Ongelofelijk: 10-jarig meisje levend gered na bijna 24 uur onder het puin na aardbeving Italië

Geen categorieaug 25 2016, 17:00
Een meisje is na bijna een dag levend aangetroffen onder het puin dat ontstaan is na de aardbeving van woensdag.
Woensdag werd Italië opgeschrikt door een allesverwoestende aardbeving van 6.2 op de schaal van Richter. Meerdere dorpen in centraal Italië zijn met de grond gelijk gemaakt, en het dodental zou al de 250 gepasseerd zijn. Reddingsteams uit alle hoeken doen hun uiterste best om zoveel mogelijk mensen levend onder het puin vandaan te halen, maar helaas zijn ze zich allemaal bewust van een triest feit: de kans op het vinden van overlevenden wordt met de minuut kleiner.
Er worden nog veel mensen vermist, die in veel gevallen gevangen zullen zitten tussen het puin. Als ze niet gewond zijn geraakt dan bezwijken ze wel onder verstikking, uitdroging, warmte of kou. De kans dat er nu nog mensen levend gevonden worden is klein, maar gelukkig zijn er uitzonderingen. Die uitzondering kwam er donderdag in de vorm van een 10-jarig meisje, dat na bijna een hele dag nog levend gevonden werd onder wat ooit haar huis moet zijn geweest. Het kind, Giulia genaamd, kwam ogenschijnlijk ongehavend te voorschijn nadat reddingswerkers haar bevrijd hadden. Die bevrijding is te danken aan de oplettendheid van die zelfde mensen: het is cruciaal om zo goed mogelijk te luisteren naar tekens van overlevenden, zoals getik op leidingen of andere geluiden. Giulia werd gevonden in Pescara del Tronto, wat vrijwel geheel met de grond gelijk gemaakt is. Al snel kwamen twee vrouwen aanrennen die "Ze leeft!" schreeuwden, waarschijnlijk familieleden die tot dan alle hoop op een goede afloop opgegeven hadden.
Dit soort kleine wonderen geven ons echter hoop, maar bieden dit hopelijk vooral aan de reddingswerkers die dag en nacht bezig zijn om mogelijke overlevenden op tijd te redden. De tijd dringt, maar dit verhaal toont aan: geef niet op!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten