Koop jij wel eens frituurolie in de supermarkt? Kijk dan eerst onderin de fles voordat je het koopt..

Nietsvermoedend dacht deze jongen een fles olie te kopen om de frituurpan mee bij te vullen. Dat liep echter anders – dus zorg dat je dit in acht neemt!

Wie de frituurpan regelmatig aanzet kan je vast vertellen wat zijn favoriete snack is: bitterbal, kroket, frikandel of gewoon een patatje met. Kan allemaal. Maar weinig mensen zullen je vertellen dat zij liever een levend gekookte kikker zullen hebben.

Wat? Een kikker. En niet omdat je die zelf in de frituurpan gooit, maar omdat het dier al is meegeleverd met de frituurolie die je gekocht hebt in de supermarkt. Het overkwam één anonieme consument, die het dier zag zwemmen in de olie in een fles die gewoon nog in de schappen stond van de Albert Heijn:

Als je binnenkort van plan bent om te frituren, kan het dus lonen om eerst even het vet te inspecteren dat je haalt bij de supermarkt. Wie weet heeft dat last van kikkers, en behalve dat je die beesten vast niet levend wil koken, is het ook niet bijster hygiënisch om die slootzwemmers tussen je eten te hebben rondhuppelen.

Snack voorzichtig, dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.