dus om jihadisten keihard aan te pakken. De bombardementen in Syrië en Irak moeten niet worden verminderd, maar uitgebreid. En zoals ISIS niet rust totdat het Westen vernietigd is, moet het Westen niet rusten totdat ISIS vernietigd is. We moeten niet achteroverleunen, maar keihard de strijd aangaan. Alleen met een vastberaden aanpak zullen wij de strijd winnen van de ISIS-barbaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten