Ware held: Hond geeft zijn eigen leven om dat van een baby te redden bij allesverwoestende brand

Geen categorieaug 19 2016, 19:00
Een hond heeft zichzelf opgeofferd om een klein meisje het leven te redden.
Het is de angst van elke ouder: thuiskomen en merken dat je kind in levensgevaar is. Erika Poremski overkwam dit zondag, toen ze de schrik van haar leven kreeg. Ze ging even naar buiten om iets uit haar auto te halen, maar toen ze terug kwam stond het huis in lichterlaaie. Het is nog niet duidelijk hoe deze brand ontstond, maar wel wat het leven van haar dochtertje Viviana heeft gered.
Dat meisje zal haar leven namelijk voor altijd te danken hebben aan Polo, de hond van het gezin die zijn heldendaad helaas niet overleefd heeft. Het vuur verspreidde zich snel, en Erika en toegesnelde omstanders kregen het niet voor elkaar om nog binnen te komen om het meisje van 8 maanden te redden. Iedereen vreesde vanzelfsprekend het ergste. Toen de brandweer het uiteindelijk wel voor elkaar kreeg om tot de ruimte toe te dringen waar Viviana was, hadden ze niet verwacht dit aan te treffen. De kamer stond in brand, maar te midden van alle vernietiging lag Polo.. bovenop het kind.
Jawel: het dier had geprobeerd om de baby met zijn eigen lichaam te bedekken, zodat de vlammen haar niet konden bereiken. Toch liep Viviana wel degelijk wat brandwonden op, en volgens artsen is 19% van haar lichaam verbrand geraakt tijdens deze dramatische zondag. Toch leeft ze nog, en dat heeft ze allemaal te danken aan de geweldige actie van Polo. De hond liep zelf echter wel zeer ernstige wonden op, die hij niet wist te overleven. Toch is het aan hem te danken dat deze brand uiteindelijk vooral een financieel, en geen medisch drama geworden is. Viviana zal het wel overleven, al zullen de opgelopen brandwonden nog wel tijd nodig hebben om te genezen.
Op dit moment bevindt het gezin zich echter in een penibele situatie. Alles wat ze hadden is afgebrand, waardoor ze met niets dan elkaar zijn achtergebleven. Hoewel Erika haar meest waardevolle bezit - haar dochter - nog heeft, kan ze op dit moment alle steun gebruiken. Bekenden hebben inmiddels een GoFundMe-actie op touw gezet, met als doel om 25.000 dollar voor haar op te halen, zodat ze weer een beetje er bovenop kan komen. Veel mensen vanuit de hele wereld zijn duidelijk aangeslagen door dit hartverscheurende verhaal van opoffering, en hebben inmiddels al 15.000 dollar bijeen gekregen!
Dat zal het gezin ongetwijfeld helpen, maar één ding zullen ze er nooit mee kunnen kopen: een hond die net zo heldhaftig is als Polo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten