Sylvana Simons is weer terug op Facebook en opent de aanval op deze Europese traditie

“Ik zie mensen genieten van mijn pijn.”

Sylvana Simons had de afgelopen weken een Facebook-sabbatical. Haar vakantie van het sociale medium was een grote opluchting voor mensen die het anti-Nederlandse pro-Erdogangebrabbel van Sylvana zat waren. Vanaf 12 juli was het doodstil op Sylvana’s eens zo goedgevulde Facebookpagina – fans van de DENK-politica moesten het doen met oppervlakkige Instagramposts over nagellak.

Maar sinds gisteren is Sylvana weer he-le-maal terug op Facebook! En natuurlijk zet ze direct de aanval in op een oude Europese traditie:

Zwarte Piet is niet de enige traditie die eraan moet geloven als het aan Sylvana ligt, ook stierenvechten moet verdwijnen. Stieren worden vermoord zonder ooit een misdaad te hebben begaan, en mensen genieten van hun pijn, aldus Sylvana’s post.

Nu is stierenvechten inderdaad best zielig voor zo’n stier. Ik heb er ook weinig mee om een dier in de arena te zien worden bevochten. Desondanks is het voor Spanjaarden een belangrijke nationale traditie, met dezelfde gevoelswaarde die Zwarte Piet voor ons heeft. Voor Nederlanders is de aantrekkingskracht van het stierenvechten lastig te begrijpen, net zoals buitenlanders onze Zwarte Piet niet echt snappen. Toch betekent dat niet dat zulke tradities waardeloos zijn: het zijn juist de ‘onlogische’ elementen in een cultuur die deze maken tot wat ze is, zoals filosoof Peter van Duyvenvoorde onlangs eloquent betoogde. Wij willen dat Zwarte Piet zwart is, omdat dat onze traditie is en in onze cultuur hoort. Voor Spanjaarden en stierenvechten geldt hetzelfde.

Bovendien wordt een vechtstier heel wat beter behandeld dan koeien die voor hun vlees worden geslacht: een stier krijgt zijn hele leven het beste eten, veel ruimte, en kan zich uitleven op meerdere koeien om zoveel mogelijk nageslacht voort te brengen. Dat kun je van de meeste vleeskoeien niet zeggen. Voorzover ik weet is Sylvana geen vegetariër, en zal ze vast weleens een lekker biefstukje eten. Eigenlijk heeft ze dus geen recht van spreken als het gaat om het leed van vechtstieren.

Het is nogal vreemd dat Sylvana met haar oproepen tot ‘multiculturalisme’, ‘respect’ en ‘verdraagzaamheid’ alweer de aanval opent op een Europese traditie. Kennelijk zijn andere culturen alleen waardevol als ze niet Europees zijn, en verdienen tradities alleen respect als ze van de andere kant van de wereld afkomstig zijn. Een autoritaire Erdogan die Ebru Umar opsluit vindt Sylvana helemaal prima, maar stierenvechten en Zwarte Piet kunnen niet door de beugel. Tja, prioriteiten… Het blijft lastig voor Sylvana. Het zoveelste signaal dat dit politieke lichtgewicht volledig ongeschikt is voor de Tweede Kamer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Svetlana

  De hoer genaamd Ebru Umar heeft zich bewust niet aan de wetten van een land gehouden en het is dus volkomen terecht dat ze werd aangehouden en opgesloten, het enige wat ik hieraan jammer vond is dat ze vrij werd gelaten. Het liefst had ik haar in een turkse cel zien verrotten

  En stiergevechten zijn barbaars. Laten wij nu dat we het over tradities hebben ook het kanibalisme terughalen. Silvana wordt president van Nederland en zij gaat de achterlijke Europese cultuur afschaffen. Gelukkig!

  1. zomaar

   wat doe jij hier ?, ik persoonlijk zou in deze achterlijke Europese cultuur niet willen , nog kunnen leven .

   ook al kreeg ik zakken vol geld per maand , voor het niks doen toebedeeld door links .
   afin wat denk jij over het Hallal slachten ?.

   is dit niet achterlijk , en barbaars ?.

 2. zomaar

  ook al is , of wordt een dier goed of beter behandelt , is dat nog geen reden om het pijn te laten lijden , tijdens het sterven .
  zo ook ben ik dus een tegenstander van Hallal slachten .

 3. ceteris paribus

  Wat leuk, ook vandaag weer een topic over de Grote Sylvana.

  Het is duidelijk dat Paul helemaal weg van haar is maar dit begint wel een beetje dweepziek te worden.

 4. monach

  Ongelovigen terroriseren en slachten is ook een traditie/volkore, al 1400 jaar. Zou zij hiertegen actie willen voeren?

 5. Mar

  In Spanje zelf roept het stierenvechten de nodige weerstand onder een deel van de bevolking op. Protesten zijn niet ongewoon.
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2668673/2016/04/07/Betekent-dit-de-doodsteek-voor-het-stierenvechten.dhtml

  Paul, soms is het wel handig eerst wat meer informatie te vergaren (Google ‘protest tegen stierenvechten’ of ‘verbod op stierenvechten’ voor je van leer trekt.

 6. J.C.

  Mw. Simons weet ongetwijfeld, als deskundige, welke Nederlandse families rijk zijn geworden van de slavernij. Waarom richt ze haar pijlen daar niet op?

 7. Wim

  Jammer dat de DDCP hier het afschuwelijke stierenvechten bagatelliseert.

 8. leidenhaag

  Ongetwijfeld hebben haar Moorse vrienden ervoor gezorgd dat deze arenasport heeft kunnen Romeinse Rijk. Als ze niet te druk waren met neger- en christenslaven.
  Dit is trouwens wel een Safe bet voor vrouwtje bubblehead, de halve wereld zit al te drammen over die paar Toros die heroïsch sterven na een goddelijk leventje. Het lot van halallammetjes is haar vast niet bekend.

  Sylvana en de helft van Suriname en de Antillen zijn ongevraagd uit eigen wil naar Nederland getrokken, ze exploiteren de inheemse bevolking dmv bijstandsafhankelijkheid en criminaliteit, hebben voorrang bij sollicitaties en subsidies en onderdrukken met dreigend geweld onze cultuur. En dan wil men Ons iets verwijten over kolonisme?!? Wordt het geen tijd dat wij ook onze vrijheid krijgen, ipv geknecht worden door een minderheid die het merendeel van de uitkeringen vangt in hun eigen -verboden voor blanken- wijken?

 9. Gerben

  Stierenvechten is trouwens geen Europese traditie, maar een Spaanse traditie. Buiten Spanje is het gewoon verboden.
  Dit is wel weer typisch voor Denk: vooral naar anderen wijzen. Wat die Spanjaarden doen is zo zielig, maar Halal slachten in ons eigen land moet natuurlijk kunnen. Volgens mij wil ze in de Nederlandse politiek, dan zou ze zich beter hard kunnen maken tegen dierenleed in Nederland.

  1. van Urk

   Beste Gerben, Stierenvechten komen ook voor in Zuid-Frankrijk, Portugal en Latijns-Amerika. daarnaast heb je nog landen met soortgelijke stiergevechten: Bosnie-Herzegovina, Turkije, Tamil Nadu, Tanzania, Oman, VAE, Okinawa(Japan) en natuurlijk de VS. Dus buiten Spanje is het ook niet verboden.

 10. Marieke

  De traditie behouden omdat het nu eenmaal de traditie is is geen argument. Stierenvechten is gruwelijk en moet zo snel mogelijk worden afgeschaft.

  1. ceteris paribus

   Ja, het is een raadsel waarom we in Europa de stierengevechten handhaven
   Overigens dit dierenleed valt in het niet bij de grootschalige dierenmishandeling in de bio-industrie.

 11. Peter Selie

  Deze twee stadsbus overvallers behoren misschien óók tot het DENK electoraat…

  https://youtu.be/nKAS5C5qXhA

 12. Beukman

  Laat Sylvana liever aanschoppen tegen onze eigen bio-industrie. Daar is het leed vele malen groter.
  En het stierenvechten? Dat moeten de Spanjaarden onderling maar uitvechten. Ongetwijfeld heeft deze traditie zijn langste tijd gehad.

 13. H.Vaes

  Ik hoop dat dat wijf een donor codicil heeft getekend, dan is ze toch nog ergens nuttig voor.

 14. Ali Yas

  Nog nooit eerder heeft iemand tegen stierenvechten geprotesteerd. Sylvana loopt voorop in deze dappere strijd.

 15. van Urk

  Maar buiten Europa heb je gelukkig geen walgelijke tradities. Laten we het niet over Kots Kaal Pato uit Mexico hebben of hoe Peruanen een liggend vastgebonden Paard als dansvloer gebruiken. En heeft u al eens gehoord over “dogspinning” wat een walgelijke Bulgaarse traditie is waarbij honden de hoofdrol in spelen.

 16. nicokleijn

  Zwarte Piet vergelijken met stierenvechten? Ben je wel helemaal goed in de bol? Stierenvechten (wat trouwens meer slachten dan vechten is) is een barbaarse traditie die niet meer van deze tijd is, dat is iets anders dan een onschuldig kinderfeest. En hoezeer ik die zwarte muts ook verafschuw, hier heeft ze gelijk, niet meer en niet minder.

 17. nienke

  Silvana, als je echt iets wilt doen voor de dieren HIER in Nederland zou ik eerst eens beginnen met de bio-industrie, halal slachten, walgelijke manier van slachten en luister nou niet naar die 3 partners van jou die natuurlijk beweren dat het dier niets voelt terwijl het allang vastgesteld is door dierenartsen dat het een vreselijke lijdensweg is.
  En waarom zou Spanje moeten stoppen met stieren vechten (mee eens) en hier in ons land het halal slachten wordt geaccepteerd, even wreed.
  Of durf je er niets over te zeggen, bang dat je eruit wordt gekeild door door je lieve vriendjes.
  Zou eens naar zo’n halal slachterij gaan en zelf kijken hoe de beesten moeten lijden voordat ze dood zijn.
  En ook dat is een islamitisch ritueel wat in ons land niet thuis hoort.
  Al onze tradities moeten worden afgeschaft behalve van de moslims daar durft niemand z’n vingers aan te branden.
  Hoop dat jij het lef hebt het wel te doen en hier zo snel mogelijk een einde aan gaat maken.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.