Zie jij iemand met zulke afdrukken? Dit is wat ze dan waarschijnlijk van plan zijn

Geen categorieaug 11 2016, 15:00
Als iemand in je omgeving dit heeft hoef je je niet meteen zorgen te maken - of misschien juist wel.
Nee, het gaat hier niet om één of andere nieuwe ziekte of huidaandoening, al kan het daar wel een teken van zijn. Nee, dit soort afdrukken zijn eigenlijk te perfect rond om zomaar op je lichaam te verschijnen. Dat is namelijk ook niet het geval, want mensen schijnen dit zichzelf aan te doen. En daar denken ze een heel goede reden voor te hebben.
Het gaat hier om het zogenaamde 'cupping', een methode die is komen overwaaien vanuit het Verre Oosten. Eigenlijk is dit niets anders dan wat iedereen als kind wel eens heeft gedaan: zuig maar eens aan je arm, en je zult een soortgelijk vlekje krijgen. Cupping is een extreem geval van dit principe, waarbij met behulp van glazen kopjes een vacuum gecreëerd wordt dat als het ware aan je huid zuigt. Meestal wordt dat vacuum geschapen met een soort pompje, maar met temperatuurverschillen is het ook mogelijk. Hoe je het ook doet, uiteindelijk ziet het er zo uit:
[caption id="attachment_144671" align="aligncenter" width="525"]Foto: quatro.sinko / Flickr Foto: quatro.sinko / Flickr[/caption]
Ik vind het er zelf maar creepy uitzien, maar volgens sommige mensen reinigt dit je lichaam geweldig. Het zou je bloed soepeler laten stromen, wat weer allerlei positieve gevolgen zou hebben. Als je de gebruikers van deze Oosterse alternatieve methode mag geloven, verlicht dit allerlei kwaaltjes, van griep tot kanker. Toch zijn het vooral sporters die zweren bij deze behandeling. Michael Phelps, de Amerikaanse zwemmer die in Rio al drie gouden plakken bij elkaar wist te zwemmen, maakt er in ieder geval gebruik van, zoals de oplettende tv-kijker had kunnen zien. Bij hem lijkt het dus in ieder geval geen kwaad te kunnen, maar zou dit voor meer mensen een uitkomst kunnen zijn? Grote kans dat iemand die dit doet ambities heeft om zelf ooit op het olympisch podium te staan in ieder geval.
Mijn gevoel zegt echter dat dit meer kwaad dan goed doet, maar vooralsnog is voor beide mogelijkheden geen enkel bewijs geleverd. Geloof jij dat dit wat uithaalt, en zou je het proberen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten