Ook graffiti-spuiters hebben het helemaal gehad met de Nederturken van DENK

Niet alleen in de politieke arena heeft DENK-leider Tunahan Kuzu z’n politieke vijanden. Blijkens viaducten langs ’s lands wegen moeten ook de amateurkunstenaars uit onze contreien niks hebben van Kuzu’s Erdogan-filiaal DENK.

Vers terug na een lange vakantie in Turkije vermaakt Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu zich opperbest met alle haat die hij naar z’n hoofd geslingerd krijgt. In plaats van dat hij de kans pakt om z’n partij wat inclusiever te maken en dus op te houden met het verheerlijken van de Turkse autoritaire leider Erdogan, speelt Kuzu spelletjes met zijn trollen. Nee, Kuzu kijkt likkebaardend toe hoe hij mensen aanzet tot razernij, en hoe zij vervolgens illegale ‘versiering’ aan onze infrastructuur aanbrengen.

Dit trof DENK-leider Kuzu namelijk aan bij de A12 tussen Moerkapelle en Bleiswijk:

14089154_999354783496483_2206473848856066432_n

Kuzu plaatst op Facebook dan ook een pseudo-filosofische handeling waarin hij probeert in de psyche van de vandaal te kruipen die deze boodschap op het beton neergekalkt heeft:

“Zat ook te denken welke handelingen iemand verricht moet hebben om tot deze daad te komen en uit te voeren. Voel je vrij om aan te vullen.
1. Je maakt kennis met DENK;
2. De boodschap van DENK staat je niet aan;
3. Je besluit dat DENK ‘weg’ moet;
4. Je besluit dat je kenbaar wilt maken dat DENK ‘weg’ moet;
5. Je loopt naar een winkel om een spuitbus aan te schaffen;
6. Je zoekt een locatie om je boodschap uit te dragen en komt na lang wikken en wegen uit op uitgerekend het Craenenborgpad;
7. Je loopt in de nacht wanneer iedereen slaapt naar het Craenenborgpad;
8. Je spuit enigszins gespannen doch ijverig de tekst ‘DENK moet weg’ op het muurtje;
9. Je rent heel hard weg omdat je niet betrapt wilt worden;
10. Je loopt de volgende dag naar het Craenenborgpad en je ziel wordt vervuld met vreugde. Je hebt immers je boodschap geventileerd.”

Overigens is niet alleen Kuzu het slachtoffer van vijandige graffiti (die wij – even voor de duidelijkheid – in elk geval veroordelen). Ook Geert Wilders kreeg daar vorige week mee te maken. In Voorburg werden diverse muren en auto’s ondergekalkt met de frase “Kanker Wilders”. Ook werden ter gelegenheid van het uitschelden van de PVV-leider Joden doodgewenst, en werd ISIS opgehemeld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Wim

  Ga er maar vanuit dat deze kladderaars uit de gelederen ven de SP komen.

  1. 1Sarko2

   Spuitbus 2.99 bij de Action.
   Het is het waard …..

 2. 1Sarko2

  De PVV, de partij van Geert Wilders, blijft aan populariteit winnen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 33 zetels behalen. De vluchtelingencrisis stuwt de PVV naar de op één na hoogste score ooit behaald, maar waar staat de partij werkelijk voor?

  Veel mensen zien Wilders als redder van Nederland. Hij wint enorm aan aanhang met zijn verhaal over islam en vluchtelingen. De Facebookpagina Alternatieve Media Nederland publiceerde onlangs een ingezonden lijst met punten waar de PVV zich werkelijk mee bezig heeft gehouden. Wat blijkt? De PVV komt helemaal niet op voor de gewone man. De gemiddelde PVV-stemmer denkt dat er veel schort aan de ouderenzorg omdat we nu meer vluchtelingen opvangen of omdat Marokkaanse pensioengerechtigden in hun thuisland van hun pensioen genieten.

 3. 1Sarko2

  In strijd met de gewekte verwachtingen stemde de PVV tegen het opstellen van een armoedebeleid en tegen gelijke rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers.

 4. 1Sarko2

  De PVV stemde voor bezuinigingen op jonggehandicapten en sociale werkplaatsen, voor het afschaffen van de alleenstaandeouderkorting en voor het korten van de huurtoeslag. Dat laatste kost huurders met een laag inkomen zo’n 180 euro per jaar.

 5. 1Sarko2

  De belofte van de PVV om tegen ‘graaiers en profiteurs’ in actie te komen blijkt eveneens loos te zijn. De partij stemde tegen het invoeren van een Balkenendenorm in de cultuursector en in de zorg. En voor de belastingvoordelen van het Koningshuis.

 6. 1Sarko2

  Gezinnen met een maandinkomen vanaf 1.950 euro mogen van de PVV niet meer in een sociale huurwoning gaan wonen.

 7. 1Sarko2

  De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen. In werkelijkheid stemde de PVV in de Tweede Kamer voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) en de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70.

 8. 1Sarko2

  De PVV stemde tegen een meer inkomensafhankelijke premie (ZIEKENFONDS!), tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen en zelfs tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg.

  1. Wim

   Dat is ook onzin mensen met lager inkomen krijgen zorgtoeslag en zijn al goedkoper uit.

 9. 1Sarko2

  De PVV stemde ook tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb.

 10. 1Sarko2

  Ook agenten in spe moeten het ontgelden: de PVV stemt in met bezuinigingen op de politieopleiding en betaalt aspirant-agenten geen vergoeding meer. Voor zij-instromers wordt het zo onmogelijk om politieagent te worden. De PVV stemde in met het afschaffen van de zogenaamde ‘Montfrans-middelen’, geld dat gemeenten gebruiken voor hun veiligheidsbeleid.

 11. ceteris paribus

  Het zou me niet verbazen als Tim zelf even met de spuitbus langskwam. Hij moet immers zijn dagelijkse DENK-topic ophoesten en over deze irrelevante Rebellenclub valt weinig te melden.

  1. anniejansz1

   Wel een probleem CP…. hoezeer ik me bescheur hoe je de reaguurders hier steeds op hun nummer zet, je bent inmiddels wel de topattractie van DDS geworden.

   zonder jou is het denk ik snel gedaan met DDS…iets om over na te denken?

   1. Ni28

    Dat is het trieste van deze blog die met zich laat zo makkelijk sollen. CP is geen topattractie maar een zielige infiltrant die kennelijk nergens meer terecht kan. Narcisten denken altijd in hun idiote waan dat zij de show stelen maar maken zich vooral belachelijk en worden snel vergeten. En u als bewonderaarster ook.

    1. Marieke

     Je kunt toch moeilijk ontkennen dat juist ceteris paribus zorgt voor de discussie. Dat die discussie ontaardt in gescheld richting ceteris paribus zegt meer iets over niveau van veel reageerders hier.

     1. Ni28

      discussie is iets anders dan holle propaganda leugens opdringen. Daar hebben wij reguliere media voor. CP leeft zich vooral uit op mensen die op grove wijze reageren met gebruik van vieze worden. Dat doet hem goed en het laat zien dat het geen zelfbenoemde patriot is maar alleen een vies mannetje. Normaal zou je deze bijdragen negeren. Je mag ook een ander mening hebben maar beledigen is geen goed begin voor discussie. Zijn enige doel is om deze blog te torpederen want geen artikel die deugt volgens hem.

  2. Ali Yas

   “Het zou me niet verbazen als Tim zelf even met de spuitbus langskwam.”

   Ceteris presteert het Tim openlijk te verdenken van bereidheid tot het plegen van misdrijven én van stemmingmakerij – en dat in één zin. Je moet het maar kunnen. Als het niet zo laagbijdegronds was zou je er bijna respect voor hebben.

   1. Ni28

    Hij wordt steeds brutaler in afwachting tot verwijdering van zij bijdragen. Hij vraagt er om. Notoire criminelen die eigenlijk gepakt willen worden doen dat ook.

   2. ceteris paribus

    De ironie ontging Ali Yas. Het is een serieuze meneer.

    1. Ali Yas

     Ironie is een stijlfiguur waarbij je iets anders zegt dan je bedoelt. Ceteris bedoelde dus eigenlijk dat het hem wél had verbaasd als Tim met een spuitbus klaarstond, en dat hij niet denkt dat Tim neigt naar het publiceren van artikelen over Denk, een club overigens die volgens Ceteris heel relevant is en beslist niet rebels. Dat bedoelt hij tenminste te zeggen, want “ironie”.

     Hetzelfde moeten we waarschijnlijk denken bij zijn vele leugens. Het is allemaal één grote grap, hij bedoelt het tegenovergestelde!

  3. Marieke

   Kom op Tim, het gaat er om dat je buitengewoon veel aandacht besteed aan DENK. Zelfs over dit issue. Ceteris paribus bedoelt zoiets als metafoor natuurlijk, niet iets dat je echt zou doen.

   1. ceteris paribus

    Het was inderdaad als een grapje bedoeld, Tim.

    Ik beschuldigde je niet serieus van een strafbaar feit. Mijn excuses als dit zo overkwam.

    1. zomaar

     @CP , @Marieke , echt LINKS likken als je op je donder krijgt .

    2. anniejansz1

     Tjonge, wat een nederig excuus.

     Het artikel gaat over DENK en is doordrenkt van sympathie voor deze “criminelen” die zich uitleven met een spuitbus.

     Dat kan beter CP…

    3. Marieke

     Nee, zomaar dat heet beschaving. Zou jou trouwens wel sieren als je eens excuses aanbood voor je scheldpartijen. Alhoewel je niet haalt bij vieze Vigo, die gewoon doodsbedreigingen uit.

    4. anniejansz1

     Tjonge, mijn taalgebruik vergelijken met Vigo?

     Heb je wel de goede voor je?

    5. ceteris paribus

     Ik geloof dat Marieke de onnozele zomaar op het oog had, Annie.

    6. Marieke

     Ik reageerde inderdaad op zomaar, anniejansz.

  4. anniejansz1

   Mijn hemel, vleeshaken, doodsbedreigingen aan het adres van CP, obsceen taalgebruik, uitspraken als een “goeie Turk is een dooie Turk”, het mag allemaal…

   En CP die je op humoristische wijze een grafitti-spuitbus in de hand drukt, lokt jou uit de tent met een dreigement.

   Overigens…geef CP aub een ban, slacht de kip met de gouden eieren!

   1. Marieke

    Ik kan niets anders doen dan dat beamen, anniejansz. Het is inderdaad merkwaardig dat bijvoorbeeld een vigo mensen bedreigt met het ophangen aan vleeshaken, hier gewoon kan blijven posten, maar als iemand die een metafoor gebruikt in een discussie gewaarschuwt wordt.

    1. zomaar

     Marieke    26 minuten ago   
     Nee, zomaar dat heet beschaving. Zou jou trouwens wel sieren als je eens excuses aanbood voor je scheldpartijen. Alhoewel je niet haalt bij vieze Vigo, die gewoon doodsbedreigingen uit.

     kom vertel mij welke scheldwoorden ik gebruik , en welke scheldpartijen of scheldtirades ik hier plemp ?.

     niets meer nog minder dat woorden die @CP, hier ook gebruikt tegen anderen .

 12. 1Sarko2

  Een paar maanden geleden stemden ze tegen afschaffing eigen risico voor mensen met chronische aandoening en ouderen…

  De PVV claimt er voor de gewone man te zijn, maar stemde toch voor verdere liberalisering van de sociale huursector, voor TTIP en tegen de miljonairsbelasting waarmee het gat tussen arm en rijk kleiner zou moeten worden.

  1. anniejansz1

   Op alle punten de harde waarheid, Geert en zijn brave kamerleden stemmen bijna altijd met de VVD mee.

   Een soort B-merk van de VVD zeg maar, waar de VVD voor deftige hebberds is, daar is de PVV voor dom en lompe klagende hebberds.

   1. toetssteen

    @AJ
    Uhuh, want een dik van ambtenaren voorzien socialistisch regime heeft bewezen het ooit ergens beter te hebben gedaan? Not.
    U heeft geen syllabe verstand van economie, waarom tracht u dan te doen alsof?
    Als de overheid teruggebracht wordt tot de kerntaken, kunnen de belastingen omlaag, komt er meer productie omdat er meer vraag zal komen, omdat men meer te besteden heeft en omdat arbeid goedkoper wordt en netto voor de arbeider meer oplevert.
    wat in veel westerse landen in de weg zit, is dat beestje nooit genoeg genaamd: de overheid.
    Feitelijk is de VVD dus nog niet rechts genoeg, er moet nog een heel stuk op worden geschoven richting libertarisme.

 13. 1Sarko2

  Heerlijk een Peter Selietje doen.

 14. anniejansz1

  Dit valt onder vandalisme, vast PVV-tuig.

  De belastingbetaler kan er voor opdraaien.

 15. Ruud Steunassen

  Zit die Tunahan Kuzu daar op de foto stiekem een scheet te draaien?
  Zijn gezicht staat echt op persen.
  Eerst Sylvana’s vakantiekiekje van een smerig toilet en nu dit weer.
  Hadden jullie niet een flattuleuzere foto kunnen kiezen?

 16. Wim

  Sarko is in de war, eerst heeft de PVV allemaal SP punten en zijn links en als hij lid mag worden en Geert is weg gaat hij PVV stemmen.
  Nu komt hij met uit de duim gezogen onzin fabeltjes.

  1. 1Sarko2

   Dat is het bedrieglijke van een verkiezingsprogramma en wat de partij gaat stemmen bij wetsvoorstellen e.d…
   Daarom maak de partij democratisch..

   Het zijn geen fabeltjes Wim , kijk maar naar de stemmingen .
   Maar goed laat maar zien dat ik uit mijn nek lul 🙂

 17. Wim

  Sarko komt hier met kletsverhalen uit het extreem linkse web Doorbraak.nl Totaal onbetrouwbaar.

  1. 1Sarko2

   Je kunt het gewoon opzoeken….

   1. Wim

    Een kennis van mij een vrouw alleen met een kind van 9 jaar werkt 24 uur in de week haar jaarloon is bruto 19000 Euro.
    Ze krijgt jaarlijks 998 Euro Zorgtoeslag
    4104 Euro huurtoeslag
    3515 Euro kindertoelage.
    Dan nog iedere maand 150 euro belasting teruggave.

    Iemand met bruto 32000 Euro krijgt niets.

    Jij zou het toch wel weten of niet als je een vrouwtje was. Dat geklaag van de SP moet eens ophouden.

    1. 1Sarko2

     Gewoon negeren Wim en begin over iets anders
     De PVV is eigenlijk niet de partij voor Wim.
     Tis net als met de Telegraaflezer, koppen lezen en dat is al genoeg.

   2. Peter Selie

    Hoe is het met je ex?

    1. 1Sarko2

     Haha het zit je ff niet lekker en dan gaan we op de man spelen.
     Snap het niet, doe gewoon hetgeen jij regelmatig doet 🙂

 18. Ni28

  Tim zou met de spuitbus vooral de citaten van Ceteris Paribus kunnen wegspuiten na zijn aantijgingen tegen een redactielid.

 19. Wim

  Maar even dat gekladder aan de kant, hoe is dit mogelijk wat een land.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26467408/__Gevluchte_Pool_uitgeleverd__.html

 20. Marieke

  Ik vind het een geniale reactie van DENK. En ze hebben weer een stukje aandacht gekregen, in ieder geval van de DDS. Die krijgen wel een paar zetels volgend jaar.

 21. zomaar

  1Sarko2, kom en vertel ons nu welke zegeningen de andere partijen ,ons gebracht hebben , waaronder de SP .

  deze willen alles na goed communistische gebruik regelen , (ook daar is het een fiasco geworden) , en de grenzen open laten .

  oeps!! weg alle zegeningen .

 22. vanhetgoor

  Jammer dat er niet bij staat wie het gedaan heeft! Het zou heel erg goed kunnen dat mensen van de Groep Küzü / Ötztürk dit zelf hebben gedaan om in de publiciteit te komen. Want wie weet er tenslotte dat Küzü en Ötztürk zichzelf ‘denk’ noemen, een hele vreemde naam, totaal niet toepasselijk, eerder is het nog een gotspe die naam! Het kan ook nog zijn dat het een andere Turk is geweest die wilde uiten dat hij iets heeft tegen gedachten in het algemeen en dat hij dit door middel van graffiti heeft vorm gegeven.

  1. toetssteen

   @vanhetgoor
   Gezien men momenteel met twee ogen open en oren trapt in alles waar feministen en rooie rakkers ooit tegen hebben gestreden, ben ik elk geloof in hun werkelijke motieven verloren. Heel links Joop is vergeven van knielen voor religie, werk de vrouw eronder, maar noem het vrijheid.
   Men moet niet tolerant zijn voor intolerantie, want dat is geen vrijheid maar de opstap naar dictatuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.