Wat deze juf aan ouders van leerlingen schreef is totaal viraal gegaan op het internet

Geen categorieaug 23 2016, 12:00
Huiswerk, welk huiswerk?
Een juf uit Fort Worth, Texas, is in het nieuws gekomen omdat ze onlangs een geweldige brief schreef aan de ouders van haar leerlingen. Nu het schooljaar begonnen is wilde juf Brandy even duidelijk maken dat er dit jaar het één en ander verandert. De belangrijkste verandering: geen huiswerk meer.
Lees het briefje maar:
home
Met andere woorden, juf Brandy zegt terecht dat onderzoek uitwijst dat huiswerk geen enkele impact heeft op de prestaties van kinderen. Daarom heeft ze besloten dat haar leerlingen voortaan alleen nog maar op school werken. Als ze naar huis gaan moet het afgelopen zijn met schoolwerk -- tenzij de leerlingen hun schoolwerk die dag niet afkregen. In dat geval moeten ze dat thuis alsnog doen.
Een prima initiatief, maar juf Brandy was nog niet klaar. Vervolgens legde ze namelijk meteen ook even uit welk gedrag wél een positieve impact heeft op de prestaties van kinderen:

"Ik vraag jullie om je avonden te vullen met activiteiten waardoor kinderen wél beter presteren. Dineer samen, lees samen met je kind een boek, speel buiten, en zorg ervoor dat je kind vroeg naar bed gaat."

Wat zullen vriendjes en vriendinnetjes van Brandy's leerlingen jaloers zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten