PVV’er Fleur Agema jokt er op los: ‘Regeren is droom van de PVV!’

Volgens PVV-Kamerlid van het eerste uur Fleur Agema doet de PVV niets liever dan uiteindelijk regeren. Dat is een leugen van zo’n beetje het grofste kaliber.

Het was een mooie zonnige dag in april 2012 toen Geert Wilders zijn collega-partijleiders Maxime Verhagen en Mark Rutte overviel met slecht nieuws: de PVV stopte met het leveren van gedoogsteun aan het tot dusverre succesvolle kabinet-Rutte I. Het meest rechtse kabinet dat Nederland ooit telde, was na anderhalf jaar uiteengespat en zou in september worden opgevolgd door één van de meest linkse kabinetten in jaren: Rutte II.

En dat allemaal door Geert Wilders, die grote schoonmaak wilde gaan houden in z’n partij. Enkele etterbakken moesten uit de partij en de Kamer gelazerd worden. Bovendien ondervond Wilders dat het beter voor zijn zetelaantallen in de peilingen zou zijn als hij weer vanaf de zijlijn ging schreeuwen, in plaats van in het midden van de Haagse arena meedoen aan het spel van de macht. Liever de bühne dan het pluche, liever de onderbuik roeren dan met de scepter in de rechterhand zwaaien.

Sindsdien heeft de PVV alles gedaan om te zorgen dat men nooit meer zou verwachten van de ‘vrijheidspartij’ dat ze zouden meeregeren. Door plotseling en om partijpolitieke redenen de stekker uit het kabinet te steken verloor Wilders in één klap alle sympathie die nog voor hem resteerde bij CDA en VVD. Met ‘minder, minder, minder Marokkanen’ zette hij zichzelf in 2014 opnieuw volledig buitenspel voor zover hij dat nog niet stond, en afgelopen week kwam de PVV-leider met het meest idiote verkiezingsprogramma dat ik ooit gezien heb op de proppen. Alle moskeeën sluiten, de Koran verbieden, en zonder pardon moeten alle asielzoekerscentrum subiet de deuren sluiten. Geen enkele partij en geen enkel fatsoenlijk mens dat ooit akkoord kan gaan met zulke absurdistische, draconische ideeën.

Maar nu komt Geerts adjudante Fleurtje beweren dat de PVV eigenlijk niets liever wil dan de regering in:

Weet je wat we dan zeggen? Ammehoela. Dat is gewoon onzin. De PVV heeft de afgelopen viereneenhalf jaar doelbewust ingezet op zichzelf zoveel mogelijk marginaliseren en de banden met andere partijen waar en wanneer het maar kan verzieken. In Nederland-coalitieland is het dan gewoon gedaan met je regeerambities, iets dat Wilders met 25 jaar Binnenhof-ervaring ook heus wel weet. De PVV wil niet regeren. Althans, niet Zijne Majesteits loyale regering vormen. De PVV wil alleen regeren over de onderbuiken van chagrijnige internetvandalen Henk en Ingrid.

Meer niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. ceteris paribus

  Het kost inderdaad Agema te geloven, de PVV radicaliseert steeds verder richting kaboutermarge. Men heeft ook geen enkele investering gedaan om een kader op te bouwen van mensen die ministeriabel zijn. Er loopt in die rebellenclub werkelijk niemand rond die je elfs maar een staatssecretariaat kunt toevertrouwen.
  Ik denk dat Tim gelijk heeft: de PVV wenst slechts te brallen in de oppositie en richt zich op de buitenparlementaire actie. Laten we hopen dat de kiezer dit ook inziet: elke stem op de PVV is een verloren stem.

  1. toetssteen

   Ir Teun van Dijck, gehuwd met voormalig miss Curaçao, is natuurlijk echt een vlieggewicht……

   —Atheneum-b, 1975-1982
   Bedrijfskunde Technische Universiteit Eindhoven, 1982-1988

   Loopbaan
   Systeemontwerper BSO/Origin, 1989-1991
   Consultant Ernst & Young, 1991-1993
   Hoofd Bedrijfsbureau DOW, 1993-1996
   Organisatie-adviseur ING Fatum, 1996-1998
   Eigenaar van 3 restaurants Hospitality, 1998-2002
   Directeur DPV ad Interim bv, 2002-2006

   Jaja errug dom.
   Geen gewicht…..

 2. Wim

  Slecht stuk Tim. Daar laat ik het maar bij, want tegen zoveel drogreden is geen kruid gewassen. Trouwens dat verkiezingsprogramma is prima maar dat is mijn mening. Ja en dat je door je mening buitenspel wordt gezet dat is meer het karakter van die gene.

  http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/08/het-is-gevaarlijk-als-kiezers-pvv-niet-normaal-kunnen-functioneren-350593/

 3. Bromsnor

  Fleur Agema was vanmorgen in standpunt.nl om over (ouderen) zorg te praten.

  Een zeer gepassioneerde vrouw die voor onze ouderen opkomt en zich daarvoor 100% inzet.

  1. Lex

   Inderdaad naast Henk Krol een van de weinige Kamerleden die zich bekommerd om de ouderen en zich met hard en ziel inzet en wel kan huilen als ze ziet hoe beroerd het allemaal geregeld is.

 4. Houtlijm

  De kans dat Agema het meent, is inderdaad gering. Maar een stem op de PVV is nooit een verloren stem: een sterke, dwarse rechtse oppositiepartij is hoogst noodzakelijk in een land waar alle andere partijen socialistisch geinfecteerd zijn: we hebben liberale socialisten, groene socialisten, christelijke socialisten, socialistische socialisten, nitwit (D66) socialisten, groene socialisten, etc. We leven onder een guur socialistisch regime en een beetje tegenwicht tegen deze dictatuur-met-consensus-van-alle-andere partijen kan geen kwaad. PVV…. hard nodig!

  1. 1Sarko2

   “We leven onder een guur socialistisch regime”
   Hallo we hebben het in wezen heel goed en kom niet aanzetten met voedselbanken e.d. want 99 % wat daar loopt is eigen schuld of loopt daar onterecht.
   Bij een echte socialistische regering heb geen eigen risico, dure managers enz. dus kom op en stem SP. 🙂 🙂 🙂

   1. Houtlijm

    Sarko, jij woont in Nederland dus je hebt niet in de gaten wat voor treurig landje het is. Het ‘Tros familie gevoel’ duidt het sterkst de intense burgerlijkheid aan waarin het gros van de bevolking zich thuis voelt. Benepen boeren, vissers en dominees. Een landje waar een afwijkende mening niet wordt gerespecteerd, maar verketterd. Een landje ook, waar alles ieder jaar (veel) duurder wordt zodat talloze gezinnen -waarvan man en vrouw werken- allang niet meer kunnen rondkomen. Een landje waar al 80 jaar woningnood is, waar je in Amsterdam 18 jaar op een woning moet wachten, waar de resterende koopwoningen onbetaalbaar zijn …. en jij vindt dat iets om trots op te zijn?

    1. 1Sarko2

     Eh, waar haal je dat trots vandaan?
     Ben SP lid omdat er nog veel mis is , o.a de positie van de arbeider, huren noem maar op.
     Maar in principe heeft de Nederlander het goed en staat op de ladder -gelukkig voelende mens- vrij hoog in Europa.
     Meende derde.
     Zelf sta ik op de hoogste trede, hoef me helemaal niet druk te maken maar als socialist enz……

   2. J.C.

    @1Sarko2

    De SP is toch die partij, die mensen uitsluit? Echt gebeurd: Lilian Marijnissen van de SP, die Fleur Agema van de PVV een e-mail stuurde, dat zij niet welkom was bij de grote Zorgmanifestatie, want PVV.

 5. ikweetwatikwil

  Fleur zegt, regeren is de droom van iedere partij.Wat jij er omheen spint is AMMEHOELA.

 6. Ali Yas

  “De PVV heeft de afgelopen viereneenhalf jaar doelbewust ingezet op zichzelf zoveel mogelijk marginaliseren”

  Dat zou je anders niet zeggen als je naar de verwachte zetelverdeling kijkt: de PVV is virtueel de grootste partij met meer aanhang dan de huidige regeringspartijen samen.

 7. Wim

  Er zijn inderdaad verloren stemmen en dan die met name op PVDA hebben gestemd. Want die zijn in de maling genomen.

 8. 1Sarko2

  Goed stuk Tim 🙂

  1. Ali Yas

   Er is wel iets stuk, maar dat is niet goed.

  2. 1Sarko2

   Goed stuk Tim, dit verkondig ik ook al jaren maar het is net als met religie aanhangers, blind en doof en volg de leider.

   1. Wim

    Maar dat stuk kun je ook schrijven over de SP die dromen er nog veel langer van en nog veel langer wil niemand met ze in zee.

    1. 1Sarko2

     Zal mij een worst zijn, Sp is in principe niet regerings geil maar zal het niet uit de weg gaan in 2017.
     Maar Geert laat zijn kiezers geloven dat hij mee gaat regeren.
     Zijn kiezers trappen er met open ogen in.
     PVV als grote oppositie partij, daar is niets mis mee, houdt de boel wakker.

 9. ikweetwatikwil

  De politieke meningsverschillen in een democratie moeten niet tot uitsluiting en isolatie leiden van mensen. Evenmin mag de politieke retorische uitsluiting tot de fysieke uitsluiting van aanhangers van een of meerdere partijen leiden. Wie volgens de regels meedoet aan de democratie, mag niet maatschappelijk worden uitgesloten. Een stukje uit een artikel van Ellian.

  Ik ben het met het hele artikel van Ellian eens. Wat Tim doet, is uitsluiten en niet op een nette manier. Fleur Agema is een integer en bezorgde vrouw. Past goed bij de PVV. Weet uitstekend haar zienswijze ,wat ook de mijne is, naar buiten te brengen.

 10. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/column/terecht-dat-geert-wilders-niet-meer-in-onze-huidige-elite-gelooft/

  Het is terecht dat Geert Wilders niet meer in onze huidige elite gelooft
  Komende verkiezingen gaan over hoe we onze realiteit zien

  Als het aan Mark Rutte ligt en zijn VVD dan zijn we ‘TeamNL’ en gaan we uitsluitend positief de toekomst tegemoet: “Ik heb er zin in en voel een enorme drive om verder te gaan met Nederland”. Rutte ziet niet zozeer problemen maar uitdagingen die je ook kan weglachen als ze even niet goed uitkomen.

  Voor sommigen bestaat de maatschappij uit middelmanagement, de file, de tennisbaan, hippe festivals, een incidentele burn-out vanwege keuzestress en “Oh shit, mijn favoriete granola is uitverkocht”. Voor anderen ziet onze samenleving er een stuk grimmiger uit: willekeurige synagogen en Joodse scholen in het land die bewaakt moeten worden, psychiatrische patiënten die vanwege lukrake bezuinigingen op straat dolen en als ‘verwarde personen’ worden opgejaagd, mijn homovrienden die bepaalde wijken niet meer durven te betreden door gebrek aan tolerantie, de eenzaamheid en verwaarlozing van onze ouderen. In het algemeen: grote groepen mensen die zich niet meer veilig en gehoord voelen en al een tijd geleden zijn afgehaakt.

  Realiteitszin legt het af tegen strategische belangen die de realiteit elke denkbare vorm, geur, kleur, klank of smaak kunnen geven. TeamNL wordt aangevoerd door Mark Rutte die elk probleem vakkundig weglacht en Zomergasten zal gebruiken om ons drie uur lang nog meer zand in de ogen te strooien. Propaganda bij de staatsmedia op kosten van de belastingbetaler.

  ‘Sorry’ zeggen en roepen dat we vooruit moeten kijken kan je misschien doen bij een verloren finale atletiek op de Olympische spelen, maar pertinent niet als je de kiezer hebt bedrogen én als het gaat om de teloorgang van onze zorgvuldig opgebouwde Westerse normen en waarden.

  De huidige elite kan zich nog verschansen in haar ivoren torens en is door opleiding en geld in staat om zich te onttrekken aan de problemen waar de onderklasse elke dag mee worstelt. Dan heb je inderdaad de luxe om in maakbaarheid te blijven geloven. Misschien is het daarom wel terecht dat Geert Wilders niet meer in onze huidige elite gelooft. Esther van Fenema psychiater.

  Een intelligent stuk van een intelligente schrijfster. Zij begrijpt waar het in de huidige maatschappij om gaat.

 11. Lex

  De meeste mensen snappen niet dat dit alles een doelbewust beleid “strategie” is van Geert Wilders. Niets is toeval, hij weet als geen ander hoe hij de media moet bespelen en telkens lukt het hem die aandacht te krijgen die de PVV hard nodig heeft.

  Deze man is een strateeg waar weinig mensen benul van hebben.

  Dat Fleur Agema een leugenaar is ach iedere politicus maakt wel eens een slip op de tong.

  Laat de PVV maar lekker schuiven richting de 2e kamer verkiezingen, hij zal nog wel een paar troeven in handen hebben die hij binnenkort gaat inzetten.

  1. ceteris paribus

   Deze meesterstrateeg verloor al vier verkiezingen op rij en de kans is levensgroot dat dit in maart weer gebeurt.

   1. Ali Yas

    TK 2003: –
    TK 2006: 9
    TK 2010: 24
    TK 2012: 15

    De “PVV verloor vier verkiezingen op rij”?? Let op: Ceteris zal zo dadelijk aantonen dat je een hele waarheid kunt krijgen door twee halve waarheden bij elkaar op te tellen.

    1. ceteris paribus

     Ik sprak uiteraard over de laatste verkiezingen waar de PVV aan meedeed en dat waren niet alleen Kamerverkiezingen.

     De heer Yas weet dat overigens heel goed.

     1. Ali Yas

      “Ik sprak uiteraard over de laatste verkiezingen waar de PVV aan meedeed”

      Ja. Uiteraard, anders kom je niet aan vier verkiezingen op rij.

      Kijken we even alleen naar de Tweedekamerverkiezingen, om het vergelijken van appels met peren te voorkomen, dan zien we vanaf het begin 2x winst en 1x verlies. TK 2017 zal opnieuw winst zijn, zelfs boven topjaar 2010.

     2. ceteris paribus

      Laten we ons maar richten op de komende Kamerverkiezingen. Voorspelt de heer Yas ook een glorieuze overwinning van Gigantische Geurt?

 12. Wim

  Ellian schreef

  Ik ben erg kritisch op de SP, en ik vind dat de ideologische grondslag van de SP van een misdadige ideologie is afgeleid: van het marxisme, leninisme, maoïsme enzovoort.
  Dat klopt en toch drink ik met hun een tomatensoepje.

  1. 1Sarko2

   Ah lief …

 13. Wim

  Laten we niet vergeten dat wat Ellian schreef

  http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/08/het-is-gevaarlijk-als-kiezers-pvv-niet-normaal-kunnen-functioneren-350593/

  dit voor een paar dagen terug luid bejubeld werd door de SP’er Sarko hier. Hij was daar ontzettend trots en blij mee. Huiver als deze partij het ooit voor zeggen zou krijgen hoe er met politieke andersdenkende Noor-Koreaans omgegaan zou worden.

  1. 1Sarko2

   Trek die proppen eens uit je oren.
   De SP zal het nooit voor het -zeggen krijgen.
   Dat zou het het laatste zijn wat wat ik wil als SP lid.

   Je projecteert je zelf ….
   Er zijn nog mensen die rationeel denken

   1. Wim

    Vertel dat maar op je ledenvergadering. De schoolmeester wil echt wat anders.

 14. Julius

  Vertel jij op de PVV ledevergadering maar eens wat jij vindt. Lukt dat Wim? Of is het net als elke andere religie of sekte? Gewoon klep houden en instemmen met alles wat de leider op een A4-tje krabbelt?

  De PVV regeert maar over 1 ding en dat is over zijn blinde volgelingen. En daar blijft het bij.

  1. Wim

   Julius zolang een partij aan de wettelijke democratische regels voldoet wat zit jij dan te Juliusen hier. Ik ben niet blind en ik zie het al zo niet rood voor de ogen.

  2. Anna

   Robert leiden. Uw “tokkie” gescheld maakt geen enkele indruk. Gezien de verschrikkelijke ontwikkelingen met onveiligheid, islam, islamisering, vrijheid, vrijheid van meningsuiting, moskee, verzorgingsstaat en miljarden kostenpost immigratie uit niet westers landen zal de PVV eens de aller,aller grootste worden.Iedereen die zijn kinderen en kleinkinderen niet wil laten leven in een geïslamiseerd land stemt niet op partijen die dat allemaal accepteren.

  3. Anna

   Julius. Vertel jij eens in een van alle andere partijen tijdens de “ledenvergadering” “wat jij vindt”. Alle partijen hebben praktisch geen leden meer en die leden hebben geen ene moer in te brengen. PVVers weten wat ze aan het overduidelijke A-4tje hebben. “Grenzen dicht en geen immigranten meer uit islamitische landen.” Volkomen mee eens.

 15. Ni28

  Ik ben het niet mee eens. De toenmalige kabinet wou precies hetzelfde gaan doen als nu met PvdA. Daar wou Wilders toen niet aan meewerken. Neemt niet weg dat in de huidige sfeer de PVV nooit aan de bak komt. Wat well gebeurd is dat andere partijen steeds meer PVV punten genoodzaakt zijn om over te nemen. Maar eerst schelden.

 16. Ni28

  4@ Wim, meer mensen zouden de stukken van Ellian moeten lezen. Zijn opinie is een verademing in de overige leegte.

 17. Bes Tolen

  De westerse wereld wordt momenteel geregeerd door een desastreuze politiek ingegeven door een onverantwoord denkend en handelend links. Ook zogenaamd rechts zoals in Nederland CDA en VVD zijn er door aangetast en links te noemen. Ja, eigenlijk is iedereen aangetast, de één helemaal, de volgende voor een groot deel en de ander wat minder. Onverantwoord zijn de kortzichtige eenzijdige opvattingen op financieel en economisch gebied maar evenzo over collectieve en individuele veiligheid, menselijke vrijheden, burgerrechten, evenwicht wat machtsuitoefening betreft enzovoort. Obama, merkwaardig genoeg zoon van een miljardair uit Kenia, president van de VS heeft al heel wat op zijn geweten (als hij dat geweten al heeft). Als voorstander van massa-immigratie heeft hij de VS kwaad aangedaan maar wat hij Europa heeft aangedaan is nog vele malen erger. De kwaliteit van leven dreigt er aan ten onder te gaan. Overigens met de zegen van de paus wiens kortzichtigheid bijna elke keer bij zijn optreden in het openbaar is waar te nemen. Een politieke opvatting, die verwoestend werkt terwijl zo’n hoogste slaaf van de kerk, die slaafsheid aan de kerk (dat heet aan god) als hoogste goed verkondigt. Eeuwenlang wat blijkbaar de boodschap bij velen aannemelijker maakt. Maar wie de hele financiële wereld manipuleren lijkt die paus niet te weten. Terwijl zijn eigenlijke bazen, de aristocratie, grotendeels in zijn eigen stad bivakkeren. Belanghebbend bij zo’n wereldvreemdheid. Die aristocratie laat zich al sinds eeuwen door zo’n buitenstaander vertegenwoordigen om de aandacht af te leiden. Af te leiden? Die aandacht is er niet eens meer. Alleen nog misleiden. Die bepaalde aandacht was er natuurlijk nog wel toen die aristocraten elkaar de tent uitvochten. Vooral om paus te worden. Dat laten ze aan een levenslange slaaf over. Dus is men wel wijzer geworden. Het is de wereldvreemdheid, die het westen in haar greep heeft. Het niet kunnen en willen doorgronden wat waar is, wie de mensheid bedriegen en als het moet, naar hun idee, bedreigen. Terwijl de hele financiële wereld vanuit één punt wordt geleid, namelijk vanuit de FED en wie die toebehoort en dat de belangrijkste financiële banken en instellingen te samen één kliek vormen. Eén kliek in diverse landen de VS, Engeland, Frankrijk en diverse Rooms katholieke landen met name in Zuid Europa en vertakkingen in Zuid Amerika. Dat houdt natuurlijk niet op. Maar zullen de democratieën toch de kracht vinden dat hele netwerk met de verwoestende macht te ontrafelen en onder controle te brengen? Dat is de grote vraag. Dan moeten er wel heel andere regeringen komen. Zonder enig ontzag voor het heilige. Elke heilige dekmantel afleggend.

 18. Robert Leiden

  Met dit verkiezingsprogramma gaat de PVV 1 of 2 zeteltjes verder terug in de peilingen.
  Wat veel ouderen niet vergeten zijn is dat Wilders bij de verkiezingen in 2010 zijn AOW breekpunt als een baksteen liet vallen om maar mee te kunnen regeren.
  En dat niet alleen, de openlijke steun aan extreem rechtse partijen in Oostenrijk en Frankrijk zijn ook niet vergeten.
  Nu zit de PVV nog net boven de 30 zetels.
  Jan Roos van VNL zal er ook nog 1 of 2 afsnoepen.
  VVD zal er een paar bij krijgen en daardoor net de grootste worden.
  CDA zal na een flink verlies in het verleden deze keer ook weer wat gaan stijgen.
  Samsom en Roemer worden ingeruild door nieuwe, meer aansprekende lijsttrekkers, waardoor PvdA en SP ook wat omhoog gaan.
  GL zit in de lift.
  Zie daar een coalitie met VVD en … ???
  In ieder geval niet met met de PVV, zoveel is wel duidelijk.
  Maar de tokkies onder de Nederlanders hebben aan Geert Wilders een mooi boegbeeld en voelen zich door hem vertegenwoordigd.
  Zo bekeken vervult de PVV een maatschappelijk nuttige rol voor 20% van de kiesgerechtigden, dat dan weer wel

  1. toetssteen

   Robert Leiden

   Op de avond van de verkiezingen bereikten de sociale partners een overeenkomst dat de AOW leeftijd naar 67 zou gaan (werkgevers en werknemers). In Nederland wordt dat als zijnde vaststaand beschouwd, dus het is bolle nonsens om daar de PVV op aan te spreken. Beter wendt u zich tot de sociale partners om hen te wijzen op hun sneaky wijze van handelen.

   Puntje twee, beseft u wel wat extreem rechts is? Libertarisch is extreem rechts. Nou, naast die lat is de PVV een lauwe middenpartij. En dan nog maakt u zich straalbelachelijk, want de LP staat voor totale vrijheid. Zelfs geen grenzen.

   Voor de rest is 1/5 van de stemgerechtigden wegzetten als ‘tokkie’ zeer nuttig voor het ideologisch afstervend socialisme dat zich nu via islam kunstmatig beademd. Wat zoveel is als de pest bestrijden met de pokken.

   1. Wim

    De AOW kon Wilders niets meer aan veranderen het FNV met dat olifantje want ik ben haar naam kwijt had al handjeklap gedaan met de werkgevers. Ook was een grote meerderheid in de kamer er al voor. Ze is nu beloond met een baantje in EU parlement voorde PVDA. En Robert noemt de mensen die stemmen Tokkies .Robert moet gewoon opdonderen en zijn mond spoelen. Wel vreemd trouwens nu ben ik Tokkie en stem ik morgen op bv GL dan ben ik Tokkie af. Vuilnisman, kan die Robert ook mee.

  2. Anna

   Robert leiden. Uw “tokkie” gescheld maakt geen enkele indruk. Gezien de verschrikkelijke ontwikkelingen met onveiligheid, islam, islamisering, vrijheid, vrijheid van meningsuiting, moskee, verzorgingsstaat en miljarden kostenpost immigratie uit niet westers landen zal de PVV eens de aller,aller grootste worden.Iedereen die zijn kinderen en kleinkinderen niet wil laten leven in een geïslamiseerd land stemt niet op partijen die dat allemaal accepteren.

 19. Robert Leiden

  Het is niet de eerste keer dat de PVV onzin uitkraamt.
  Ken je de film Fitna nog?
  https://www.youtube.com/watch?v=2Scw5zc-2T8

  1. J.C.

   @Robert Leiden

   De film Fitna toonde alleen maar chronologisch welke inhumane verschrikkingen de ideologische islam in de periode voorafgaand aan de film Fitna teweeg had gebracht. Zou ik geen onzin willen noemen. Integendeel.

   1. toetssteen

    @J.C.
    100%. Het zijn hun eigen beelden!

    1. Wachteres

     He is duidelijk dat ook R L de werkelijkheid aangaande de islam niet onder ogen wenst te zien.

     Dan wordt die werkelijkeheid ‘onzin’ genoemd.

  2. Wim

   Ja die ken ik nog .Wat klopte er dan niet in die film.

  3. ikweetwatikwil

   Was het niet de Linkse pers die schreef, dat Wilders beelden “gejat” zou hebben van het NOS nieuws. Verdere beelden waren ook al bekend. Hij heeft er alleen maar een film van gemaakt opdat het niet vergeten wordt. Gek , toen de film verscheen, waren ze al vergeten dat ze die beelden al eerder gezien hadden.

  4. Anna

   De film Fitna van Wilders valt in het niet wat we nu dagelijks van islamieten voorbij zien komen. islamitische geweld,moord, eisen, onderdrukking, haat,racisme, fascisme, onverdraagzaamheid ten top.Grenzen potdicht.

 20. J.C.

  “PVV’er Fleur Agema jokt er op los”. Deze kop dekt totaal de inhoud van het tendentieuze stuk niet. Het stuk zit vol aannames, die verre van de werkelijkheid staan. Kortom: slecht stuk…..

 21. Niek

  Wil niet eens reageren. Tim is echt de weg kwijt met ZIJN onderbuikgevoelens en we zien dat hij geen spat verandert en meer en meer weigert de feiten te raadplegen. Jammer dit van DDS.

 22. Niek

  Wil ook niet eens de reacties der naïven hier meer lezen. Die scoren bij lulletje Tim in aantal alleen; dus mag lulletje Tim nog aanblijven bij DDS.

 23. Niek

  Wil mss helegaar niet meer DDS raadplegen, zeker als het om Wilders gaat. Het wordt zo voorspelbaar, dat Timmetje hier op wordt gezet. Waardeloze onwetende, maar ook gewoon onkundige muts zeg.

 24. Niek

  Zo nou je zin Timmetje Truttigheid? VIER Reacties van Niek. Scoort huh?

 25. ikweetwatikwil

  PvdA volgers: Ach mijn ouders stemden daar ook op.
  VVD volgers: Als ik het maar goed heb.
  D66 volgers: Je doet het zoals wij doen, de rest deugd niet.
  CDA volgers: Het is maar hoe het uitkomt, met een Christelijk sausje
  SP volgers : Roemer lag haast op zijn knieën voor Samsom om mee te
  regeren bij de vorige verkiezing.
  GL volgers : Als alles maar Groen is en de grenzen wijd open een beetje
  donker gekleurd , wordt alleen maar donker Groen.
  PVV volgers : Recht voor de raap, veel mensen kunnen daar niet tegen.

  Ach over de andere partijen , die hobbelen wat mee, als ze maar kunnen blijven zitten. Behalve de PVV, willen ze allemaal één grote EU.

 26. zomaar

  tja Tim je kan dan wel ervan overtuigd zijn , dat het klappen van Rutte de schuld was van de gedoger PVV , toch als journalist zou jij nu toch echt moeten weten dat het CDA hier de hand in gehad heeft !!.
  met name de linkse Peetoom , heeft hier de hand in gehad , zij trok en Verhagen sprong !.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ruth_Peetoom

  citaat uit “Over de immigratie en ontwikkelingshulp zei Peetoom op 12 maart 2012 tijdens haar start van een provincietour in het Limburgse Well, dat van verdere aanscherping van de immigratieregels en bezuiniging op ontwikkelingshulp geen sprake kan zijn omdat volgens haar in de huidige afspraken in het regeerakkoord al de uiterste grenzen zijn bereikt[2]. Daarmee schond zij de afspraak om tijdens de toen lopende coalitieonderhandelingen over verdere bezuinigingen, geen politieke uitspraken te doen. Peetoom ontkende de uitspraken, maar aanwezige journalisten bevestigden ze[3].”

  hier zit het addertje , en wel bij het CDA, nieuw soort toch venijnig!!.

 27. Anna

  PVVer Fleur Agema zet zich al jaren in voor een goede ouderenzorg en verzorgingsstaat. Dat christelijke Mona Keijzer de motie van Fleur Agema afkeurde en later deze stal en met dezelfde motie kwam opdraven. Christelijke CDA die niet wil samenwerken met de PVV omdat ze deze christelijken immigratie en de islam een verrijking vinden. Iedereen die ziet wat er gaande is in Europa, een toekomst wil voor zijn kinderen en kleinkinderen stemt PVV. Punt!

 28. Robert Leiden

  Nav bovenstaande reacties:
  Wilders heeft wel degelijk extreem rechtse partijen in het buitenland gesteund zoals de Oostenrijkse FPO en Front National in Frankrijk. Dat die laatste nu door dochterlief wordt bestuurd doet niets af aan de uitgangspunten van die partij.
  De Russische sponsorgelden werden ook graag geaccepteerd in 2014 door FN.

  Die Fitna link die ik hierboven meestuurde, een specialist heeft de vertalingen van Wilders onderzocht en daar iets over gezegd zoals te zien in die link.

  De PVV zet zichzelf graag neer als de redder van Het Volk, althans 20% daarvan, en als de enige partij die het wel goed doet, goed ziet en niet liegt en bedriegt.
  Helaas… afgelopen jaren hebben laten zien wat de PVV werkelijk is:
  Een politieke partij die net zo liegt en bedriegt, en het net zo min goed of fout ziet als alle andere partijen.

  Die andere partijen hebben trouwens wel hier voor gezorgd:
  http://www.nu.nl/economie/4180979/nederland-blijft-in-top-3-van-welvaart-in-eu.html

  En wat was de bijdrage van de PVV daarin?
  https://sdproducties.wordpress.com/2015/12/23/wat-beloofde-en-hoe-stemde-de-pvv/
  Met daarbij nog de bonus van minder democratische denkbeelden.
  En daarom vind ik de PVV een partij voor mensen met overheersend negatieve kwaliteiten of asociaal gedrag.

  1. Anna

   Robert leiden. Dan stem je toch op jouw partij die geweldige kwaliteiten en geen asociaal gedrag vertoont. Kijk dan wel even hoeveel er al gejat werd door partijleden en fraude werd gepleegd. VVD en PvdA staan boven aan de lijst. Populist Pechtold bijvoorbeeld die nu aankomt met de slogan “allemaal vast werk.” CDA “immigratie is een verrijking.” GroenLinks “we gaan Nederland veranderen”. CU, Gert Jan Segers ” geef islam ruimte.” SP die aan het leeglopen is. Geweldig toch allemaal.

  2. toetssteen

   @Robert van Leiden
   ‘Russische sponsorgelden’ u doelt op die lening bij de Russische bank? Ik weet niet of u weet wat lening betekent, maar dat geld moet weer terug. Mjah, F.N. kon nergens anders een lening krijgen.
   Wat verstaat u eigenlijk onder extreem rechts? Als ik de kieswijzer volg, kom ik uit bij de Libertarische partij.

   Volg ik overigens hoe de PVV in het parlement stemt, kom ik bij VVD/SGP/CDA.

  3. lonely

   Weer een negatieveling er bij.Goed gedaan jochie.
   De tijd mag van mij wel vliegen: maart 2017 en we zullen zien hoe het dubbeltje valt

  4. ceteris paribus

   Sterke bijdrage, Robert.

   1. toetssteen

    Als het bericht nou ook geplaatst zou worden, zou het gaan om een enkele plaatsing. Dubbelplaatsing terwijl er niets doorkomt is nogal lachwekkend.

 29. H.Vaes

  Zo…..Tim heeft zijn gal ook weer gespuid.
  Ik hoop dat het nu weer goed met je gaat.
  Wat doen wij als Pvv ers je toch aan beste man????. ..Ik zou haast medelijden met je krijgen

 30. H.Vaes

  En o ja…. de Pvv wil regeren…maar moet daar wel een basis voor hebben en het mandaat van de kiezer.
  Als ze dat mandaat krijgen zal de Pvv niet terugdeinzen om haar verantwoordelijkheid te nemen.

 31. Bes Tolen

  Trump heeft vannacht gesproken en zijn opvattingen zijn bemoedigend. Het zou voor de westerse wereld een goed ding zijn als Trump president van de VS wordt.
  Je moet wel stekeblind zij als je niet ziet hoe Nederland en het hele westen achter uitgaan. In alle opzichten. Als je dat wil goed maken, helpen alleen heel drastische maatregelen. Dat kan nu nog met democratische verkiezingen maar dat houdt ook een keer op als middel om de westerse maatschappij ten goede te laten keren.

  Even dit: een openbare basis school in Zwolle met multicult indoctrinatie. Er is zelfs een foto van hoe waarneembaar autochtone Nederlandse kinderen daar in de moskee islams leren bidden. Ongevraagd aan de ouders!! De foto geeft niet de hele ruimte weer zodat je niet alle kinderen die op de grond richting Mekka liggen, geteld kunnen worden. Maar een stuk of vijftig tellen kun je zo wel.
  Het geeft wel aan hoe bedroevend slecht het met het onderwijs is gesteld in Nederland.

  Het nieuwe universiteitsjaar heeft als nieuwigheid het toegenomen aantal buitenlandse studenten en een vermindering van de Nederlandse. De opzet van de extremistische minister Bussemaker, die elk jaar de ouders dan wel de nieuwe jaargangen Nederlandse studenten, ook op HBO, een miljard euro extra laat betalen. Betaling, hetzij dadelijk als de ouders dat opbrengen hetzij later door de studenten.

 32. lonely

  Tim, wanneer heb jij voor het laatst bij de psych op de bank gelegen of desnoods in de stoel gezeten? Heb jij je wel eens echt verdiept in partijen die jij zo vereert? Het is allemaal bagger en onkunde, vandaar dat menig Nederlander zich niet meer herkent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.