Schizofrene Sylvana Simons promoot weer feminisme, maar blijft wel met vrouwenonderdrukkers Kuzu en Öztürk bij DENK

Het is toch ook elke dag weer lachen, gieren en brullen met de immer op twee gedachten hinkende Sylvana Simons.

Aanstormend DENK-politica Sylvana Simons is er apetrots op om een onafhankelijke vrouw te zijn die ondanks haar 45 lentes nog altijd bikinifoto’s op social media plaatst. Wat mij betreft: moet ze vooral doen als ze zich daar goed bij voelt. Ze moet ook zelf weten dat ze juichberichten rondstuurt wanneer tennisheld Andy Murray erop wijst dat hij niet de eerste tennisspeler is met twee Olympische gouden medailles, omdat de Amerikaanse zusjes Williams hem voor waren, en subtiel duidelijk maakt dat een verslaggever veel te makkelijk over het vrouwentennis heenstapt:

Dus.

Geplaatst door Sylvana Simons op Dinsdag 16 augustus 2016

Allemaal top: girl power, enzo! Maar wat ik me dan wel afvraag is wat iemand met zo’n sterke pro-emancipatiemening en zo’n sterk ontwikkeld strijdgevoel voor vrouwenrechten precies te zoeken heeft bij de bijzonder vrouwonvriendelijke politieke partij DENK.

Want alhoewel haar partijgenoten Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk – voor nu althans – de vrolijke flierefluiter Sylvana met rust laten en lekker haar seculier-feministische ding laten doen op social media, zijn ze zelf in de Tweede Kamer zo hard mogelijk bezig om vrouwenemancipatie te traineren. Zo trokken de heren afgelopen januari alles uit de kast om het boerkaverbod tegen te houden. De twee vonden het kennelijk het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw om onderdrukt te worden door mannen en zo’n onmenselijk gewaad te moeten dragen:

“De leden van de Groep Kuzu/Öztürk hebben het wetsvoorstel met teleurstelling bestudeerd en hebben enkele vragen. […]

De leden van de Groep Kuzu/Öztürk vernemen ook graag welke concrete problemen mensen met religieuze gezichtsbedekkende kleding hebben veroorzaakt. Houden zij zich vaker niet aan de wet dan «gewone» Nederlanders? Zijn ze betrokken bij geweldsincidenten? Plegen zij vaker terroristische aanslagen? Doen ze het minder goed op school? Zijn zij onbehandelbaar in ziekenhuizen? Zorgen zij voor problemen in het openbaar vervoer? Zorgen zij voor problemen in overheidsinstellingen? Wat voor concrete problemen zijn dit dan?”

Ook vonden Kuzu en Öztürk destijds dat het wel meeviel met het veiligheidsgevaar dat samenviel met zo’n vrouwonvriendelijke tent. Sterker nog: omwille van de vrouwen moeten we ze juist in zo’n onderdrukkend tapijt blijvend laten rondwandelen! We hebben eigenlijk geen andere keuze dan vrouwen van islamitische komaf keihard te onderdrukken, zeggen de twee eigenlijk:

“Bestaat niet het risico dat bij een verbod op gezichtsbedekkende kleding (een deel van de) mensen hun religie zwaarder laten wegen en zij voortaan (nog meer) afzien van zorg, onderwijs, openbaar vervoer en/of het bezoeken van overheidsinstellingen? Wat vindt de regering hiervan? Is dit niet een reëel gevaar? Sluit je mensen zo niet juist (nog meer) van de samenleving buiten? Heeft de regering misschien straks (dodelijke) slachtoffers op haar geweten als mensen met religieuze gezichtsbedekkende kleding niet meer naar het ziekenhuis en naar zorgverleners gaan? Mag de regering überhaupt de zorg op zo’n potentieel levensbedreigende manier voor een groep mensen afsluiten?”

Maar Sylvana gaat eventjes de rasechte feminist uithangen. Vrijheid voor vrouwen! Waar dan? Bij het islamistische DENK, waar boerka’s worden gezien als essentieel onderdeel van een veilige samenleving. Juist. Heel erg geloofwaardig allemaal, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Als ik die vele gezichten van mevrouw Simons zie telkens anders dan is schizofrenie de goede diagnose.

 2. Marieke

  Dus is het juist goed dat Simons met haar denkbeelden deel uitmaakt van deze partij. Blijkbaar kan deze partij omgaan met verschillende denkwijzen van verschillende individuen. En waarom Simons nu weer kwalificeren als schizofreen? Want op deze manier laat je geen hoogwaardige journalistiek zien, Engelbart, maar dat is misschien ook niet je bedoeling.

  1. ceteris paribus

   Engelbart schijnt nogal geobsedeerd te zijn door mooie Sylvana.

   1. Vigo

    Mooie Sylvana, het lijkt Woody Allen uit de rimboe wel, een apin met een bril….

    1. toetssteen

     @Vigo
     Entre nous, mijn vrouw is niet bepaald oversized, maat 38 max, maar dit is een rammelende gratenbaal! Geen kraak noch smaak aan! Nee racisme brullers dat heeft niet van doen met kleur, maar met wat ik als man vind van ‘mooi’. Een Beyonce, jazeker, dat scoort wel punten in de plus.

   2. Marieke

    Hij heeft het inderdaad wel heel vaak over haar 😉

  2. toetssteen

   https://www.youtube.com/watch?v=4SBaLRMcMhU

   Lijkt me een verrijking! Vinden de vrouwen zelf ook…, not.

   1. Julius

    Tja…

    Heb je je zoon Vigo nog een aai over z’n bolletje gegeven vandaag?

    Hij is in het verleden veel liefde tekort gekomen maar je kunt het heel misschien nog goedmaken.

    1. toetssteen

     Die laten zich liever door iemand anders over hun bol aaien, trouwens, mijn armen zijn niet zo lang dat ze 10.000 km overlappen kunnen.

 3. Ni28

  CP heeft niet alleen vreemde ideeën maar ook dito smaak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.