Jammer: Contactorgaan Moslims en Overheid kiest Erdogans kant, wil geen pro-Erdogan-imams uitwijzen

Als het aan het CMO ligt, worden er geen imams uitgewezen. Ook niet van de politiek-activistische Diyanet-organisatie dat eigenlijk gewoon een dependance van Erdogans AK Partij is.

De oproep van gülenist Ahmet Taskan om imams van de Diyanet-beweging – welke volop actief is in Nederland – uit te wijzen, omdat ze ‘geheim agenten van Erdogan’ zouden zijn vindt nog niet veel gehoor. Het Contactorgaan Moslims en Overheid, welke met de Nederlandse staat onderhandelt over islamitische zaken, reageert zeer afwijzend jegens de suggestie van Taskan. Hij stelde:

“,,De Nederlandse regering moet deze excessen aanpakken. De Turkse overheid heeft in Nederland een flinke vinger in de pap. De Turkse moskeeën in Nederland zijn vrijwel allemaal aangesloten bij Diyanet, dat valt onder de Turkse overheid. Alle imams zijn ambtenaren van Erdogan. Ik noem ze zijn geheim agenten. Stuur ze terug naar Turkije.””

Het CMO wil daar niets van weten. Dat antwoordt:

“Het is op zijn minst onverantwoord en provocatief om religieuze instellingen en hun bedienaren op deze manier in het diskrediet te brengen. CMO zet zich in voor rust en harmonie in de samenleving en deze uitspraken zijn allesbehalve bevorderlijk. Het zijn tijden van veel spanning en emoties voor de Nederlandse Turken als gevolg van de ontwikkelingen in het herkomstland. CMO leeft heel erg mee met de gemeenschap. Vooral in deze tijden van veel sentimenten is de kalmte een aanbevolen uitgangspunt voor een harmonieuze samenleving. CMO roept de gemeenschap op zich niet te laten provoceren door tendentieuze uitspraken en oproepen uit welke hoek dan ook.”

Of de suggestie behulpzaam is of niet, moet de islamitische gemeenschap in ons land zelf maar uitzoeken. Ik kan alleen maar vaststellen dat de aangevoerde feiten gewoon kloppen. Het zit zo: Turkse moskeeën in binnen- en buitenland vallen onder de organisatie Diyanet. Dat is weer onderdeel van het Turkse ministerie van religieuze zaken, dat de volledige controle in handen heeft over het islamitische religieuze leven in Turkije. Ambtenaren schrijven de preken die imams op vrijdagen afsteken in moskeeën, en deze religieuze voorgangers staan dus ook gewoon op de loonlijst van de Turkse overheid en daarmee dus alleenheerser Erdogan.

Mocht Erdogan nog ‘plannen’ hebben voor de Turkse diaspora in landen als Nederland en Duitsland, dan hoeft hij zijn speechschrijver bij het ministerie maar te bellen. Wat er gebeurt in de moskeeën en hoe politiek actief die zijn, is volledig aan Erdogan en zijn getrouwen.

Het enige wat niet klopt, is het labeltje ‘geheim agenten’, dat Ahmet Taskan ze opplakte. Er is weinig geheims aan de arrogante wijze waarop Erdogan meent niet alleen een land, maar ook een hele religie naar z’n hand te moeten zetten. Zijn Diyanet-imams – ook in Nederland – zijn gewoon zijn geüniformeerde agenten. Niks undercover, niks stiekems: gewoon in het volle daglicht.

Ik snap dat een uitwijzing van Diyanet-prekers ook Gülenisten als Taskan in de kaart speelt, maar uiteindelijk is het ook gewoon in het belang van Nederland dat de hier aanwezige religies niet worden gekaapt door vijandige en buitenlandse politieke actoren die onze samenleving ontwrichten. De scheiding van kerk en staat is immers belangrijk en dient gewaarborgd te worden, óók wanneer dat betekent dat je een buitenlandse staat die geïnfiltreerd is in een kerk (of in dit geval een moskee) met pek en veren over de grens moet kieperen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bromsnor

  De greep van de islam op Noord/West Europa word steeds groter. Wat ook niet anders kan gezien de massale instroom van moslims.

  Moslims brengen hun opvattingen niet alleen mee naar Europa, ze houden er ook aan vast.

  Nu het aantal moslims met de dag toeneemt zien we dat de parallelle islamitische wereld in Europa ook groter word.

  Helaas islamiseert Noord/West Europa sluipend verder omdat de politieke elite en hun vriendjes in de media dit toelaten en weinig ( of geen) actie ondernemen om de islamisering te stoppen.

  “Er is nog een dreiging, nog veel gevaarlijker omdat het moeilijker te ontcijferen is. De publicatie Valeurs Actuelles heeft dit “de stille verovering” genoemd. Het is het glibberige project van de gematigde islam om onderwerping te bewerkstelligen. “De ambitie is duidelijk: het veranderen van de Franse samenleving. Langzaam maar zeker.”
  https://nl.gatestoneinstitute.org/8709/islam-verovering-europa

  Of zoals Kaddafi heeft gezegd:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continent within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

  1. Ni28

   Gaddafi was een boef en hij had gelijk. Onze leiders zijn in al hun lafheid machteloos.

 2. van Urk

  Ach, zolang ze buiten hun muren geen grote verkeersproblemen veroorzaken kan de staat weinig doen.

 3. Ni28

  Zolang de staat gaat deze islamitische circus tolereren zal er niets veranderen. Onze leiders houden de hand boven de hoofd van Erdogan wat deze ook doet. Een grotere onmacht kunt je je niet voorstellen. Dat komt ons nog duur te staan want de islam brengt weinig vrede in huis. In tegendeel.

 4. van Urk

  de.europenews.dk/-Die-islamischen-Ambitionen-der-Tuerkei-haben-Oesterreich-fest-im-Griff-82803.html

 5. van Urk

  Haat zaaien is in Nederland verboden dacht ik. Deze imams komen er duidelijk weer vanaf terwijl een lid van de tweede kamer gedagvaard wordt. Deze meneer Ahmet Taskan voelt zich bedreigt door Erdogan aanhangers, maar de Gulen beweging hult zich weer in geheimzinnig stilzwijgen en is een ondergronds netwerk, waarvan ook niet niemand weet waar ze voor staan en voor streven. Erdogan is een islamitisch extremist en die Gulen is een gelijkgestemde en ook absoluut onbetrouwbaar na de verhalen over islamitische infiltratie in westerse landen van voor de coup. Deze heren en hun aanhangers ontzeggen alle rechten in de moslimwereld, voor elk religie en anders denken. Een kerk bouwen is daar tegenwoordig, praktisch onmogelijk terwijl ze hier in het vrije westen de grootste mond durven te hebben en mede daardoor misbruik kunnen maken van meningsvrijheid/democratie en de sociale dienst. Dit is nog steeds Nederland en geen Turkije dat 3400 kilometer hier vandaan ligt en onze bestuurders moeten paal en perk stellen aan misstanden. Misstanden naar onze normen gemeten. Niks “Gulen” niks”Erdogan”. Wij Nederlanders maken in ons eigen land hier uit wat wel en niet kan. Dat twisten tussen deze heren doe je maar gewoon in Turkije zelf of bemoei je als geboren Turkse Nederlander er gewoon niet mee.

 6. poldi

  Valt op dat onze Manipulator de Hond sinds 10 juli geen peilingen meer doorgeeft.
  Of hij is op een lange vakantie of hij is bang dat zijn manipulatie uitkomt.

  Peiling van GeenPeil van 21 augustus met de nodige vraagtekens:
  ————————————————————–
  Sensationele opiniepeiling van het gevreesde onderzoeksbureau GeenPeil (bekend van correcte EU-uitslagen en het succesvolle Oekraïne Referendum). Uit een enquête op 21 augustus en 22987 rspondenten vergaarde- blijkt dat de regerende partijen op koers liggen voor een VERWOESTENDE NEDERLAAG. VVD en PvdA komen niet verder alsdan 8,2% van de stemmen. Meer dan 85% van de respondenten zegt op de Wilders/Agema te gaan stemmen bij de TK 2017. Nog nooit was deze voorsprong van de PVV zo groot. Opmerkelijk is ook de opmars van VNL. Verder valt op dat kiezers totaal niet onder de indruk zijn van GroenLinks van Klavertje Nul. De gedroomde Trudeau van de Lage Landen komt niet verder alsdan 1%. Het CDA scoort – ondanks het vele goede werk van de heer Omtzigt – ronduit belabberd. DENK is in deze poll niet vertegenwoordigd, omdat de heren Kuzu/Ozturk ieder moment het land uitgezet kunnen worden ivm met de #DutchPurge. De Tweede Kamer-verkiezingen zijn op 15 maart 2017, of eerder. De meest recente -actuele- GeenPeil Peiling vindt u HIERRR.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/dag_mark_dag_didi_dag_jesse_dag_syb_dag_arrogander.html

  TK 2017
  VVD 1552 6.8%
  PvdA 328 1.4%
  PVV 13429 58.4%
  D66 705 3.1%
  SP 790 3.4%
  CDA 678 2.9%
  GroenLinks 342 1.5%
  CU/SGP 491 2.1%
  VNL 1252 5.4%
  DierenPoes 915 4%
  Piraten 2195 9.5%
  50plus 310 1.3%

  Totaal 22987

 7. Ruud Steunassen

  Erdogan en Gülen kunnen nog steeds uitstekend met elkaar overweg. Ik geloof er niks van dat ze ruzie hebben.
  Despoten offeren desnoods een deel van hun eigen volk op om hun doel onderwerping van Europa te bereiken. En wij er maar intrappen door scheidsrechtertje voor hen te gaan spelen, terwijl wij soldaatje/grensbewaker zouden moeten zijn.
  Het waren rijke Joden die Joden opofferden in de concentratiekampen, teneinde de overlevenden te pressen naar Palestina te verhuizen.
  Deze ashkenazische Joden zijn van khazaarse afkomst en dat is weer een volk met turkse genen.
  Opvallend is ook dat de dönmeh Joden die zogenaamd tot de islam waren overgegaan een belangrijke rol hebben gespeeld bij de modernisering van Turkije onder Atatürk en de Jong-Turken.
  Op school en in de media leren ze ons nep-geschiedenis.

  1. ceteris paribus

   Ruud Steunassen toont zich hier een antisemiet en het valt op dat niemand hier een kritische opmerking over maakt.
   De reden is dat hij ook een moslimhater is en dat schept een band met veel reaguurders hier.

   Voor mij is het opnieuw overtuigend bewijs voor mijn stelling dat we met Jodenhaters en moslimhaters met hetzelfde tuig hebben te maken.

 8. Ruud Steunassen

  Erdogan en Gulen spelen een spel. Angela Merkel is waarschijnlijk een ashkenazische/khazaarse Jodin dus ook met Turkse genen.
  Wij trappen erin en spelen het spel mee: scheidsrechtertje.
  Niks ervan. Niet meer spelen maar werken. Werken als soldaat en grensbewaker.
  We trappen iedere moslim eruit.
  Of we stellen een verklaring op die moslims moeten ondertekenen en waarin ook iets staat over de veroordeling van haatverzen in de koran. Dan mogen ze blijven.
  Moet je eens kijken hoe snel ze ‘m smeren. En dan hoeven ze alleen nog maar afstand te nemen van haat. Meer wordt er niet van hen gevraagd.

  1. ceteris paribus

   ” Angela Merkel is waarschijnlijk een ashkenazische/khazaarse Jodin dus ook met Turkse genen.”

   Dit smerige antisemitisme verdient misschien enige aandacht want hij duikt hier steeds vaker op.

 9. Ali Yas

  “uiteindelijk is het ook gewoon in het belang van Nederland dat de hier aanwezige religies niet worden gekaapt door vijandige en buitenlandse politieke actoren die onze samenleving ontwrichten”

  De islam is ons in de kern vijandig, die ‘actoren’ laten dat alleen maar zien.

  1. ceteris paribus

   Ali Yas kijkt ook de andere kant op: ‘is hier wat gebeurd dan? Daar weet ik niks van’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.