Noord-Korea dwingt bouwvakkers om meth te gebruiken zodat appartementen volgens schema klaar zijn

Geen categorieaug 11 2016, 11:00
Een overheid met onbeperkte macht is een onbeperkt gevaar voor de eigen bevolking.
Projectmanagers in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea, dwingen bouwvakkers om meth te gebruiken zodat ze harder en sneller werken. Op die manier hopen ze een prestigieus bouwproject af te hebben voor het winter is en het dus erg koud wordt.

North Korean officials are putting extreme pressure on workers to finish frame construction on a massive set of apartments and high rises before the weather gets cold, according to Radio Free Asia, which cites multiple anonymous sources within the secretive state.

One source said: 'Project managers are now openly providing drugs to construction workers so that they will work faster.'

Honderdduizenden arbeiders werden 'ingehuurd' voor het project. Volgens een andere bron lijden deze mensen enorm omdat ze gedwongen worden om continu door te werken, ook als ze dat eigenlijk niet meer kunnen. Daarnaast worden ze voortdurend opgejaagd. Alles moet sneller, sneller, sneller.
En nee, daar krijgen ze natuurlijk bijna niets voor terug. Feitelijk zijn deze arbeiders gewoon slaven van de staat.
Het project -- dat eerst en vooral bedoeld is als opschepmogelijkheid voor dictator Kim Jong-Un -- behelst onder meer een appartementencomplex van 70 étages en 60 andere gebouwen.
Interessant genoeg -- en dit gebeurt bijna nooit in Noord-Korea -- zijn het de arbeiders zelf die aandacht eisen voor hun situatie. Zo hebben ze teksten op muren gespoten op en rond het bouwterrein als:

"Pyongyang-snelheid is drugs-snelheid"

"Bouwvakkers zijn drugseenheden"

Niet verrassend worden deze teksten door Kim Jong Un gezien als "politieke misdrijven." In Noord-Korea zijn dat de zwaarste misdaden waar iemand zich schuldig aan kan maken. Als de spuiters gepakt worden hebben ze dus een heel serieus probleem. De kans is groot dat zij dan, samen met hun hele familie (!), naar een concentratiekamp gestuurd worden.
Ongelooflijk genoeg worden bouwvakkers gedwongen om nu iets op te schrijven zodat de autoriteiten hun handschrift kunnen vergelijken met dat van de graffiti-spuiters.
Als er nog mensen zijn die denken dat de overheid je beste vriend is moet je ze maar even wijzen op de gebeurtenissen in Noord-Korea, waar Kim Jong-Un dagelijks laat zien wat een almachtige overheid wérkelijk doet. Misschien dat niet elke socialist dit doel voor ogen heeft, maar dit soort praktijken zijn altijd het eindresultaat van hun ideologie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten