Turkije neemt afstand van NAVO, wil defensiezaken doen met andere landen

Geen categorieaug 11 2016, 14:00
Ondertussen worden de banden aangehaald met Rusland én Iran.
Ik zeg nu al een tijdje op Twitter dat Turkije van plan is om, langzaam maar zeker, afstand te nemen van de NAVO. Of dat uiteindelijk resulteert in een Texit van de NAVO of niet valt te bezien; dat zal deels afhangen van de reactie van de andere NAVO-lidstaten. Maar het is al wel volstrekt duidelijk dat Turkije minder afhankelijk wil worden van het Westerse defensieverbond.
https://twitter.com/DailySabah/status/763681194475196416
Waar Turkije dat bondgenootschap (mogelijk) door wil vervangen? Ach, wat denk jezelf:
https://twitter.com/DailySabah/status/763680735618338816
Die aankondiging komt daags nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn collega in Rusland, Vladimir Poetin, bezocht. Een blinde kan nog zien waar dit naartoe gaat: Turkije zal vrijwel zeker gaan samenwerken met Rusland en Iran, de twee belangrijkste vijanden van de NAVO.
Het is zaak voor Europa en Amerika om hierop te reageren. En dan niet met allerlei excuses en onderdanige verhalen, maar het tegenovergestelde: staalhard en overtuigd van het eigen gelijk. Erdogan luistert alleen naar mensen voor wie hij angst heeft; regeringen die laten zien dat ze begrijpen dat macht is om (internationaal) te gebruiken. Als hij denkt dat hij over je heen kan lopen doet hij dat... terwijl hij ondertussen verkondigt dat jij een gevaar voor de wereldvrede bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten