Merkel tegen grote bedrijven: hé, doe eens meer vluchtelingen een baan geven!

De Duitse bondskanselier blijft stug vasthouden aan haar gekozen pro-vluchtelingenpad. Wir schaffen das, en nu dan ook op de werkplaats!

Eén van de meest opvallende spelers sinds de vluchtelingencrisis losbarstte was de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die een miljoen vluchtelingen uitnodigde naar Duitsland te komen. Haar mantra ‘wir schaffen das’ is een beroemde politieke uitspraak geworden, die – afhankelijk van je politieke voorkeur – veel bewondering dan wel groot afgrijzen teweegbrengt.

Die miljoen vluchtelingen zitten nu ruim een jaar in Duitsland, dus Merkel is klaar om de volgende stap te zetten. Het is volgens jaar namelijk tijd om al die zielen eens aan het werk te krijgen. Dat valt nog niet altijd mee: veel van hen zijn nog niet echt geïntegreerd in de Westerse samenleving en lang niet iedereen is de Duitse taal machtig. Ook het opleidingsniveau is een probleem. Maar toch ziet Merkel het wel zitten: vluchtelingen massaal aan het werk in Duitsland! En daarom deed de bondskanselier een klemmend beroep op de directeuren van grote bedrijven om wat meer Syriërs en Libiërs en andere naar Duitsland toegesnelde lieden in dienst te nemen:

“Chancellor Angela Merkel has invited executives from some of Germany’s biggest listed companies to attend a summit next month where she will urge them to hire more refugees, the newspaper Bild reported.

More than one million migrants flooded into Germany last year, and the government wants to get as many as possible into the job market, which would reduce their dependence on the state and compensate for labour shortages as the workforce ages.

Merkel will push reluctant German companies to offer more traineeships and position to refugees, Bild reported. Large companies have been criticised for doing little to help integrate the refugees into the thriving job market.”

Dat laatste is natuurlijk vreemde kritiek: bedrijven zijn er om geld te verdienen: ze zijn geen welkomstcomités om groepen buitenlanders welkom te heten in Europa. Banen worden niet geschapen om anderen van dienst te zijn, maar omdat het bedrijf daar wat aan heeft. Dat Merkel nu ook grote bedrijven aanspoort om vluchtelingen aan te nemen is dan ook de wereld op z’n kop: als ze iets wil doen aan de werkeloosheid onder immigranten, moet ze zorgen dat zij gereed zijn voor de arbeidsmarkt.

Rome komt immers niet naar je toe: je zal zelf op pelgrimstocht naar Rome moeten. Dat geldt voor ons allemaal, dus ook voor vluchtelingen. Merkels voorkeursbeleid waarbij deze mensen die essentiële realiteit niet hoeven te erkennen en volledig in de watten worden gelegd, is dan ook niet behulpzaam. Noch voor de integratie, en noch voor de Duitse economie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Wim

  Dat gaat niet mee vallen. Eigenlijk komt haar gezegde op neer, Duitser er uit vluchteling er in bij bedrijven. Wie stemt er eigenlijk nog op deze vrouwelijke dwazin in werkend Duitsland.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/08/14/crash-gefahr-italien-es-geht-um-viel-mehr-als-nur-die-banken/

  1. Ni28

   Een volk wordt vervangen door de andere. Het nieuwe Duitse fascisme.

 2. zomaar

  dus toch heb ik gelijk , toen ik schreef dat met het importeren van anderen volkeren , onze verdiensten en banen op de tocht komen .

  zeker nu blijkt dat de overheden , (hun onbezonnen gedrag ), op het bordje van het bedrijfsleven en de werknemer neer plempt .

  het bedrijfsleven kan onder deze dwang profiteren , door het uurloon naar beneden bij te stellen , en tevens subsidies vangen daar de meest niet de taal of vaardigheid hebben .

  en tja de autochtonen werknemer heeft het nakijken , hij/zij hebben onder dwang !! , (zie het plan Blok , scheefwonen aanpakken ), een huisje moeten kopen , en zitten nu met de lasten , cq gebakken peren.

 3. Ni28

  En het zouden vooral hoog opgeleide migranten zijn. Nee, die hield Erdogan in Turkije onder het motto: Domme politici verdienen domme volk, moet hij gedacht hebben. Europa wordt op deze wijze een achterlijke deel van de wereld en door de achterlijke godsdienst en genoeg analfabeten zullen wij richting de misseleeuwen geduwd. Niet wij maar zij schaffen das. Hoogstaande bedrijven worden sociale werkplaatsen. Merkel doet nu wat zij in de communistische tijdperk heeft geleerd namelijk alles kapot maken wat ooit opgebouwd ten koste van haar ideologie. Dat deden de communisten ook en de afbraak was na viertig jaar volledig.

 4. van Urk

  Die Merkel is wel lekker bezig om te denken dat het wel zo eventjes kan. Heeft het rijksdaggebouw geen vacatures open staan? Er staan momenteel 660.000 vacatures in Duitsland open. Ongeveer 130.000 binnen de groep vluchtelingen zijn geregistreerd als werkzoekenden. Ik vraag me af wat er met die drie miljoen Duitse werklozen gedaan moet worden. Waarschijnlijk was het beter geweest om de boel te selecteren bij de poort om te kijken wie geschikt en ongeschikt zijn zoals dat in Amerika, Australie en Canada ook gebeurt.

 5. Bromsnor

  “Vluchtelingen”?

  Waarom willen veel moslims naar “het Westen”?

  Verreweg de meeste moslims willen naar “het Westen” vanwege de economisch en financiële voordelen die dat met zich mee brengt.

  Echte vluchtelingen help je……………….maar de asielzoekers die nu naar Noord Europa komen hebben weinig te maken met echte “vluchtelingen” die op zoek zijn naar veiligheid.

  Veel asielzoekers kiezen niet voor veilige gebieden in hun eigen regio. Nee ze kiezen voor Noord Europa omdat daar geld, een huis en uitkering lokt. Uiteraard betaald door de belastingbetaler.

  Dit zijn geen echte “vluchtelingen” meer die op zoek zijn naar veiligheid maar immigranten die naar de Noordelijke Europese landen trekken omdat daar meer te halen valt en daarvoor door meer dan 6 veilige landen trekken richting Noord Europa.

  Zelfs de Syriërs ,die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen, komen veelal uit Turkije , Libanon of andere veilige gebieden in de regio.

  Ze reizen dus naar Noord Europa door een aantal veilige landen. Van het ene veilige land naar het andere.

  En eenmaal aangekomen in het “Westen” weigeren de meesten de integreren en houden vast aan hun islam en islamitische gewoonten en gebruiken.

 6. Niek

  Bedrijven moeten dienstverlenen. De zorg moet winst maken.

  Duitsland is het vluchtelingen voortrekkersland wat enorm scoort en rascistisch Australië moet daar voorbeeld aan nemen.

  Voetbalverenigingen moeten meer Marokkaantjes en zwemverenigingen pedotrainers in dienst nemen.

  Gymnasia moeten ipv Grieks en Latijn, Arabisch leren en
  op de kansel moet zondags de Koran.

  Een vrouw moet een man worden en een man vrouw.

  Piemels en clitorissen moeten alle gratis besneden worden door de huisarts
  en de huisarts moet het lasdiploma halen.

  Van Gend en Loos moet genderloos en Groen Links gaat niet 90 maar 100% voor Erdogan.

  Hillary liegt nooit en moet de USA redden en Trump heeft nooit iets gepresteerd aleen maar fascistisch geld verdiend en handje opgehouden.

  Merkel moet een rein geweten krijgen en de emigrant niet meer in Auswich maar gratis woningen.

  Zwart moet wit vervolgen en de roomblanken slaaf maken.

  Islam moet vrede brengen en het Leger des Heils oorlog.

  DDS stelt Tim aan als hoofdredacteur.

  >>>

  EGALITÉ, ALLEN GLEICH, find the balance, eenheidsworst!
  LEVE DE ONPERSOONLIJKHEDEN EN KARAKTERLOZEN,
  LEVE DE EU!!!

 7. Bromsnor

  Video van Lauren Southern waarin ze duidelijk laat zien hoe Turken in Duitsland niet geïntegreerd zijn maar in essentie van een stukje Duitsland een stukje Turkije hebben gemaakt.

  Lauren Southern: I thought I was in Germany… Turkey?
  https://youtu.be/7cyFp4EV_zA

 8. Bes Tolen

  De politieke keuzes zijn in Duitsland altijd sterk beperkt doordat de westerse geallieerden een stevige vinger in de politieke pap houden en er een heel eenzijdig fors politiek correct klimaat heerst. Waardoor op rechts (alleen op rechts?) zich geen vernieuwende democratische partij kan manifesteren en opbouwend bedoelde kritiek niet wordt verstaan. Er is alle geheimzinnigheid over hoe de beïnvloeding van buiten is geregeld. Zo zou de benoeming van elke bondskanselier de goedkeuring van de westerse geallieerden moeten hebben en Duitsland voor 2039 als staat moeten zijn opgeheven en zijn geïntegreerd in Europees politiek verband. Duitsland is als het zo in elkaar steekt, een groot gevaar voor Europa. Dit onderwerp verdient echt nader wetenschappelijk en politiek onderzoek. Duitsland doet immers aan idiote weggeefpolitiek en daar plukt heel Europa de wrange, giftige vruchten van. Andere landen in Europa zullen de koppen bij elkaar moeten steken om uitgebreid de geschetste problemen aan te pakken. Als ze er tenminste voor de Europeanen zijn. Maar de West-Europese landen lijken alle de kritische lijnen al ver te hebben overschreden. Dat is Europa in de vernieling. Stoppen daar mee.

  1. zomaar

   niet alleen in Duitsland, kijk hier in ons eigenland iemand die tegen de stroom (links denken) , inroeit is volgens de media en oude politiek rechts , en een gevaar voor de wereldvrede .

   tja ik denk dat je gewoon mee moet huilen met de wolven van links , iets anders zit er helaas niet in .

 9. MareJane

  Dat DDR-mens loopt weer echt hard voor die gelukszoekers. Eigen volk vergeten we maar. Laat ze maar werken voor kost/inwoning en zakgeld wat ze al voor niets krijgen. Hier roept Asscher ook op om al die handophouders een vrijwilligersbaantje te geven. Wel slim, want merendeel is niet hier gekomen om te werken en zullen niet weten hoe snel ze weer moeten vertrekken:-) Maar om door haar te laten eisen dat de bedrijven nu een echte baan weg moeten geven is te ver weg met al die eigen werklozen. Import: 90% is analfabeet of minimaal lagere school, spreken na 5 jaar nog de taal niet en het IQ is ook nog niet echt om bewondering voor te hebben.

 10. Ali Yas

  Merkel begint te begrijpen – nu pas, hoe bestaat het! – dat de nieuwkomers niet zomaar in het bedrijfsleven terecht kunnen en dus op de staatsbegroting gaan drukken. Om dat op te lossen zou iedereen alsnog een goede opleiding moeten krijgen, maar dat kost nóg meer geld.

  Merkel hoopt dat dit wel onder het tapijt van de grote bedrijven geveegd kan worden…

 11. Seneca

  @MareJane
  U schrijft dat DDR mens; niets is minder waar! Merkel is geboren in Hamburg en is geëmigreerd(!) met haar achterlijke vader naar de voormalige DDR. Daar heeft zij carrière binnen de CP gemaakt. Zij was zo ijverig dat zij zelfs tot hoofd van het comité (net zoals in de USSR werden alle overheidslichamen comité genoemd) voor misleiding werd benoemd. Op dat verachtelijke mens heeft het gros van de Duitsers – niet eenmaal, maar tweemaal – gestemd. Dat zegt overigens meer over de intelligentie van de Duitser dan over Merkel.

 12. Ruud562

  Inderdaad N28, inderdaad ontstaat er een nieuw Duits fascisme. Alleen zal dit fascisme niet alleen Duitsland raken maar allen die op een roze, politiek correcte wolk bivakkeren en daarop beleid maken en dat ondersteunen. Ook in dit land zijn is de basis al genesteld: kijk alleen al naar het niet meer kunnen publiceren van cartoons of andere kunstuitingen die sommigen niet welbevallig zijn. Kijk alleen al naar de hier in dit land uit hun huis verdreven andersdenkenden. Ja, de politiekcorrecte waanzin eist zijn tol!

 13. henk vintage

  Het gros van de alleenstaande hoog opgeleiden, zien er niet uit alsof ze hoog opgeleid zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.