Soevereiniteitshater Jean-Claude Juncker: “Grenzen zijn de slechtste uitvinding ooit”

Net wanneer je dacht dat de sukkels aan het hoofd van de Europese Unie niet op nog dommere wijze een eigen doelpunt konden maken, doen ze het dus toch. Zie hier Jean-Claude Juncker.

Jean-Claude Juncker is voor eurosceptici de zogeheten gift that keeps on giving. Een ware wandelende PR-ramp die telkens maar onbedoeld argumenten aanvoert waarom de leiders van het Europese project geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Vandaag was weer zo’n dag dat deze Luxemburgse drinkeboer eens ouderwets losging. Ditmaal op natioanle landsgrenzen, die hij ronduit verfoeit. Juncker noemt ze de slechtste uitvinding allertijden aldus gedaan door politici:

“National borders are the “worst invention ever” according to European Commission president Jean-Claude Juncker.

His comments come as European countries are to discuss tightening their borders in response to the migrant crisis that is overwhelming some countries.

Speaking to the European Forum Alpbach, Juncker said: “Borders are the worst invention ever made by politicians.””

Nationale grenzen zijn al zo oud als de weg naar Kralingen. Ze zijn ook niet bedacht door politici, maar in eerste instantie door krijgsheren. In Europa hebben we sinds de Vrede van Westfalen van 1648 die zo belangrijke grenzen officieel erkend als de wisselpunten waar de soevereiniteit van de ene heerser ophoudt en waar dat van de volgende begint.

Dat is ruim 400 jaar aan bewezen dienst. Nationale grenzen voorkomen oorlogen en zorgen dat er niet twee legers in elkaars vaarwater bivakkeren. Het geeft aan welke staat waar het geweldsmonopolie heeft, en wiens wetten van kracht zijn. Met andere woorden: ze zijn essentieel. Dat Juncker weliswaar zo enorm neerbuigend over ze doet zegt genoeg over de lak die hij heeft aan soevereiniteit van EU-lidstaten.

Maar het zegt nog heel veel meer over zijn uiterst gebrekkige historische besef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  De domheid van Juncker kent geen grenzen vandaar zijn verbazing. Ook met de aantal glazen niet.

  1. van Urk

   Daarom lieten ze hem ook niet toe tot directeur van een dierentuin. Open kooien van gevaarlijke dieren of overvolle hokken met groepsdieren zijn zaken wat Europa als menselijk dierentuin nu overkomt.

  2. Peter Selie

   Het is beslist GEEN domheid van Juncker and his henchmen, het is een beoogd asiel en immigratie beleid, er wordt geen millimeter van afgeweken. Alle lidstaten doen er aan mee zelfs het liberale VVD heeft totaal geen moeite met deze beleidsmaatregelen. Bijna iedereen denkt dat de politici op hun achterhoofd zijn gevallen en alleen maar domme dingen doen, nou je vergist je deerlijk beste vriend, maar daar kom je later misschien wel achter, het is geen 5 voor twaalf maar half een…

 2. toetssteen

  Ja Juncker, dat vonden de Turken voor Wenen ook en idem de Arabieren bij Poitiers! Hé mijnheer Juncker, weet u wat, laat uw voordeur openstaan, komt erbij op de voordeur, fles of wat booz op de tafel en dan gaat het helemaal goed komen!!!
  Maarre, is het mogelijk dat u overschakelt op de kruidenthee, want de laatste brand schijnt u per dag slechter te bekomen. De vorige overigens ook en die daarvoor…….

  1. ceteris paribus

   Proost, heer Toetssteen!

  2. Wachteres

   Ik ben bang dat het te laat is @Toets. Uiting van Delerium Tremens.

   1. Wachteres

    http://www.ad.nl/nieuws/jochie-8-dood-na-aanval-met-handgranaat-in-zweden~a113d3ce/

    Jochie (8) dood na aanval met handgranaat in Zweden

    Een jongetje van acht jaar met Nederlandse ouders is om het leven gekomen in de Zweedse stad Göteborg. In de nacht van zondag op maandag is er een explosie geweest in het appartement waar hij verbleef. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van het jongetje bevestigd.

    En ‘oorlog’ in Italië. Grote vechtpartijen tussen autochtonen en allochtonen. Etc, etc.

    Juncker is avontuurlijk aangelegd en Dirty Harry is blijkbaar niet voldoende bevredigend voor hem.

    De werkelijkheid is interessanter en waarschijnlijk neemt hij die op en kijkt ernaar vanuit een luie stoel met een glas whiskey in de hand.

    En ik veronderstel dat ook daar variatie een vereiste is.

    Nou, die krijgt hij wel als hij de kans krijgt door te gaan met zijn beleid.

    1. toetssteen

     @Wachteres
     Ik zal mijn tijd nog wel uitdienen, maar ik vrees voor mijn kinderen en zeker de kleinkinderen. Is men net trots op het beteugelen van de RK kerk en het communisme, heeft men gelijkheid dwars dor glazen plafonds gekregen, gaat het socialistenclubje in de innige knuffelstand met de volgende ideologie die knechting voorstaat/voorschrijft. En dat met een soort extase van een vrouwenbeweging die ging voor emancipatie.
     Kunnen dit soort vrouwen de luxe niet aan oid? Alles in de schoot geworpen gekregen, maar oepsie, we willen wel in de slachtofferrol. Mijn vrouw spuugt op dit soort mutsen.

     1. Wachteres

      We zullen het nog wel meemaken, @Toets.

     2. toetssteen

      @Wachteres
      Ik hoop van ganser harte dat men zich niet opnieuw in de luren zal laten leggen. In elk geval zal het in het oostblok geen kans maken, daar zijn de tijden van vernedering nog even te levendig voor en idem het heulen met de echte nazi’s.

 3. Wachteres

  Tim, mijn reactie ia weer weggeflipt.

 4. Wachteres

  Femke Halsema had het er al een keer over – waarschijnlijk versprak zij zich – dat de EU een ‘experiment’ was.

  De GODVERGETEN ARROGANTIE dat een groepje mensen vindt dat ze een heel werelddeel wel tot in haar wortels kunnen veranderen, omdat dit hen zo leuk lijkt.

  Wat, als dit experiment tot mislukken is gedoemd, waar het al duidelijk blijk van geeft?

  Het erge is dat diezelfe mensen zich waarschijnlijk in geen enkel opzicht schuldig zullen voelen, als de gruwelijke consequenties vn hun handelen zichtbaar worden.

  Politiek-correct: levensgevaarlijk, voor zichzelf maar vooral voor de vrije westerse samenleving!

 5. Anna

  Geen land in de wereld heeft open grenzen. Maar een stel top achterlijke, valse EU rijken zoals Juncker hebben nergens last van. Daarom gooiden ze in heel Europa alle grenzen open. Kom maar binnen, kom maar binnen Middeleeuwse gasten met eerwraak, vrouwenhaters en onderontwikkelde van honderden stammen . Kom het allemaal maar lekker bij ons uitvechten. We laten onze bevolking voor jullie werken. We geven Junckertje nog een drankje met alcohol dan is hij ook weer tevreden. Stuur hem anders naar zijn vrienden in Saoedi Arabië dan kan hij leven met slavinnetjes en whisky. Nationale politici hangen aan zijn lippen. Niet te geloven dat dit soort daar nog zit in Brussel.

 6. Niek

  JanKloot Junky heeft dit natuurlijk van Isis afgekeken: géén grenzen = DE oplossing. Wat ze gemeen hebben is fout idealisme.

 7. Ruud Steunassen

  Een man moet onbegrensd kunnen zuipen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.