Pak de strandtas, doe je zwembroek aan: de zomer is eindelijk gearriveerd!

Geen categorieaug 24 2016, 10:00
Roep het met me: hittegolven zijn leuk!
Het heeft even geduurd, maar de zomer is dan eindelijk gearriveerd in Nederland. Dat is maar goed ook, want over een maand is het officieel alweer herfst.
Vandaag is de eerste 'tropische dag' dit jaar in augustus. Dat is prettig, maar het nieuws wordt nóg mooier: morgen wordt het volgens metereologen namelijk nóg warmer. Ze voegen daar aan toe dat Nederland waarschijnlijk een echte, landelijke hittegolf te verwerken krijgt.
Een hittegolf betekent dat het vijf dagenlang minstens 25 graden is en dat het op drie van de vijf dagen zelfs 30 graden of warmer is. Volgens de experts wordt het morgen vrijwel zeker warmer dan 31,1 graden in De Bilt, wat een record zou zijn. Ook het landelijke hitterecord -- 34, 1 graden in Volkel in 1997 -- kan morgen vernietigd worden.
Nou zijn veel Nederlanders niet al te blij met heel warm weer gedurende een lange periode, maar in ons land moet je er van genieten zolang het duurt. Voor je het weet is het immers weer over en voorbij met de zon, en regent het weer pijpenstelen.
Oh, en negeer de linkse doemdenkers maar die ongetwijfeld weer zullen roepen dat dit bewijst dat 'klimaatverandering echt is!' Dat is totale onzin: over een week ofzo is het weer 'gewoon' koud en regenachtig, precies zoals we gewend zijn in ons kikkerlandje.
Geniet er dus van zolang het nog kan. Neem vandaag of morgen vrij, gooi de kinderen en moeder de vrouw in de auto, pak je strandtas, en ga naar het strand. Het is nu of nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten