SP-fractievoorzitter Diemen: “Wilders’ ouders waren NSB’ers. PVV-A4’tje is NSB-vod!”

Wim van Vugt, de fractievoorzitter van de SP in Diemen, windt er geen doekjes om. Volgens hem is Geert Wilders een onvervalste Anton Mussert 2.0, en is ome Geert daarmee een perfecte troonopvolger voor zijn ouders die ook al NSB-lid geweest zouden zijn.

Dat menigeen Geert Wilders vergelijkt met een hele serie onsmakelijke figuren uit de Tweede Wereldoorlog is inmiddels oud nieuws. Veel zelfverklaarde PVV-tegenstanders hebben zich al godwinnend een weg door het afgelopen decennium gebaand om Wilders maar weg te kunnen zetten als een Hitler in de dop.

Als je nu nog het nieuws weet te halen met een Hitler-vergelijking voor de PVV-leider is dat heel knap. Toch slaagt SP-fractievoorzitter Wim van Vugt erin. Op zijn Twitter-account deelt hij foto’s van een NSB-manifest, wat volgens hem als twee druppels water lijkt het op het verkiezings-A4’tje dat Wilders deze week de wereld in hielp. Van Vugt:

Het gebeurt in de politiek regelmatig dat politieke tegenstanders (en hun aanhang) de partners en kinderen erbij slepen, maar dat de ouders van Tweede Kamerleden zonder scrupules onderdeel worden gemaakt van het publieke debat is niet iets wat je dagelijks ziet. Wim van Vugt beschuldigt Wilders ervan dat hij bepaalde normen overtreedt, maar zelf gaat hij hier dus ook een grens over. Te meer omdat ik geen enkel bewijs heb kunnen vinden voor de gedane bewering dat Wilders’ ouwelui lid zouden zijn geweest van de Nederfascistische beweging uit de jaren ’30 en ’40.

Dat maakt de SP-politicus echter allemaal niet uit. Voor hem staat echter vast: PVV = NSB, en daarmee basta!

Oh, en kijk uit voor die gevaarlijke Oost-Nederlanders. Allemaal agressieve PVV-fans!

Van Vugt blijkt nou eenmaal een rancuneuze agitator te zijn, die behalve Wilders te vergelijken met NSB’ers ook nog eens andere (centrum)-rechtse figuren op de korrel neemt. Zo mocht de bedreigde Ebru Umar wat hem betreft gewoon in Turkije blijven:

Ook was Pim Fortuyn een fascist van hetzelfde allooi als Wilders:

En als uitsmijtertje hebben we ook nog deze. ISIS heeft natuurlijk HELEMAAL NIETS met de islam te maken!!!1!1!!eins!!1lol!

Wat een mafklapper, die Wim van Vugt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. J.C.

  Deze meneer, Wim van Vugt, de fractievoorzitter van de SP in Diemen, lijkt mij een sprekend voorbeeld van iemand, die tegenwoordig zo vaak gepresenteerd wordt als een verwarde man.

  1. lonely

   Verwarde man? Hij voelt zich niet alleen thuis bij de SP, maar is ook de aanvoerder in Diemen van de SP, DE partij die anderen de maat nemen. Zoiets als: alleen ik ben goed en jij bent slecht.

 2. ceteris paribus

  Toch is het wel interessant eens naar de achtergrond van Wilders te kijken.

  https://www.groene.nl/artikel/wreker-van-zijn-indische-grootouders

  1. Ali Yas

   Ceteris bedoelt “afkomst” maar schrijft “achtergrond”. Dat klinkt minder racistisch.

   Zijn referentie is trouwens niet al te netjes. Kijk dan naar deze Godwin:

   “… zodat het mythische Groot-Nederland eindelijk op de kaart kon worden gezet (overigens destijds een bekend NSB-streven)”

   1. ceteris paribus

    Ik had ook het woord afkomst kunnen gebruiken, heer Yas.

  2. Ni28

   wat een fijne betrouwbare bron weer.

  3. lonely

   O jee, hij heeft weer een stok gevonden om zijn lievelingsonderwerp een opsodemieter te verkopen. Ik vroeg u eerder al, welke partij u mij dan aan zou raden, want ik ken er niet een die het goed voor heeft met de natives.

  4. toetssteen

   Alleen Wilders zijn grootmoeder is in Sukabumi geboren, dus daar rent dat artikel de mist in.

   Deze SP man kan zonder mankeren worden aangepakt wegens laster enzovoort.
   Inzake de NSB in Indonesië:

   http://www.gahetna.nl/sites/default/files/bijlagen/oorlogsgids-vraag21.pdf

   Deze mijnheer moet zich beter inlezen en dat geldt ook voor u!

 3. ikweetwatikwil

  Ach , een SPer. Waren dat geen communisten?

  1. 1Sarko2

   Nee Maoïsten nog een graadje erger.

   Je hepT domme en onhandige SP’ers en PVV’ers.
   Morgen maar eens vragen of vrijwillig aftreden iets voor hem is .

 4. Peter Selie

  Tja werkelijk die ronduit gore, elitaire, fascistische, linkse crypto-communisten trekken werkelijk alles uit de kast om dhr. Wilders zwart te maken. Begint een beetje op de Amerikaanse Presidents-kandidatuur te lijken waar de ‘democratische’ droom kandidaat Killary Clinton de uitverkorene kandidaat van de criminele, globalistische elite is. Waar het om draait dat weet nog een brugklas-pieper u haarfijn te vertellen; het draait allemaal om macht, geld en de leugenachtige consensus over het te volgen EU asiel en immigratiebeleid. De reguliere politiek weet zich geen raad, ook Emile Roemer staat met een bek vol tanden hoe hij het aan het Nederlandse volk moet uitleggen waarom alles genivelleerd moet worden ten koste van het autochtone volk die de belasting centen moet ophoesten. Zelf het excuus wat Rutte van de week maakte was totaal niet geloofwaardig, zelfs zijn lichaamstaal verried de aartsleugenaar in hem, zo zijn alle politici en geen één uitgezonderd zij leiden u zonder achteruit te kijken juichen naar de islamitische hel…

 5. Peter Selie

  Dit vind ik mooi. Demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp is een echte rechts-conservatief. Tegen een Nieuwsuur-verslaggever zei hij gisteren dat de SP een crypto-communistische en maoïstische achtergrond heeft.

  Dat de Nieuwsuur-verslaggever een flauwe opmerking maakt om de aanval op de SP te stoppen, is behoorlijk triest, maar het toont het gelijk van Kamp aan. Jammer dat Kamp niet op de VVD-kandidatenlijst staat. Ik verwacht overigens wel meer van dit soort harde aanvallen de komende weken. Heerlijk!

  Door Frank Verhoef 18 augustus 2012

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/08/henk-kamp-valt-sp-keihard-aan/

 6. Ni28

  Iemand voor wie je bang bent zwartmaken is jezelf prijzen voor eigen onvermogen. Linkse stijl.

 7. Mar

  Wilders links noemen is een grove belediging.

  “Ik heb alleen willen bewijzen dat het nationaal-socialisme een vorm
  van socialisme en daarmee een linkse stroming is’, aldus Martin Bosma.
  Dit argument wordt vaker gebruikt door PVV aanhangers op de diverse
  fora. Het feit dat het woord socialisme in de term voorkomt, wordt
  aangegrepen als referentie . ”

  Meer vrijheid van meningsuiting voor politici:

  ” Vrijspraak op alle onderdelen: groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie. Wilders krijgt te horen binnen de grenzen van het strafrecht te zijn gebleven. Hij moet de vrijheid hebben om ‘ook zo´n boodschap uit te dragen’. Daarbij kent de strafrechter vooral gewicht toe aan de maatschappelijke context en de rol van Wilders als politicus.”

  En als het erbij halen van ouders zo ongehoord is, waarom laat men dit dan wel toe bij de reageerders op DDS?

  1. Ni28

   voor wie?

  2. zomaar

   ooit van rechtse socialisten gehoord ?, die verplichten om gezamenlijk een pot (fonds) te creëren voor de mogelijke tegenvallers in het leven .

   ik nog nooit zeker niet in de tijd van voor de oorlog !.

   ik heb dus ook maar een conclusie , gezien de op en in stelling van de PVV , ook deze vereniging moet links van opbouw zijn , misschien nog socialer (voor de nederlander) dan de linkse partijen die al tientallen decennia hier aan het bewind zijn .

 8. Peter Selie

  De volledige versie van dit artikel van Ronald Kaatee voor Amsterdampost werd gecensureerd en volledig weggelaten. Enfin mocht u belangstelling hebben voor dit bewuste artikel is hier de link.

  Knettergek en altijd wel een theorietje paraat

  Door: Ronald Kaatee

  http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/adam_posts/4720-Knettergek-en-altijd-wel-ee.html

 9. Wim

  Het is duidelijk dat die Wim heel snel in behandeling moet. Hij vergeet ook dat er in de kas van de SP nog geld zit van massa moordenaar MAO

 10. J.C.

  Het OM zal ongetwijfeld hier ook z’n werk doen……………..en kan Wim van Vugt, de fractievoorzitter van de SP in Diemen, een dagvaarding in z’n brievenbus verwachten.

 11. J.C.

  En van de SP Tweede Kamerleden heeft al een groot aantal verkondigt niet meer terug te zullen keren na de verkiezingen. Na dergelijke uitspraken van een SP’er (Wim van Vugt, de fractievoorzitter van de SP in Diemen) en dit leeglopen van de SP Tweede Kamer fractie zou je licht gaan denken dat er volledige paniek in de SP tent is……

  1. J.C.

   Oeps: verkondigt moet zijn verkondigd….

 12. Marieke

  Er zijn zeker overeenkomsten tussen de PVV en de NSB. Met name hoe de partij is georganiseerd, het nationalisme, het vergruisen van andersdenkden etc, maar het is vals om Wilders’ ouders te betrekken. Verder is het natuurlijk belachelijk wat Ebru Umar zegt, en is de opmerking van Van Vught zeer terecht.

  1. Wim

   Ja daar heeft links gen hinder van anders denkende te vergruizen. Ze vermoorden ze zelfs .P.F.

  2. Houtlijm

   Mariek, het is niet vergruisen (dat gebeurt bij nierstenen) maar verguizen. En ook niet Van Vught, maar Van Vugt. Goed lezen is blijkbaar moeilijk voor je.

   1. Marieke

    Inderdaad Houtlijm, het is verguizen, ik had mij vergist. En inderdaad ook de achternaam niet goed gespeld. Maar om nu daarom te zeggen dat ik goed lezen moeilijk vind is wat overdreven.

    1. Wim

     Maar de gene die mijn ouders beschuldig dat ze NSB’er waren zijn wel de mijne te beginnen voor het bankje. Bah wat ordinaire klootzak die vent

 13. Peter Selie

  De naoorlogse SDAP later PvdA had zeer sterke overeenkomsten met de NSDAP van Hitler en zijn henchmen, niet voor niets werd de SDAP kort na de oorlog een andere naam gegeven. Heden ten dagen is het antisemitisme en het goede NSB gevoel in de hoofden van de ‘sociaal democraten’ nog steeds aanwezig. Vooral het electoraat waarvan de PvdA het moet hebben zijn precies het tegenovergestelde wat de PVV resoluut afkeurt. Zo zie je maar weer een vos verliest zijn haar maar niet zijn streken, tenenkrommend om het hoge PvdA partijkader keer op keer de verkeerde beslissingen en het tegen het volk gemotiveerde beleidsmaatregelen zonder meer er doorheen zien te jassen, nee dat is pas politiek bedrijven (Kuch).

  1. ceteris paribus

   “De naoorlogse SDAP later PvdA had zeer sterke overeenkomsten met de NSDAP van Hitler en zijn henchmen, niet voor niets werd de SDAP kort na de oorlog een andere naam gegeven.”

   Het staat er echt!

   1. Peter Selie

    O ja joh.

  2. Marieke

   De naam SDAP werd veranderd omdat de afkorting erg leek op de afkorting NSDAP. En natuurlijk zocht Hitler zijn ondersteuning voor zijn plannen bij het arbeidersvolk. Laagopgeleid, ondergeschikt en armoedig. De intellectuelen hadden veel eerder door dat Hitler kwaadaardig was. Vandaar ook dat de elite eerst werd opgeruimd. De SDAP en later de PVDA kwam op voor de rechten van de uitgebuite arbeider. In principe komt de PVDA nog steeds op voor de onderkant van de samenleving. Ook voor diegenen die niet van Nederlandse oorsprong zijn. En daarin zit het verschil met de PVV. Die wil alleen rechten voor autochtone Nederlanders. En daarin verschilt de PVV dan weer niet van de NSB en de NSDAP.

   1. Peter Selie

    Gossiemijne.

   2. ceteris paribus

    Marieke geeft Peterselie geschiedenisles.
    Geen overbodige luxe, zo blijkt.

    1. Ali Yas

     Ik denk inderdaad dat Peterselie zijn dagelijkse portie onzin nog niet had gehad.

     1. Wachteres

      Jammer dat er altijd alleen maar kletskoek uit de pen van Marieke komt.

      Omdat de PVDA opkomt voor de ‘onderkant van de samenleving’ moet die onderkant niets meer van die partij hebben.

      Zelfs de islam wordt wakker, terwijl de PVDA zoveel moeite heeft gedaan om bij de moslims in het gevlei te komen:

      Dat dan wel weer.

      De PVDA wil namelijk meer rechten voor de moslims dan voor de autochtone Nederlanders, terwij de PVV terecht verklaart dat iedereen dezelfde rechten heeft.

     2. Peter Selie

      Dat mag jij vinden ali.

     3. Wachteres

      http://www.historischnieuwsblad.nl/tweedewereldoorlog/artikelen/de-onderschatting-van-adolf-hitler/index.html

      “Marxistische historici schoven de schuld op het ‘kapitalisme’. Maar Hitler had in ondernemerskringen relatief weinig steun en zijn kiezers kwamen voornamelijk uit de kleine burgerij. Een andere veelgehoorde verklaring is dat ‘de werklozen’ Hitler uit wanhoop over de crisis aan de macht hebben geholpen. Arbeiders en werklozen stemden echter voornamelijk op de sociaal-democratische SPD en communistische KPD.

      De crisis is wél de sleutel tot de verklaring – de NSDAP haalde immers pas na 1929 veel stemmen –, maar op een indirecte en ingewikkelder manier”.

      Een intelligent artikel van een intelligente site. Het zou me niet verbazen als Marieke haar info van de een of andere linkse Wikipedia heeft gehaald.

      De werkelijkheid is vaak gecompliceerd, Marieke.

      Daar kun jij je beter niet in begeven.

      En Simon – die juicht dat iemand geschiedenisles van Marieke krijgt- heeft al eerder laten merken dat hij van geschiedenis geen kaas heeft gegeten. Ten minste niet van de Tweede Wereldoorlog.

     4. ceteris paribus

      “De PVDA wil namelijk meer rechten voor de moslims dan voor de autochtone Nederlanders, terwij de PVV terecht verklaart dat iedereen dezelfde rechten heeft.

      Mevrouw Wachteres liegt graag en veel en zal ook onmogelijk deze stelling hard kunnen maken.
      Ze zal geen enkele citaat uit het PvdA-partijprogramma of een uitspraak van een politicus van die partij kunnen cityeren waaruit deze bizarre stelling kan blijken.

      Haar tweede bewering is ook aantoonbaar onwaar: de PVV wenst burgerrechten van moslims te beperken die ze aan niet-molims wenst toe te staan.

      Wat een rommeltje.

     5. Peter Selie

      het verstand komt met de jaren zegt men in de volksmond Ali Yas, nou dan ben jij een politieke kleuter dat je op het geleuter van de DDS hoofdtroll CP blijft reageren, goed gedaan hoor jochie…

     6. Wachteres

      Het enige wat Simon nog kan roepen is dat de opponent liegt.

      Zielig, als je geen argumenten meer tot je beschikking hebt.

     7. ceteris paribus

      Nog zieliger, mevrouw Wachteres, is liegen zonder enige mogelijkheid die leugens te onderbouwen.

     8. Ali Yas

      We zien ceteris geregeld mensen voor leugenaar uitmaken. Ik vind dat je dat niet kunt doen zonder daar ook bewijs bij te leveren, maar dat heb ik Ceteris eigenlijk nog nooit zien doen.

     9. Marieke

      Sociaal economisch gezien zijn er meer mensen aan de onderkant van de samenleving (dus scholing, werk, vrijetijsbesteding etc.) van allochtone afkomst. Van oorsprong is dat de doelgroep van de PVDA. Den Uyl was er trouwens niet zo voor om arbeidsmigranten in Nederland te laten komen, omdat deze de plekken in zouden nemen van de Nederlandse arbeiders. Verder is het gewoon niet zo dat moslims bij de PVDA niet meer rechten hebben dan niet-moslims. Dat is een verzinsel van Wilders en zijn aanhang, lieve Wachteres.

     10. Marieke

      Dank voor het artikel, Wachteres. Dat Hitler gruwelijk is onderschat is een les die men in Europa, dacht ik, hadden geleerd, maar met de opkomst van allerlei populistische partijen die het volk weer opzwepen, en met Erdogan en Poetin om de hoek wordt het steeds enger.

   3. Anna

    Marieke. Waar blijven je argumenten en feiten dat de PVV “alleen rechten wil voor autochtone Nederlanders”.

   4. toetssteen

    @Marieke
    Jammer, maar geen ten punten:

    http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/geschiedenis/55421-de-machtsgreep-van-hitler.html

    Elite en middengroepen waren de ruggegraat van Hitler. Vooral de elite wil ik eraan toevoegen, want die verloor de greep op de macht.

 14. H.Vaes

  Beste Wim,

  Nog even volhouden….de traumahelikopter met het reanimatie team is onderweg.
  Ik hoop dat ze nog op tijd zullen zijn om dat in verregaande staat van ontbinding zijne brein van jou alsnog te kunnen reanimeren zodat je nog in bewuste staat kunt meemaken dat Wilders de verkiezingen zal gaan winnen.

 15. WWW

  Wat orgineel weer.
  Waarom hebben we zo’n niveau politici? Ze kunnen niet eens voor zichzelf denken, alleen maar achterlijke herhaling van zetten. Dat is ook het enige dat linkse mensen kunnen met hun verschrompelde kleine hersentjes.

 16. Peter Selie

  Bonusquotes van PVV-stemmers, uit de tolerante open democratie Nederland anno 2016

  ‘Linkse intellectuelen zeggen nooit: wat erg dat Wilders met de dood bedreigd wordt’

  “Iemand die er openlijk voor uitkomt PVV te stemmen, kan in Nederland geen schoolhoofd meer worden.’ Geregeld begeleidt Gouw op de piano een kinderboekenschrijver. Stel dat die tegen zijn publiek zou zeggen: ‘Mijn pianist stemt PVV’, daar zou zo’n zaal van schrikken.

  We hadden een schoolverpleegster die niet getrouwd was maar wel een dochtertje had, die werd op het schoolplein ineens uitgescholden voor kankerhoer.

  Als je aanbelde, zag je wel zo’n hoofddoekje achter het gordijn wegduiken. Kaartte je problemen aan bij de gemeente, dan kreeg je nul op het rekest. Veel kinderen hadden geen documenten. ‘Hoe moet ik ze inschrijven?’, vroeg ik dan. Er werd massaal weggekeken.

  Wilders is minder fenomenaal dan Fortuyn, maar ik heb grote bewondering voor hem. Dat hij steeds weer de vinger op de zere plek legt en doorgaat. Die man heeft zo veel ellende gehad, die kan niet eens een avondje naar de bioscoop. En linkse intellectuelen zeggen nooit: wat erg dat Wilders met de dood bedreigd wordt. >>>> http://politiek.tpo.nl/2016/08/27/bonusquotes-van-pvv-stemmers-uit-de-tolerante-open-democratie-nederland-anno-2016/

 17. Peter Selie

  Het nieuwe PVV-verkiezingsprogramma is geniaal, en wel hierom
  ‘Het is geniaal in zijn eenvoud, een voorbeeld voor andere partijen’

  Onlangs publiceerde Geert Wilders zijn verkiezingsprogramma. Althans, hij gooide een A4’tje online met 11 punten, onder de naam ‘Nederland weer van ons!’. Daarna een heuse financiële verantwoording. Het is geniaal in zijn eenvoud, het triggert zijn potentiële achterban en het is een voorbeeld voor andere partijen.

  De meeste aandacht besteedt Wilders natuurlijk aan de-islamisering. Gewoon afschaffen die islam, de Koran verbieden en dat soort onzin. Verder het lekker populistische “uit de EU” en wat heerlijke inkoppers als het verlagen van belastingen, vooral voor auto’s. Wat echter meteen opvalt, is punt 7: “Geen geld naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, kunst, omroep enz.” Een geweldig punt, voor hem dan.

  Financieel sluitend
  De #teamenz-grappen vlogen alweer over Twitter, maar zijn potentiële achterban weet precies wat ermee wordt bedoeld. Of nee, niet precies, maar het staat voor alles waar ze tegen zijn. “Onnodige” uitgaves, “linkse hobby’s”, “dingen voor de rijken”. “Dingen voor andere mensen,” kort gezegd. >>>> http://politiek.tpo.nl/column/nieuwe-pvv-verkiezingsprogramma-is-geniaal-en-wel-hierom/

   1. Peter Selie

    Ja beste van Urk, ieder weldenkend mens heeft deze aardige wetenswaardigheden al eens gelezen en ze blijven dan nog een hele tijd in het brein hangen. Tot dat ze weer eens ververst worden, bij sommige reguurders is het last in, first out…

 18. Anna

  Nou, nou nou. Het demoniseren van Wilders, PVV en aanhangers zal nog erger worden dan indertijd met Fortuyn. Dat deze demoniseerders de verschrikkingen van de Tweede-Wereldoorlog hard nodig hebben zegt meer dan genoeg over de demoniseerder zelf. Dat SP figuur Wim van Vugt vond Wilders een ” zionist”. Zegt dat “ISIS “niets te maken heeft met de islam”. Dit soort geeft les aan studenten.

 19. toetssteen

  Blijkbaar hij v. Vugt zijn account opgezegd. Letterlijke tekst vond ik dan wel terug op Joop.nl. Mja.

  1 aanhaling heeft de zielepoot overigens van Geen Stijl geplukt en wel dat per ongeluk drukken op de printerknop, dus plagiaat plegen is hij ook goed in.

  1. ceteris paribus

   Is het voor de heer Toetssteen inmiddels helemaal niet meer mogelijk om coherente zinnen te formuleren?
   Als dat niet meer lukt is het plaatsen van bijdragen hier mogelijk niet meer een goed idee.

   1. toetssteen

    Als u nu eens als een heer zou antwoorden in plaats van constant op de persoon en onder de gordel te gaan, zou dat niet een vooruitgang zijn? Maar ik begrijp uit mijn A7 ervaring met u waar die domme webmaster op een zeker moment alleen een tweespraak wie heeft de langste trachtte uit te vechten, dat u geen argumenten bent en daarom uw eigen domme ding doet.

    Wat snapt u nu weer niet aan de mededeling dat de aangehaalde SP’er zijn account op heeft gezegd en de berichten foets. Is dat Hebreeuws?

    Wat begrijpt u niet dat scribent van dat trieste artikel waarvoor hij aangeklaagd kan worden een stuk van Geen Stijl plagieerde?

    1. toetssteen

     argumenten hebt

    2. ceteris paribus

     Beste heer Toetssteen, ik plaatste nooit berichten op een website of internetforum met de naam A7. Voor uw schaduwgevechten met schimmen uit het verleden zult u zich dus tot een ander moeten richten.
     Voorts wens ik u graag herstel toe en uiteraard veel foets.

 20. Prins Blanje.

  Gewoon geen woorden aan vuil maken, aan deze oikofobische aandachttrekker, Wim van Vught. Een ieder die de waanideeën van deze linkse paljas niet deelt, word tot NSBer gebombardeerd. Bekijk ook de verrichtingen van deze paljas, nadat hij enkele flessen wijn heeft genuttigd, op facebook. De wondere wereld van extreem links, gaat voor u open.

 21. Ruud Steunassen

  Was hij maar net zo kritisch op de ouders en grootouders van Willem-Alexander of de ouders van Maxima.
  Maar dat durft meneer niet. Daar is hij te veel de laffe socialist voor.

 22. Ruud Steunassen

  Geert z’n programma is anti-establishment en dat spreekt een verlaat reagerende late baby boomer als ik wel aan. In de jaren 60 had ik de schurft aan hersenloze klasgenoten die auto’s omver duwden en winkelruiten ingooiden uit protest tegen allerlei vaagheden rond een 1 april-gevoel.
  Toen begon de gevoelsgekte van het Nederlandse volk reeds. Nu kun je geen sportman meer zien of hij snottert als een sportvrouw.
  Ik stem pvv. Voor mijn part hoe ouder, hoe gekker. Het zal mij aan den anus oxyderen.
  Ik stem pvv, omdat ik zo ontzettend tegen ceterici paraplubakki, pinokkio, didiae, de anti-economist klavertje nullae die het land laat volstromen met syrische economisten, koboldje peggold en de grote-vriendelijke-anti-wilders-neus van het cda ben.

  1. ceteris paribus

   En voor het overige wens ik de boze heer Steunassen toe dat hij vannacht de slaap kan vatten.

 23. Seneca

  Geloof mij, ook voor van Diemen, dat stinkende socialistisch stuk vullis, komt er een dag dat hij zich realiseert wat hij gezegd en geschreven heeft. Dan zal hij eveneens begrijpen dat zijn redding afhankelijk is van mensen zoals GW wiens ouders NSBers waren. Als ik GW zou zijn, ik zou hem een bezoekje brengen en hem op niet misverstane wijze duidelijk maken dat ouders – zelfs voor stinksocialisten – verboden terrein is.

 24. Bes Tolen

  De PvdA was tot en met de zeventiger jaren geen immigratiepartij. Dat waren sommige andere partijen, bijvoorbeeld de KVP, wel. Wat ook blijkt door dubieuze overeenkomsten door Nederlandse regeringen gesloten, bijvoorbeeld met Marokko. Zo 1980 lag het keerpunt. Lieden uit christelijke organisaties zowel Rooms katholiek (Pax Christi bijvoorbeeld dat ook protestantse leden als Dales en Schmidt ging tellen) als protestants (Kerk en Wereld bijvoorbeeld) kregen macht binnen de PvdA. Wat later kwamen ook oud-communisten (vooral via de FNV van Kok) binnen. Kerk en onderwereld bemoeide zich al vroeg met dubieuze immigranten zoals in wat later stadium Tamils (via de communisten van Oost Berlijn) en als eigen actie 40.000 zigeuners uit Oost Europa. Al met al werden de onfrisse elementen niet uit de PvdA geweerd. De PvdA verloor daarmee haar vernieuwend karakter van de zeventiger jaren. De PvdA stond niet meer in de eerste plaats voor de arbeid maar voor de onderkant van de samenleving met in het bijzonder welwillend tegenover immigratie. Een enge ontwikkeling waarbij discutabele standpunten werden overdreven (gevoelig voor verwerpelijke actiegroepen) en de vrijheid van meningsuiting intern geweld werd aangedaan.

  1. Peter Selie

   Juist, Bes Tolen!

 25. LieshoutNiek

  Dat ISIS niets met Islam te maken heeft is algemeen bekend. Het merendeel van ISIS strijders is niet eens religeus en weet nog minder van/over de Koran dan de gemiddelde Westerling.

  “JUAN GONZÁLEZ: Well, I wanted to ask you, one of the people you profiled, Wakaz Hassan, a former ISIS fighter in Iraq—you also interviewed about 20 other former ISIS fighters.

  SCOTT ANDERSON: Yes.

  JUAN GONZÁLEZ: What did you—what did you learn from those interviews and from his story?

  SCOTT ANDERSON: There was an amazing pattern. As you say, I interviewed probably just around 20 ISIS fighters, all in prison either in Iraq or in Kurdistan now. The one pattern I found over and over again was that these were—they were all young men, kind of with very bleak futures, either unemployed or underemployed, from working-class families, and not religious at all. None of these—according to them, they were not from religious families. They did not know the Qur’an very well. In a couple of cases, I knew the Qur’an better than they did. They were not recruited in mosques. They joined because their buddies joined, I mean, you know, because they saw stuff on social media. They’ve all—you know, everybody has mobile phones in that part of the world. And they’ve all—they had all seen the ISIS videos. And I think it was this kind of decision that young men make, that better to live large for a couple of years, and, you know, the power and the so-called glamour of—but the power that comes of carrying a gun, and then, you know, worry about what happens in the future two or three years down the road. So, I felt it was—certainly, in my experience, of these kind of foot soldiers, the grunts—they were primarily the ISIS members I’ve talked with—they had more akin to why somebody might join like an inner-city gang or why in Mexico they might join a narco gang. It’s this kind of despair at seeing any sort of future. But it’s not political, it’s not religious. It’s just this impulse to—you know, to have some sort of—I mean, it’s awful to say, in terms of ISIS, but adventure.

  JUAN GONZÁLEZ: But that’s a quite different perspective from what we get here—

  SCOTT ANDERSON: Yes.

  JUAN GONZÁLEZ: —that these are religious zealots who are willing to die for Islam.

  SCOTT ANDERSON: That’s right. No, it’s very different. And like a lot of cults, what ISIS—you mentioned like the character, the subject of the article, Wakaz Hassan. He joined up—he was brought in by his older brother. Wakaz at that time was 19, his brother was 26.” – http://www.democracynow.org/2016/8/12/fractured_lands_how_the_arab_world

  Maar dat is het ‘m nou net: Islam moet nou eenmaal de schuld krijgen. Niet omdat daar een bepaalde reden voor is, maar omdat 2 Jodenvervolgingen achter elkaar nou eenmaal teveel opvalt. Extreemrechts moet en zal volkeren vervolgen! Dus de gaskamers moeten wederom gevuld, zodat het verkiezingPogrom van de PVV kan worden vervult…

  1. zomaar

   niet opgevallen bij jou , dat elke ploflim voor dat hij/zij ploft ,of in het wilde rondschiet , zijn heer en meester aanroept .

   elke islamitische terreurgroep pleegt zijn daden na de hand (geschrift ) uit de koran , elke moslim (vele van) zeggen dat de Joden verdelgt moeten worden , plus de in hen ogen de ongelovige , en of anders geaarde .

   tot slot is het jou niet opgevallen , dat de meest links denkende , en onze politieke (partijen), dwepen met de islam , als ware dit het vreedzame geloof op aard !

   en is het jou niet opgevallen dat na WII , de linkse (de aanstichters van deze massa moorden ), rechts als schuldige bestempelde van dit alles !.

   geen woord van veroordeling uit de linkse hoek over de 9 tot 20 miljoen doden onder het communisme van toen ,in Rusland waaronder ook Joden, zigeuners, christenen ect, ect

  2. ceteris paribus

   “Dat ISIS niets met Islam te maken heeft is algemeen bekend. Het merendeel van ISIS strijders is niet eens religeus en weet nog minder van/over de Koran dan de gemiddelde Westerling.”

   Dat is juist, Niek. Illustratief is het voorval van de Syrië-hangers die in London op het vliegveld werden aangehouden en waarbij in hun bagage het boek ‘Islam for dummies’ werd aangetroffen.

   1. zomaar

    bekeerlingen plegen uit naam van hun nieuwe geloof de ISLAM , grote of kleinen aanslagen !!.

    en toch nog vol blijven houden , dat dit niets met de islam vandoen heeft !.

    waren zij niet bekeerd , hadden zij waarschijnlijk geen aanslag gepleegd .

   2. Ali Yas

    “Dat ISIS niets met Islam te maken heeft is algemeen bekend.”

    Hier in het Westen wel, maar in de islamitische wereld niet. De gezaghebbende Al-Azhar-universiteit in Egypte wenst die club in elk geval niet als niet-moslims (kafir) te benoemen.

    1. Wachteres

     Heerlijk toch, zoals Simon bij voortduring voor de fundamentalistische islam opkomt.

     http://www.volkskrant.nl/opinie/jihadisme-heeft-alles-met-islam-te-maken~a4129090/

     IS heeft niets met de islam te maken, net zoals het Jihadisme niets met de islam te maken heeft.

     Al het islamitisch geweld het niets met de islam te maken.

     De linkse/politiek-correcte mantra ‘De islam is vrede’ moet – koste wat het kost – gehandhaafd blijven.

  3. Wim

   Liesje ik denk dat het geen kwaad kan als je een psychiater gaat zoeken samen met die Wim. Weet je trouwens dat links op de Islam na de meesten mensen uit naam van hun ideologie vermoord hebben in de geschiedenis.

   1. anniejansz1

    Verbaast me niks, dat zijn opportunisten, die net zo makkelijk van
    partij wisselen om er zelf maar beter van te worden.

    De PVV zit er ook vol mee….Fortuijn en Verdonk waren ook van die types.

  4. toetssteen

   @Niek
   Ah, ik vat het, het is alzo gewoon een veroveringsideologie met een relisaus. Nou, dan kan die saus toch gewoon verboden en de ideologie keihard bestreden.

   De link met de jodenvervolging zal wel tussen uw oren zitten, want om nu mensen te vervolgen die met een keppel lopen en rare krullen hebben op 1 lijn te stellen met moordend tuig, gaat mijn bevattingsvermogen te boven. Laat staan de ronduit morbide link via die drogredenatie naar de PVV.
   Volkeren vervolgen, welja, het islamitische volk? Als het niet zo dom zou zijn zou ik erom kunnen lachen.

   1. ceteris paribus

    Moslimhaters wijzen Jodenvervolging af omdat Joden deugen. Moslimvervolging is wel een goed idee omdat moslims niet deugen.
    Logisch toch?

    1. zomaar

     simpele @cp , heb jij (toen) ooit gehoord over de plofjoden , nee hé ? , daar heb jij nog nooit van gehoord .

     heb je wel eens gehoord over de ploflims ?, ja hé deze treden bijna dagelijks op .

     en ik mag schrijven dat hun optreden , bij vele niet geapaiseerd wordt , iets te eng voor een normaal denkend mens !, je zou er bang van worden!.

     helaas is deze laats genoemde groep heel bekent , en worden op handen gedragen door hun fans , aan de linkerkant van onze westerse samenleving , zingend en dansend staan zij aan de kanten , waar deze grote groep(en) polflims onze grenzen overkomen (stromen) .

     1. Julius

      Plofjoden niet. Wel een stel achterlijke Israëliërs die dagelijks slachtoffers maken en via de kolonisten nogal uitdragen dat als het uitverkoren volk gewoon te mogen doen. Maar om daar nou alle joden net als alle moslims de schuld van te geven gaat een beetje ver, vind je niet? Ach, ik weet het antwoord al… jij vindt dat dat ongedierte gewoon mag worden uitgeroeid.

 26. Kees

  Ik wens hem een enge ziekte toe, maar ik vrees dat hij die al heeft.

  1. ceteris paribus

   Mensen die medemensen enge ziektes toewensen zijn niet te benijden.

 27. ikweetwatikwil

  islamiseren?? Hoezo!! Nee hoor.

 28. anniejansz1

  “”de fascisten van de toekomst, zullen zich anti-fascisten noemen”…”

  Zoals het wereldberoemde citaat van Churchill wat hij overigens noot gezegd heeft….eigenlijk is het een samenvatting van de uitspraken van Friedrich Ebert, die zich niet alleen zorgen maakte over de bruine fascisten (nazi’s) in zijn land, maar net zo om de communisten, die hij de (rode) fascisten van morgen noemde.

  Overigens, wie nog denkt dat de sociaal democratie aan de NSDAP verwant was, kan ik een hele verhandeling geven uit de tijd van de Weimar-republiek en Friedrich Ebert hoe vreselijk dom zo’n uitspraak is.

  Deze uitspraak van een SP-voorzitter zie ik ook als een hedendaagse variant, gevaarlijke partij dus, de SP.

  1. zomaar

   over verwantschap gesproken , de NSDAP wel voortgekomen uit de (sociaal democraten) communisme , in die tijd .

   (voor aanvang van WII).

   het socialen na WII , is een voorborduursel van het communisme , marxisme , enz .
   en dus ook van het sociale voor WII, waar de nazi met hun sociale propaganda voordeel mee behaalde .

   dus waren de nazi’s , gelijk als de PvdA (links) sociaal democraten, in hun zeggen .

   1. anniejansz1

    Ik ben benieuwd uit welke bron jij die informatie hebt gehaald, of verzin je het zelf?

    Lees eens een boek over eerste wereldoorlog, de frustraties, de vrijkorpsen, de spratacusbond, de rechts-nationalisten, von Papen
    Hitler, KAPP-putch, Bierkelder, Röhm enzvoorts…

    Man, je kletst wel zo achterlijk uit je nek…lees eens iets en informeer je!

   2. ceteris paribus

    “NSDAP wel voortgekomen uit de (sociaal democraten) communisme , in die tijd .”

    Er zijn vormen van domheid die ontroeren.

 29. Seneca

  Ik lees in een reactie van cp dat hij ‘ontroerd’ raakt door domheid. Kunt u begrijpen hoe ik tot tranen toe word geroerd door uw stupiditeiten, uw weigeringen om kennis te nemen van de geschiedenis, uw absolute onkunde inzake politiek en maatschappij? Verdiep u eens in een onderdeel van de geschiedenis, er gaat een wereld voor u open.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.