PVV’ers klagen dat ze geen baan kunnen vinden vanwege discriminatie. Wellicht even in de spiegel kijken?

PVV’er zijn op de arbeidsmarkt is niet eenvoudig, aldus PVV’ers zelf. Van mij weinig medelijden, want daar hebben ze het dan ook wel zelf naar gemaakt.

Aanhangers van Geert Wilders – vooral degenen die politiek actief zijn of zijn geweest – vinden dat ze het heel zwaar hebben. Snif, snotter, snuit. Volgens hen vindt er onder werkgevers een grote ‘discriminatie’ plaats van PVV’ers die dientengevolge zorgt dat ze maar lastig aan een baan komen. RTL-journalist Jos Heymans schrijft:

[Een] PVV’er vertelde me dat hij toe is aan iets anders, aan een nieuwe carrière. De jaren in de Kamer zijn mooi geweest, hij zou nu graag iets nieuws willen beginnen in het bedrijfsleven. “Maar ik ben volstrekt kansloos”, legde hij uit. “Zodra ze weten dat je PVV’er bent, blijven de deuren gesloten. Als ze je naam horen, is de belangstelling meteen verdwenen. Ze willen geen PVV’er uit angst voor onrust binnen het bedrijf. En ze zijn bang dat klanten weglopen.”

Heymans vergelijkt associatie met de PVV verder met het zetten van een tatoeage: “snel aangebracht, maar bijna niet meer te verwijderen. Je zult het er de rest van je leven mee moeten doen.”

Is dat zielig en sneu voor de PVV’ers? Nee, helemaal niet. Ze hebben het er zelf naar gemaakt. Ik zal uitleggen waarom ik dat vind.

Als iemand die in het verleden met PVV’ers heeft samengewerkt moet ik zeggen: ik kan het elke werkgever afraden. PVV’ers kunnen dikwijls heel aardige mensen zijn, maar vaak blijken ze nog wel meer dan alleen critici van de islam. Dan staan ze ineens dingen te verkondigen over het zogenaamd superieure blanke ras, verkopen ze vreemde complottheorieën over 11 september en de Bilderberg-groep of blijkt dat hun afkeer van de islam niet voorkomt uit religiekritiek, maar uit het feit dat mensen uit het Midden-Oosten een iets donkerdere huidskleur hebben. Vroeg of laat flappen ze dat er dan uit op een totaal ongepast moment, en staat je bedrijf voor paal. Dat moet je natuurlijk absoluut niet hebben, en dus is voorkomen vaak beter dan genezen als het om volgelingen van de Blonde Leider gaat. Liever helemaal niet aannemen dus.

Maar dat PVV’ers niet moeten miepen over discriminatie heeft ook nog een andere reden. En die voert terug op Wilders’ beruchte uitspraak over “minder, minder, minder Marokkanen” bij de gemeenteraadsverkiezingen van twee jaar geleden. Zonder onderscheid te maken tussen criminelen en harde werkers liet de PVV-leider zich destijds eenvoudig over aan onvervalste discriminatie, en PVV’ers pikten dat gewoon. Waar was de roep om Wilders’ aftreden? Waarom werd die uitspraak overal zó fel bekritiseerd, behalve onder het schaapachtige PVV-kiezersvolk? Die roep was nergens te bekennen, en PVV’ers in den lande bekritiseerden Wilders niet, omdat ze simpelweg geen enkele moeite hadden met Wilders’ angstaanjagende gedreig tegenover een hele bevolkingsgroep. Het werd zelfs openlijk voor de PVV-leider opgenomen.

Dat laatste toont toch aan dat er iets scheefzit bij PVV’ers. Zelf verdedigen ze discriminatie met hand en tand, maar ook klagen ze dat ze er zelf slachtoffer van worden. Nee dus: het is het één, of het ander. Maar PVV’ers willen van twee walletjes eten, en zo werkt dat natuurlijk niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. ceteris paribus

  De ironie wil dat het juist PVV-ers zijn die steeds aandrongen op het verlagen van het wachtgeld voor Kamerleden. Dit terwijl afzwaaiende PVV-Kamerleden de regeling het meest nodig hebben.

  Laat ik voor de verandering een afwijken van mijn gewoonte niet te verwijzen naar linkse blogs en verwijzen naar een artikel van Joop waarin een goede wachtgeldregeling voor PVV-ers wordt bepleit.

  http://www.joop.nl/opinies/wachtgeld-voor-pvv-ers-is-terecht

  1. zomaar

   @cp ja,ja , een heel goede informatieve site , haal jij hier aan .

   toch iets meer voor jou en je consorten , dan voor mij!!.

 2. zomaar

  feit is dat je als sympathisant van de PVV , door vele (meest linkse stemmers en denkers), met de nek aangekeken wordt !!.

  daarbij moet ik vermelde dat een soort van haat en noem het gerust racisme , binnen het bedrijfsleven niet vreemd is , als bekent wordt dat je niet echt veel met buitenlanders en bovenal moslims ophebt !!.

  dit alles georkestreerd, en gestuurd door links , met namen de vakbonden hadden en hebben hierin het voortouw genomen.

  was er op de werkvloer wat onenigheid , met een islamiet en je zegde hier iets over liep je kans uit de vakbond getrapt te worden !.

  niets maar dan ook niets negatiefs mocht je over welke moslim of buitenlander zeggen , gelukkig kon men je het denken nog niet verbieden , en helaas is dat nu nog zo !!.

  afin ik kan mij dus indenken dat als je eenmaal in de kamer gezeten hebt onder de PVV, het bedrijfsleven te bang is om je een job te geven , liever vergeven zij die job aan een buitenlander of vrouw liefst beide.
  dus JA hier klaagt men terecht in onze zo vrije samenleving vol met en van democratie, mag je verwachten dat je evenveel kans maakt , dan een ander welke voorkeur je ook hebt.

 3. Ni28

  Voor iemand die zich tegen de establishment keert zal het altijd moeilijker zijn om werk te vinden bij al die verplicht politiek correcte bazen. Heymans raadt het af, alvast een mooie voorbeeld. Doet mij denken aan de tijden van de communisten in het Oostblok. Als je geen lid van de partij was mocht je naar betere werk fluiten en je kinderen mochten niet studeren. Men wilde later van het Westen leren maar het is net of het Westen van het Oosten geleerd heeft. Volg de massa en kijk niet links of rechts. dat is wat je wordt aangeraden. Zwijg en stap door!

  1. ceteris paribus

   Ik moet wel eerlijk bekennen dat als ik een sollicitant zou treffen die met droge ogen verklaart dat we een kopvoddentax moeten invoeren en de Koran verbieden ik wel zou twijfelen aan zijn competentie om andere vraagstukken met gezond verstand te kunnen benaderen.

   Het probleem van de meeste PVV-ers is niet hun politieke overtuiging maar hun gebrek aan gezond verstand. Dat zie ik toch wel graag bij sollicitanten.

   1. zomaar

    ach @cp als jou norm is , dat jij over een gezond verstand bezit , dan is het de moeite niet om bij jou te solliciteren .

    ik denk dan ook dat jij werkvolk genoeg nodig hebt , en er maar weinige bij jou (werken) , in dienst zitten.

    komt omdat de moslim niet werken wil , en tja die hebben volgens jou nu net dat gezonde verstand wat jij zoekt .

   2. anniejansz1

    Ik zou zo’n stuk tuig nooit aannemen, stel je voor hoe een sollicitatiebrief van Poepvligo of BOBZELF eruit zal zien.

    “Hierbij solliciteer IK OP UW KUTVAKATURE”
    woehHahahaha!!!!
    Geef me die baan, want ik ben een eerste klas LUL!!!
    Mowahahahah en wil graag uw poepstampert zijn, tot aan
    mijn elleboog!!

    Hoogachtend,
    BOBZELLUF

    1. ceteris paribus

     Ik geloof dat Bobzelluf ons is ontvallen, Annie.

     Moge Gods zegen hem vergezellen, hij had zo’n last van z’n aambeien.

     1. anniejansz1

      Dat doet me verdriet, het kost me ook nog een argument waarom PVV-tokkies nu eenmaal PVV-tokkies zijn.

      Is Poepvligo er nog wel, mis zijn doodsverwensingen nogal.

 4. Houtlijm

  Er is een duidelijke kentering gaande; over een paar jaar is de PVV salonfähig en bon ton.

  “Opiniepeiling Maurice de Hond: hoogopgeleide kiezers VVD overgelopen naar PVV.
  De PVV haalt onder de hoog opgeleiden 12 procent. Dat komt met name door de kiezers van de VVD, die overgelopen zijn naar de PVV.

  De twee grote vragen in de aanloop naar de verkiezingen van maart 2017 zullen zijn, in welke mate de VVD er in zal slagen overgelopen hoog opgeleiden in de leeftijdsklasse kiezers tussen de 35 en 65 jaar naar de PVV weer terug te halen. En of de PvdA onder de laag opgeleiden zijn huidige enorme verlies kan beperken.”

  Voor beide vragen geldt: vergeet het maar. Ieder weldenkend mens dat nog links denkt, is bezig zijn politieke keuze te heroverwegen.

  1. ceteris paribus

   De peilingen van de Hond geven wel een marginale overloop van hoger opgeleiden aan naar de PVV maar dat betekent bepaald niet dat ze volgend jaar ook op dat bruine partijtje gaan stemmen.
   De afgelopen verkiezingen stond Geert altijd hoog in tussentijdse peilingen maar verloor steevast (nu al vier keer op rij) de verkiezingen. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit nu anders zal gaan.

   Houtlijm hoopt dat hij zich binnenkort in de herensalons mag gaan begeven. Ik adviseer hem om geen al te hoog gespannen verwachtingen te koesteren teneinde teleurstelling te voorkomen.

  2. Beukman

   @Lijm
   Grappig dat je de subtitel niet hebt meegeplakt:
   “Vrijwel alle laagopgeleide kiezers PvdA zijn naar PVV en SP gegaan.”

   Uit het staatje op de site van De Hond blijkt dat bijna de helft van alle laag opgeleiden op de PVV stemt (32 om 44), terwijl minder dan 1 op de 5 hoog opgeleiden stemt op de PVV.

 5. Ni28

  De bedrijven worden zowat gedwongen een moslim aan te nemen maar als zij geen PVV-er willen hoor je geen woord. Enige ingenomenheid valt niet te ontkennen. E over welke vrijheid spreken wij dan nog? Het lijkt meer op een dictatuur binnen de democratie. Als bedrijf moet je helemaal vrij zijn in je keuzes. Maar alles wordt gepolitiseerd, bedrijven, scholen, wetenschap noem maar op. Het is ronduit schokkend in een wereld die zich vrij noemt.

 6. H.Vaes

  Ik denk dat de Pvv er het lef heeft om zijn eigen denkbeeld naar buiten te brengen. Waar anderen wel dezelfde denkbeelden hebben als Pvv ers, maar niet het lef hebben om dat uiterlijk te verkondigen en daarom maar in hun gesetteld eigen partijtje blijven hangen, omdat ze denken daarmee de vrede te bewaren.
  Zij zullen nog op de koffie komen.

 7. nick

  Wat een verbijsterend dom stuk schrijfsel.

  Te stupide om verder op te reageren.

  1. Houtlijm

   Dat was mijn eerste reactie ook Nick. Ik was na het lezen van dit flutartikel even perplex, maar ach, we kennen inmiddels de journalistieke ‘kwaliteit’ van Tim. Eerlijk gezegd denk ik dat hij opdracht krijgt om dit soort agitprop te schrijven om maar zoveel mogelijk reacties op te wekken: hits + reacties betekent omzet en inkomen.

   1. nick

    Dat zal het zijn@ houtlijm …..maar wat een nivo! Droef!

 8. Lex

  Te belachelijk voor woorden Omdat je het eens bent met het gedachtegoed van de PVV kun je als werkzoekende geen andere baan meer vinden ondanks dat je een goede CV, getuig schriften en waarderingen hebt van de 2ekamer.

  Zou dit niet komen omdat dit land te politiek-correcte is geworden.

  Als ex pvda-er, VVD-er heb je natuurlijk zo een andere baan.

  Inderdaad discriminatie.

  Tja voor onze medelanders hebben zijn er diverse organisaties uit de grond gestampt. Kunnen ex PVVers daar ook terecht? Een stap naar de rechter is ook mogelijk als er enige vorm bewijs is. Tip altijd een geluidsopname maken van een gesprek met je werkgever “de baas, directie” erg handig als bewijsvoering.

  Een tijdje terug las ik dat een normale werknemer was ontslagen omdat hij tijdens de verkiezingen in 2012 liet ontglippen dat hij op de PVV ging stemmen.

  Dat viel bij zijn baas die er ook bij zat in slechte aarde. Natuurlijk was dit niet de reden van het ontslag de man was al ruim 20 jaar in dienst opeens waren er veel klachten over zijn werk. De beste brave borst heeft gelukkig diverse gespreksopnamen gemaakt dat in de rechtszaak gebruikt werd als bewijs.

  De sfeer op die werkplek was totaal verpest en de man was al in de 60 de advocaat maakte gehakt van de werkgever die bovendien ook nog eens werd veroordeeld voor discriminatie. Hij heeft vervroegd pensioen gekregen.

  Dus moet je op de werkvloer zwijgen over je politieke voorkeur of gaan liegen.

  De groep nederlanders dat genoeg heeft van de Islam en verschrikkelijke aanslagen pleegt in de naam van alla groeit met de dag.

  Natuurlijk zeggen ze meteen dit is niet onze Islam, nonsens velen staan wel te juichen als er weer eens een vreselijke aanslag word gepleegd in naam van Alla.

 9. Ni28

  Heb je een gezond verstand of heb je die opgedragen gekregen maakt groot verschil. Van deze mensen hoor je altijd maar dezelfde kant van het verhaal, net een oude grammofoonplaat.

 10. anniejansz1

  Wellicht dagelijkse partijen een lans kunnen breken voor kansloze, uitgerangeerde PVV-bestuurders.

  Een beetje subsidie en een mooie betrekking in een blanke sociale werkplaats om deze zielige mensen aan het werk te houden met behoud van uitkering.

 11. Ni28

  …”Het probleem van de meeste PVV-ers is niet hun politieke overtuiging maar hun gebrek aan gezond verstand”… Lees dit goed en je weet welke “persoonlijkheid” deze minachtende zin geschreven heeft. Hij veroordeelt in eerste instantie de politieke overtuiging niet maar geeft gelijk aan dat je deze alleen kunt delen als je geen gezond verstand hebt. Het enige doel is natuurlijk ordinaire beledigen van een groep. Dat kan alleen gebeuren met gebrek aan eigen gezond verstand.

  1. ceteris paribus

   Meent Ni28 dat het willen invoeren van een kopvoddentax en het willen verbieden van de Koran duidt op enig gezond verstand?

   1. Ali Yas

    Meent Ceteris dat het ruim baan geven aan de islam duidt op enig gezond verstand?

    1. ceteris paribus

     Ja, het respecteren van de vrijheid van godsdienst is door verstandige mensen door de eeuwen bevochten. Het onderdrukken van een godsdienst voert ons terug naar de middeleeuwen.

     1. ikweetwatikwil

      Dat doet de islam al, ons eeuwen terug brengen.
      Ga met je tijd mee, dan is er geen man over boord.
      Maar nee, dat doen ze niet, wij moeten eeuwen terug.
      ! man 4 vrouwen en wij betalen. Die is gek.

     2. Wachteres

      Die ‘verstandige’ mensen zorgen ervoor dat er honderden – in de toekomst duizenden of meer – doden zullen vallen.

      Of dat nu de bedoeling is van vrijheid van godsdienst?

      Dat lijkt me niet een klein beetje dom!

     3. zomaar

      @cp wat ben je toch een oetlul !, afgeven op de mensen die aan het licht brengen dat de islam leiders de wereld wil beheersen .

      en nu dit neerschrijven “Ja, het respecteren van de vrijheid van godsdienst is door verstandige mensen door de eeuwen bevochten. Het onderdrukken van een godsdienst voert ons terug naar de middeleeuwen”.

      juist door en met aanslagen binnen de westerse wereld en vakantie oorden daarbuiten , wil de islam de wereld veroveren .

      gewoon omdat de islam geen vrijheid van godsdienst kent !!, nog kennen wil.

      en hierdoor zitten wij al voor een deel in de middeleeuwen .

      pias !.

     4. ceteris paribus

      PVV-aanhangers, zoals zomaar en mevrouw Wachteres zijn bereid de rechtsstaat en de democratie opzij te zetten om ‘de islam’ de pas af te snijden. Dit soort gebrek aan gezond verstand kenmerkt veel PVV-ers en volgens mij is dat ook de reden waarom werkgevers er niet veel brood in zien dit soort mensen aan te stellen.

     5. Houtlijm

      @zomaar, je hebt volkomen gelijk. Helaas zijn er onder de DDS reaguurders rechtsstaat-fetisjisten die te dom, te rigide en te policor zijn om in te zien dat de zwakke kanten van de rechtsstaat en de democratie er toe zullen leiden dat beide het onderspit delven als een intolerante, fascistische, imperialistische en gewelddadige ideologie op op los beukt. Diep in hun hart weten ze dat ze ongelijk hebben, maar hun compleet verstarde en versteende wereldbeeld verhindert hen de realiteit te zien.

 12. Bromsnor

  Een kinderachtig stukje dat niet is gebaseerd op feiten.

  Het feit dat veel PVV’ers kritisch zijn op de islam en met lede ogen zien hoe Nederland ( en de rest van Europa) steeds meer islamiseert heeft niets met “discriminatie” te maken.

  Overigens zullen veel mensen die niet op de PVV stemmen het gedeeltelijk eens zijn met de PVV maar dat niet openlijk durven te verkondigen omdat het slecht zou kunnen zijn voor hun carrière.

  En over die “minder” uitspraak:

  Een politicus mag willen dat er inreis/vestigings beperkingen gelden voor een bepaalde nationaliteit.

  Zo wilde de kamer zelfs beperkingen van het aantal Antillianen. Wilders wil beperking van het aantal criminele Marokkanen en de PvdA wilde een vestigingsbeleid voor Oost-Europeanen.
  http://www.at5.nl/artikelen/123413/pvd-a-maximaal-een-oost-europeaan-per-12-vierkante-meter

  De PvdA leden hebben in het verleden veel grovere uitspraken gedaan over Marokkanen die door de media zijn genegeerd.

  Spekman PvdA 2008: “We moeten Marokkanen vernederen”
  Samson PvdA 2011: “Marokkanen monopolie op geweld”.
  Rob Oudkerk PvdA Amsterdam: Kut Marokkanen

  Wilders heeft vele malen herhaald dat hij natuurlijk niet de normale, hardwerkende, geen last veroorzakende Marokkaan uit wil zetten. Wilders heeft het over criminele Marokkanen (en andere criminele buitenlanders). Hij noemde Marokkanen vanwege de zeer hoge criminaliteit in die groep.

  De PVV wil:

  – Vrijwillige remigratie
  – Minder immigratie
  – Uitzetten criminelen met een dubbel paspoort

  1. zomaar

   @Bromsnor , dat is al dagelijks op straat waar te nemen !, b.v ooit heb ik bij het honden uitlaatveld , vertelt tegen buren dat ik voor de PVV folder indien nodig .

   en mijn sympathie bij het gedachtengoed van de PVV zit , gelijk kam het van sssst , dat moet je niet openlijk vertellen , je weet nooit wie het te horen krijgt , en dat jij dit durft?, om openlijk op straat folders voor de PVV rond te brengen , ect, ect.

   en je had mensen (wij stonden met een groep ), die mij maandenlang niet meer bekeken , juist omdat ik voor de PVV ben .

   toch en dit is de moeite waard !!, zijn deze mensen anders tegen de moslims aan gaan kijken, door de aanslagen in het afgelopen jaar , nu merk ik tijdens een gesprek met hen , dat zij Wilders (de PVV) toch wel gelijk geven .

   en ik weet leest @cp of @Beukman , enz dit , dat zij vanaf hun stoel zitten te blere van discriminatie !!, niet willen begrijpen dat dit de moslims hun eigen fout is !.

   1. Beukman

    Zo maart:
    “en ik weet leest @cp of @Beukman , enz dit , dat zij vanaf hun stoel zitten te blere van discriminatie !!, niet willen begrijpen dat dit de moslims hun eigen fout is !.”

    Mijn buurman is een hardwerkende zelfstandige, die er in slaagt om zijn kruidenierszaak overeind te houden, ondanks de concurrentie van Albert Heijn en Dirk van den Broek op minder dan 50 meter afstand.
    Oja, hij is ook nog een moslim.

    Vertel mij eens wat deze man heeft misdaan.

    1. zomaar

     @Beukman , als persoon zal hij niet veel gedaan hebben , toch als moslim keurt hij het geweld wat zijn geloof ons brengt niet af, denk ?.
     in ieder van de ruim een miljoen moslims hier hoor of lees ik, geen woord van afkeuring , en het is toch echt de islam die de bron van al deze aanslagen is !!, ook al erken jij en de politiek dit niet !.

     verder als middenstander en moslim , zal de overheid wel bijspringen met subsidie zodat hij zijn winkeltje kan behouden , of hij hard werkt of niet alles trekt de overheid voor hen uit de kast .
     en ja @beuk , dit schrijf ik , omdat ik hier ervaring in heb , 2 jaar vrij van belasting , 10 duizenden euro’s start kapitaal krijgen zij .

     plus kan hun zaakje makkelijk overgedaan worden (mondeling) , aan broer of neef , die weer 2 jaar geen belasting behoeft te betalen en een start kapitaal krijgt , dus iedere twee jaar verandert het mondeling van eigenaar.

     bijna vergeten de uitkeringen gaan gewoon door voor hen !!.

     ik (wij) de domme Hollander krijgt niks !.

 13. Beukman

  Ik moet zeggen, op zich zou ik er geen probleem mee hebben om een PVVer aan te nemen.
  Ik zou hem wel op het hart drukken om te zwijgen over zijn politieke voorkeur.
  Sowieso raad ik dat af, ongeacht wat iemand stemt: niet zelden komt daar vroeg of laat gedonder van in discussies, die zich dan niet meer beperken tot de pauzes.
  Maar bij een PVV-aanhanger zeg ik het er nadrukkelijk bij. Waarom? PVV-aanhangers zijn meestal idealisten, en idealisten hebben net wat meer geloofsijver dan anderen. Dit samen met het extremistische gedachtengoed is een giftige combinatie.

  1. WWW

   Inderdaad is het een goed idee wanneer een bedrijf een paar regels in stelt. Op mijn afdeling wordt nooit over godsdienst en politiek gediscussieerd. Soms een enkele opmerking, maar daarna word er weer over gezwegen. De sfeer is er daardoor sterk op vooruit gegaan. Ik kan het ieder bedrijf aanraden.

  2. Wachteres

   Beukie heeft geen idee hoe politiek-correct hij is.

   Alles wat buiten hun denken valt is extremistisch. Een gevaar in de islam zien – hoe realistisch dat ook is, gezien de feiten – blijft extremistisch voor links.

   Niet alleen is dat bizar, maar gezien de harde werkelijkheid is zo’n houding ook nog ongelofelijk dom arrogant.

   Maar zo kennen we politiek-correct weer.

   PVV-ers zouden idealisten zijn. Niks mis mee toch als je naar een wereld zonder islamitisch geweld streeft?

 14. Bromsnor

  Bedrijven willen geen PVV’ers maar wel Jihadisten die uit Syrië terugkomen. Die zijn immers volgens de media “zielig” en moeten geholpen worden aan een huis en baan.

  Zo gaat dat dus in Nederland.

  Het toont aan hoe groot de macht van de media is om een persoon en/of partij ze te demoniseren en “toxic” te maken dat werkgevers bang zijn om deze mensen in dienst te nemen.

  Neem als voorbeeld Merkel. Die word door de media op handen en voeten gedragen en bejubeld door de media.

  Aan de andere kant worden personen die niet de agenda van de media volgen zoals in het verleden Pim Fortuyn en nu Geert Wilders gedemoniseerd en “toxic” gemaakt. Er word een sociale paria van gemaakt.

  Dit allemaal om te verhinderen dat mensen zich aansluiten bij de PVV.

 15. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/08/14/tsunami-kindbruiden-duitsland/

  Tsunami van kindbruiden in Duitsland
  Vluchtelingen en Roma drijven cijfer kindhuwelijk op
  14-08-2016, 11:28 Tags: kindbruid

  In Duitsland trouwen steeds vaker jonge meisjes. Volgens de kinderbescherming in het land telde Duitsland het afgelopen jaar zeker duizend meisjes die trouwden, veelal met oudere mannen. Het zou gaan om kindhuwelijken onder vluchtelingen, maar ook in Roma-families. Het eigenlijke aantal ligt mogelijk nog veel hoger, meldt de krant Die Welt am Sonntag.

  Merkwaardig dat mensen die achter de islamisering van de samenleving staan dan blijkbaar wel een baan krijgen.

  Die willen meer aanslagen en meer islamitisch geweld en islamitische gewoontes in veel opzichten.

  Natuurlijk is dat voor onze samenleving veel minder erg dan de uitroep van Wilders “Minder, minder, minder MAROKKANEN”; per slot vallen er meestal autochtone doden, en worden autochtone meisjes verkracht, who cares?

  En men voelt zich – heel beschaafd! – zelfs niet verantwoorelijk voor eigen beleid.

  En Tim, dat PVV-ers geen baan krijgen heeft NIETS te maken met de uitroep van Wilders – blijkbaar wil jij meer Marokkanen, anders dramde je daar niet altijd over door – maar alles met het feit dat het bedrijfsleven achter het communistische EU-beleid staat en dus iedereen die daar anders over denkt verguist. Net als de linksen trouwens, dat de scholen en de sociale instanties in handen hebben. Ook zij willen – om een andere reden – een multiculturele samenleving en werken dus samen met het bedrijfsleven.

  In alle Europese landen zie je hetzelfde verschijnsel en volgens mij is het onmogelijk om Wilders ook daar de schuld van te geven.

  In GB gaan de talloze verkrachtingen nog gewoon door, uit angst om niet voor politiek-correct te worden aangezien als men er iets van zegt.

  Je mag dan vinden dat je rechts bent, Tim, maar je denken is zo links als maar mogelijk is.

  En links denken is LEVENSGEVAARLIJK voor onze vrije samenleving.

  Dat blijkt alleeen al wel uit het feit dat andersdenkenden geen baan krijgen, niet alleen in NL!

 16. Ruud Steunassen

  De pvv stelt terecht of onterecht achter met de mond en dat is geen achterstellen. Ook al geef je er de mooie benaming overdrachtelijk bedoeld aan. Imams mogen namelijk ook lelijke dingen zeggen, maar bij aanzetten tot geweld ligt de grens.
  Je kunt ook niet met de mond fietsen of autorijden. Je kunt wel met de mond een hap wasabi nemen. Het ligt er dan maar net aan of je dan vindt dat je achtergesteld wordt of niet.
  Pvv’ers daarentegen worden daadwerkelijk achtergesteld en dat is iets heel anders. Als je voor pvv’er Marokkaan invult, brult de linkse kerk moord en brand. Als je Baader Meinhof, Heinrich Böll en Berufsverbote zegt dan wordt de linkse kerk in ene wakker.
  Verder nog iets over 911.
  Als experts op het gebied van controlled demolition beweren dat wat ze op 911 zagen een perfect voorbeeld daarvan is, dan ligt er een vraag voor de gecontrolleerde pers. Die vraag bleef open.
  Als piloten, deskundigen bij uitstek in het geval 911, beweren dat zoiets niet kan met een paar vlieglessen dan ligt er een vraag voor de gecontrolleerde pers. Die vraag bleef open.
  Als experts beweren dat brandende kerosine hun bouwwerk nooit had kunnen doen instorten dan ligt er een vraag. Het gaat hier niet om 3 deskundigen, maar om hele groepen van deskundigen, die de onderste steen boven willen krijgen. De enige conclusie die getrokken kan worden is dat het officiële verhaal niet klopt. Is dat een complot theorie? Los aan elkaar hangende vragen vormen uiteraard geen theorie.
  1Vandaag beweert in zijn serie over complotters nota bene zelf dat men het aan de deskundigen over moet laten. Als de lui in bovengenoemde voorbeelden geen deskundigen zijn dan betekent dat dat er bij de NOS en 1Vandaag ook geen deskundigen zitten, maar populair gezegd een stelletje koekwousen.
  Men kan de rest nog niet bewijzen, dus dat behoort voorlopig nog wel tot een complottheorie, zoals bijvoorbeeld: feestvierende Israëli’s bij een bestelbusje op een parkeerplaats tegenover de Twin Towers aan de overkant van het water, hologrammen van vliegtuigen die in gebouwen vliegen, een nieuw geheim wapen dat gebruikt werd, paspoorten die naderhand op de plek des onheils werden neergegooid of de ene keer, het waren geen Arabieren maar het was de CIA of NSA, de andere keer, het waren wel Arabieren, maar beslist niet de CIA of NSA. Allemaal zaken die eerst aangetoond moeten worden.
  Tim Engelbart lijkt mij nou niet bepaald iemand die verder nagedacht heeft over 911. Gisteren op de buurtbarbecue te A. hadden we het toevallig ook heel even over complottheorieën. Een buurtgenoot, die nou niet bepaald bekend staat als politiek rechts, is van mening dat journalisten niet haar respect verdienen, omdat ze veel zaken niet onderzoeken of onvolledig weergeven. Wanneer ik beweer dat journalisten ons opvoeden of manipuleren in naam van het grote geld, dan kun je dat wel weer een complot theorie noemen, hoewel….je weet maar nooit. Ze zullen je het zelf niet vertellen.
  Ik hoop dat het manipulatieve oppervlakkige niet ook voor Tim Engelbart geldt.

 17. Niek

  Ik zie Timmetje is niet meer te redden.

  Mogelijk ook DDS niet meer met zo’n uiterst eenzijdig, hatelijk, bekrompen en geheel discutabel stukje.

 18. Ruud Steunassen

  @Beukman
  “Ik zou hem wel op het hart drukken om te zwijgen over zijn politieke voorkeur.”
  Met deze zin en de rest van uw stukje ben ik het volkomen eens.
  U stijgt weer een stukje in mijn achting, voor wat het waard is.

 19. Niek

  Houtlijm: “Dat was mijn eerste reactie ook Nick. Ik was na het lezen van dit flutartikel even perplex, maar ach, we kennen inmiddels de journalistieke ‘kwaliteit’ van Tim. Eerlijk gezegd denk ik dat hij opdracht krijgt om dit soort agitprop te schrijven om maar zoveel mogelijk reacties op te wekken: hits + reacties betekent omzet en inkomen.”

  Goed dat WIJ het doorhebben, ik dacht daar meteen ook aan.

  Ongelofelijk laag niveau.

  Dit is echt te dom voor woorden en enigszins reageren op Timmetje is geheel van geen nut. Laat hem maar. Helaas heb ik nu weer twee keer gereageerd hierop.

  Twee keer teveel.

  Stakker die Tim. Nog erger, dat Michael dit toelaat. Onvoorstelbaar.

  1. Beukman

   Tim zal wel vinden dat jullie lekker happen.

   1. ikweetwatikwil

    Tuurlijk Beukman tuurlijk. Daar schrijft Tim zijn stukkies voor.

    1. Beukman

     Je zou zeggen: Tim legt het er zo dik bovenop, dat iedereen hem meteen door heeft (voorbeeld hieronder).
     Niet dus. Iedere keer opnieuw weet hij de PVV-aanhangers op de kast te krijgen. Wat de theorie bevestigt dat het een lichtgeraakt volkje is, dat zichzelf vooral als slachtoffer beschouwt.

     “Aanhangers van Geert Wilders – vooral degenen die politiek actief zijn of zijn geweest – vinden dat ze het heel zwaar hebben. Snif, snotter, snuit.”

     1. ceteris paribus

      Die gemoedsgesteldheid vinden we ook bij hun politieke held, de Trump.

      http://www.nytimes.com/2016/08/14/us/politics/donald-trump-campaign-gop.html

     2. Beukman

      @CP
      De arme man zit gevangen in zijn eigen karakter:

      “Advisers who once hoped a Pygmalion-like transformation would refashion a crudely effective political showman into a plausible American president now increasingly concede that Mr. Trump may be beyond coaching. He has ignored their pleas and counsel as his poll numbers have dropped, boasting to friends about the size of his crowds and maintaining that he can read surveys better than the professionals.”

      Hij heeft kennelijk ook iets te verbergen: hij is de eerste kandidaat in veertig jaar die weigert inzage te geven in zijn belastingen. Daar gaat hij het nog lastig mee krijgen:

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/26407087/__Trump_weigert_inzage_financien__.html

     3. ikweetwatikwil

      Ohh, Beukman heeft liever dat PVVers hun mond houden. Denk vooral niet anders dan Tim, Beukman en CP.

     4. Beukman

      @ikweetwat
      Onzin.

     5. Wachteres

      http://time2wakeup.me/?p=5227

      Deze gemoedsgesteldheid lijkt me zeker zo zorgwekkend.

      Moeten we Simon daarmee vergelijken? Zo kinderachtig zijn wij niet.

 20. Gyrobit

  Dus als je mond open doet waar je niet voor bent ben je nu in je eigen land ongewenst persoon. Je moet blijkbaar gewoon je mond houden en bij de zwijgende meerderheid gaan staan. Alleen de politiek correcten en de goedmensen mogen een podium hebben van de media en nu dus ook van de DDS. En wat betreft kijk eens in de spiegel? Ik vraag mij af of de politiek correcten en goedmensen zichzelf in de ogen kunnen kijken over zeg zo een 20 jaar wanneer Nederland de islamisering aan het doormaken is.

  1. van Urk

   Om de waarheid te ontdekken wordt vereist; afzijdigheid van de kudde. En dat is al genoeg om de mens banger te maken dan de dood. Want de mens is een kuddedier.

 21. WWW

  Men vergeet in dit artikel te vermelden dat dit de democratie ondermijnt. Maar dat vind de schrijver kennelijk niet belangrijk.

 22. ikweetwatikwil

  Ach gohhh, wat een zielig stukkie Tim . Dacht je zo stemmen te winnen voor jouw partijtje?
  Laat me eens denken, aan de zogenaamde “linkse”kant. Nou ja, daar wordt ook niet zo gekeken op kwaliteit. Zolang je maar “links”bent en niet een eigen mening hebt. Dat kan niet.

 23. Wim

  Timmetje toch, wat schrijf je een walgelijke onzin. Hoe is met jouw spiegel.
  In Nazi Duitsland of in het communistische Rusland was dit ook geval.Bah
  Nou ja, je bent je PVV braaksel weer kwijt

 24. ceteris paribus

  Laten we in elk geval hopen dat deze discussie het PVV-volk het belang doet inzien van een deugdelijke, en wat mij betreft riante, wachtgeldregeling voor Kamerleden.

  1. van Urk

   De Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse zaken doet al jarenlang onderzoek naar “asielzoekers” in het land. Het resultaat is vernietigend: van de 90.000 onderzochte asielzoekers hadden 45.000 -de helft dus- het systeem ten gunste van zichzelf misbruikt en de staat bedrogen. Als je als autochtone burger hier hardop wat van zegt dan bestaat dus de kans dat je geen baan krijgt en uiteindelijk een racist bent.

   1. 1Sarko2

    Populistisch gelul Urk.

    1. Wim

     Ja en ?

    2. Houtlijm

     Wat is er precies populistisch aan het betoog van Van Urk, Sarko? Ik heb die zes regels tekst nu een paar keer doorgelezen, maar ik zie niet wat je bedoelt. Help me even op weg als je wilt.

     1. 1Sarko2

      Hallo, ik ben volgens Houtlijm zwak begaafd, daar ga je toch niet op reaguren 🙂

     2. Houtlijm

      Wat fijn Sarko, dat je zelf volmondig toegeeft wat ik al op afstand constateerde. En dit bovendien nog eens bevestigt met je reactie op Van Urk. Hulde!

     3. 1Sarko2

      @Houtlijm
      Graag gedaan 🙂

   2. 1Sarko2

    Bij Kamerverkiezingen 2017 zullen voor de PVV weer veel gelukzoekers op het pluche gaan zitten.
    Die hebben niets te verliezen.
    Geert moet screening kandidaten delegeren, het wordt weer snullen .

    1. Wim

     Wat bedoel je, leg eens uit.

     1. 1Sarko2

      Snap je zoiets simpels niet, geloof er niets van …grapjas
      LPF toestanden, Geert raakt de controle kwijt.

     2. Wim

      Welke LPF toestanden leg eens uit. Hoezo raakt Geert de controle kwijt?
      Het is jou tomaten wens ,maar dat is wat anders. Maar een eens kijken hoe het verder met jou familie Marijnissen clubje verder gaat. Maar goed daar kan jij als lid nog wel wat aan doen, toch?

     3. 1Sarko2

      Houd toch eens op met dat peuter zandbak retoriek.
      Ja maar zij doet ook enz.
      Ik ben niet zo fanatiek als de meeste hersenloze PVV aanhangers hier.

      Ik ben gewoon voor sterke oppositie partijen zoals SP en PVV en verlang van mijn partij geen regeringsdeelname.

     4. Wim

      Maar tomaatje kom op met je LPF bewering wat is dat voor hersenloos gelul.Ga bezig met je eigen partij. Het zou me een zorg zijn waar jij voor bent.

     5. 1Sarko2

      Waarom reaguur je dan ?

     6. Beukman

      @Wim
      Jouw vriend Sark heeft inderdaad ongelijk. Beweren dat Geert de controle kwijt is, is net zoiets als zeggen dat de nachtwaker van Madame Toussaud geen controle meer heeft. Geert zit er bovenop, zijn fractie kan geen kant op, en dus ook geen kwaad doen.

 25. Seneca

  Tim is het voorbeeld van de politiek correcte cultuur, die bovendien als journalist of wat daarvoor moet doorgaan, keurig aan de hand van de overheid loopt. Dat ex PVV’ers (wat je ideeën over de PVV ook mogen zijn) gediscrimineerd worden in het zoeken naar een vervangende betrekking, is, hoe raar het ook moge klinken voor de linkse hersenloze figuren op dit forum, te danken aan figuren zoals Tim en de eerdergenoemde hersenlozen. Zij zijn zo gebeten op PVV’ers dat zij gniffelen als deze geen toekomst meer hebben in hun verdere loopbaan. Een parallel tussen de verdoemden tijdens de socialistische Duitse nazi’s en de PVV’ers kan – helaas – niet ontkend worden.

  1. ceteris paribus

   “socialistische Duitse nazi’s”

   Het blijft curieus hoe rechtse tokkies er in slagen hun eigen universum te scheppen.

  2. 1Sarko2

   @seneca
   Tijd voor een ander Blog.
   Ook Mike v/d Galien schrijft weleens kritisch over de PVV en Geert.
   En dat willen we niet, toch 🙂

 26. henk vintage

  Er zullen wellicht werkgevers zijn die afhankelijk zijn van overheidsopdrachten (lees linkse ambtenaren) die geen PVV ers aannemen uit angst opdrachten te verliezen en dan maar
  gesubsidieerde allochtonen aannemen.

 27. Ruud562

  Wederom een walgelijk en uitermate dom, gekleurd artikel van Tim. Goh, wat moet bij hem de frustratie toch hoog zitten, mogelijk doordat de PVV telkenmale het gelijk aan hun zijde krijgt? Tja, Tim verdient zijn centen echt door hoogwaardig journalistiek werk of eh ….

 28. Jan

  De PVV’ers lijken ook nu weer op degenen zie ze bestrijden en kruipen graag in de slachtofferrol. Wanneer je kwaliteit hebt, kom je echt wel aan de bak. Op de dag van de laatste Europese verkiezingen zag ik PVV lijsttrekker Marcel de Graaff op een KPN congres waar hij als topmanager bij KPN een van de sprekers was. Ik heb daar absoluut niet gemerkt dat iemand een probleem met zijn PVV lijstttrekkerschap had. Nederlanders kunnen dit soort zaken over het algemeen prima scheiden.

  1. toetssteen

   @Jan
   U gaat af op 1 voorbeeld, niet op honderden. Daarom is deze column van hetzelfde gewicht als van een persoon met een niet afgeronde studie sociologie die solliciteert naar de positie manager bij een ICT bedrijf. We weten in het geheel niets van de achtergronden van genoemd persoon.
   Dat minder/minder/ minder, wat Wilders niet gezegd heeft, hij stelde alleen de vraag meer of minder EU, meer of minder PvdA, meer of minder Marokkanen. Van alle drie wilde men minder, minder, minder.

   Enfin, zelf heb ik lang VVD gestemd en voor de gemeenteraad doe ik dat nog, gewoon omdat ze al jaren perfect werk leveren. Na wat geharrewar afgelopen keer en men een bizarre coalitie in elkaar had gefröbeld, is het nu weer gewoon VVD/CDA. (het zoveel sporenbeleid plofte na een paar maanden al uit elkaar).
   Met werk vinden nooit enig probleem gehad, zelfs nu niet. (om gezondheidsredenen pik ik alleen nog wat kersen). Mijn oudste zoon, kent geen probleem, want Amerikanen en politiek, lekker boeiend! Als je je vak maar verstaat. Middelste is inmiddels VP en de jongste maakte promotie en allemaal PVV.
   Tot zover het jankbroodje aap verhaal van Tim.

 29. Wachteres

  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160814_02424332/gezochte-topterrorist-vrijgelaten-omdat-hij-doodziek-was

  Gezochte topterrorist vrijgelaten omdat hij ‘doodziek’ was

  “‘s Lands meest gezochte terrorist, de Brusselaar Oussama Atar, werd vier jaar geleden vrijgelaten uit een Iraakse gevangenis omdat hij zogezegd ‘doodziek’ was. De autoriteiten daar zwichtten onder de druk van de Belgische overheid, Amnesty International en de familie van Atar. Eenmaal op vrije voeten bleek de man niet terminaal maar kerngezond. Hij sloot zich aan bij IS en beraamde mee de aanslagen van Zaventem en Maalbeek. Dat schrijft Het Nieuwsblad”.

  Wordt het geen tijd dat onze ‘elite’ eens in de spiegel kijkt, zodat zij – hopelijk voor ons niet te laat – er achter komen dat ze absoluut niet bekwaam zijn om ons te regeren.

  De naïviteit van onze leiders grenst zo langzamerhand aan het ongelofelijke.

  Ik blijf hopen dat het naïef gedrag is, maar ik ben bang dat pure kwaadaardigheid bij hen de reden is van hun beleid.

  Zouden ze bijvoorbeeld echt niet weten dat, als je geweldplegers binnenhaalt die geweld gaan plegen?

  1. ceteris paribus

   Mevrouw Wachteres babbelt gewoon door over haar facoriete onderwerp: de gruwelijke muzelman en zijn eigenschappen.

  2. Ali Yas

   Ik geloof dat het geen kwaadaardigheid is maar misschien wel iets ergers: conformeringsdrang.

   1. Wachteres

    Als ik het gedrag van Simon cp ermee vergelijk, Ali Yas, dan zou je absoluut gelijk kunnen hebben.

    1. Wachteres

     Zelfs als ik het over het absurde gedrag van onze elite heb – en helaas vertonen ze dat gedrag bovenal ten aanzien van de islam – dan conformeert Simon zich aan die islam.

     Opmerkelijk!

  3. anniejansz1

   verkeerd draadje oma!

   1. ceteris paribus

    Mevrouw Wachteres heeft maar een onderwerp, het onderwerp van de draad maakt voor haar niet uit.

   2. Wachteres

    Ach, annie moet weer achter haar meester aanhobbelen. Wat schattig!

    1. anniejansz1

     Ja, hallo hij is toevallig wel mijn direct leidinggevende bij het ministerie van binnenlandse zaken.

     Als ik niet meespeel, word ik gedegradeerd naar de onderafdeling….
     Beetje azijnzeiken bij xandernieuws en E.J. Bron

     Zelfs voor mij onder niveau.

 30. Wim

  Een] PVV’er vertelde me dat hij toe is aan iets anders, aan een nieuwe carrière. De jaren in de Kamer zijn mooi geweest, hij zou nu graag iets nieuws willen beginnen in het bedrijfsleven. “Maar ik ben volstrekt kansloos”, legde hij uit. “

  Een uit mouw gezogen verhaal van die journalist. met zo lul verhaal een … vertelde mij,kun je ieder verhaal ophangen.
  Ik kom er rond vooruit in mijn omgeving dat ik PVV stem, nooit geen hinder.Zo vertelde mij een SP’er dat Sarko helemaal niet meer lid is van de SP en er uit gedonderd is. Ook vertelde deze SP’er dat hij niet aan de slag kwam er zitten te veel opruiers onder de SP en daar zit de werkgever helemaal niet op te wachten.GL hebben ze ook moeite mee met het gezeur over het milieu.

 31. Bes Tolen

  Het is niet zo moeilijk als het om opleiding en ervaring gaat. De PVV-Tweede Kamerleden zijn wat dat betreft bovengemiddeld in de Tweede Kamer. Dat is controleerbaar.

 32. Ni28

  22@Als u het alleen daarop baseert is het maar magertjes. U hangt alles op de stijl en niet de inhoud. Bij gebruik van andere bewoordingen en dat zou ik verwelkomen in het parlement zijn de eisen dan een stuk helderder. Tenzij u graag aan islamiseren doet.

 33. Ni28

  Sarko lult maar wat.

 34. Theo345

  Het valt me wel op dat het beledigen, over één kam scheren en van verregaande domheid beschuldigen van PVV-ers overal straffeloos wordt toegestaan, terwijl er een storm van protest opsteekt als je zo ongenuanceerd over moslims spreekt.

 35. ceteris paribus

  Ik denk dat het rechtse populisme van Fortuyn en Wilders een beetje over het hoogtepunt heen is. We horen zelden nog van Wilders en de beschouwingen van rechtse populisten ogen steeds meer ranzig en vermoeid. Daar krijg je het volk de straat niet meer mee op.

  Ik las een interessant artikeltje op TPO die volgens mij een reactie is op die vermoeidheid.

  http://politiek.tpo.nl/column/hup-links-pak-nederland-terug-rechts/

  1. Wim

   Nou het gaat goed in de EU met o.a de pro linkse EU partijen.

   http://www.telegraaf.nl/dft/geld/pensioen/26410802/__ABP_kamp_met_miljardentekort__.html

   Eigenlijk zeg dat stuk van jou links moet veel gewelddadiger worden.

  2. BLOWFLY

   Zou de stilte, de veronderstelling dat rechts heeft afgedaan, wellicht niet meer kunnen zijn dan stille media? En in dit opzicht, de overdreven aandacht voor splinters aan de linkerkant om het gecreëerd vacuüm te vullen?

 36. BLOWFLY

  Heer Engelbart keurt dus de discriminatie van een PVV adept goed maar discriminatie van een Marokkaan e.d. af. Wonderlijke stellingname.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.