Schandalig of gewoon eerlijk? Moeder heeft ‘spijt’ dat ze haar tweeling niet heeft geaborteerd

De moeder had haar tweeling achteraf liever laten aborteren, zegt ze.

Voor veel vrouwen is het vooruitzicht op een tweeling een welkome verrassing. Niet één, maar twee schattige kindjes! Dubbel babygeluk! Helaas kon deze moeder haar tweeling minder waarderen: Jeanne Measom (51) zegt dat ze haar tweeling had moeten laten aborteren. In 2008 dacht ze dat haar gezin compleet was, samen met haar man had ze vier kinderen. Toen werd ze verrast door een positieve zwangerschapstest…

Hoe kon Jeanne in vredesnaam weer zwanger zijn? Ze was net acht maanden daarvoor bevallen van een zoon! Maar juist omdat ze die nog borstvoeding gaf, slikte ze de pil niet. Ze had alleen nooit verwacht dat ze binnen 8 maanden weer zwanger zou zijn… Jeannes eerste gedachte was: abortus. Maar haar vriend Guy bracht haar op andere gedachten: ze hadden al vier kinderen, dus er kon echt nog wel eentje bij.

 

Maar toen ze voor de 20-wekenscan gingen, veranderde Jeannes wereld compleet.

“De dokter kwam binnen en vertelde ons het nieuws: “Ik zie twee baby’s!” Ik was zo geschokt dat ik in huilen uitbarstte. Guy begon te lachen. Ik had net geaccepteerd dat ik vijf kinderen moest opvoeden, maar zes? De dokter zei dat beide baby’s gezond waren. Een opluchting, maar ik was toch doodsbang. Hoe hard ik het ook probeerde, ik kon er gewoon niet bij hoe ik de oudere kinderen naar school moest laten gaan terwijl ik thuis een kleuter en een babytweeling had.”

Jeanne huilde wekenlang toen ze het bericht kreeg dat ze een tweeling verwachtte, bekent ze nu. En er kwam nog meer slecht nieuws: hoewel ze hoopte op meisjes, kreeg ze twee identieke zoontjes. Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger. Jeanne voelde geen enkele band met haar kinderen. Sterker nog: de eerste paar jaar nam ze geen enkele foto van de schattige tweeling, en het eerste jaar nam ze niet eens de moeite om de twee in bad te doen…

36CD866A00000578-3719690-image-m-71_1470146979809
Één van de weinige foto’s van de tweeling toen ze nog jong waren.

Ze kreeg spijt dat ze geen abortus had gepleegd. Dan was ze mooi van de tweeling afgeweest, maar nu was het te laat. Toek kreeg Jeanne nog duisterdere gedachten: wat als ze haar hele gezin zou vermoorden? Dan was ze eindelijk af van alle stress en gedoe…

Gelukkig leerde Jeanne langzaam maar zeker omgaan met haar nieuwe gezinssituatie, en begon ze wel van de tweeling te houden. Toch bleef ze momenten hebben dat ze spijt had van haar keuze om geen abortus te plegen. Haar boodschap aan moeders is: denk niet dat het makkelijk is om een tweeling op te voeden, er komt veel meer bij kijken dan je denkt.

36CDB10B00000578-3719690-image-m-64_1470146886639

Op zich geen onverstandig advies, maar waarschijnlijk had Jeanne het  al een stuk makkelijker gehad wanneer ze eerder moedergevoelens had ontwikkeld voor haar kinderen. Het moederschap is een zware taak, maar de moederliefde voor haar baby overwint alles. Als je die liefde niet voelt, wordt het een stuk lastiger… Wat moet die tweeling wel niet denken als ze over een paar jaar lezen dat hun moeder spijt had dat ze geen abortus heeft gepleegd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.