Zit er ruzie aan te komen voor Verstappen bij Red Bull? Teamleider Horner ziet donkere wolken..

Geen categorieaug 22 2016, 17:00
Alhoewel Max Verstappen uitstekende races rijdt sinds hij in dienst is van Red Bull Racing, is er toch kans dat z'n periode bij dit team zal worden gekenmerkt door geruzie.
Nu de zomerstop in de Formule 1 er binnenkort weer opzit, kan Nederland zich weer focussen op één van onze nationale (auto)sporthelden die niet op Rio was: Max Verstappen! De getalenteerde Hollandse snelheidsduivel gaat het in het tweede helft van het seizoen vast ook weer uitstekend doen, zo verwacht ook teambaas Christian Horner:

",,Niemand had verwacht dat hij meteen zijn eerste race in Barcelona zou winnen. Hij is een sensatie vanaf het eerste moment dat hij in de auto stapte'', zegt de Brit tegen Motorsport.

,,Verstappen is een geweldige coureur en dat heeft hij in elke race, op Monaco na, laten zien. Hij gaat ook steeds beter worden, omdat hij meer ervaring krijgt", vertelt Horner."

Maar het is niet alles goud dat blinkt. Voor Red Bull rijdt namelijk ook de bloedfanatieke Australische coureur Daniel Ricciardio. Ook die man is van wereldformaat en zal vechten voor podiumposities. Als het kan dan ook ten koste van Max. En dat gaat zeker wrevel opleveren, zo voorspelt Horner:

,,Dat is onvermijdelijk. Met Max en Daniel hebben we het spannendste rijdersduo in de sport. Zij bepalen uiteindelijk wat er op de baan gebeurt. Ze zullen de komende jaren moeten vechten om hetzelfde stukje asfalt."

En dat gaat vast en zeker frictie opleveren. Hoe lang zullen de twee coureurs elkaar dan nog kunnen luchten, als zij elke week bezig zijn met elkaar van de baan af te rijden? Het is zeer de vraag of alle verstandhoudingen dan nog altijd zo goed zullen blijven.
Laten we in ieder geval hopen dat alles goed blijft gaan, en Max binnen een paar jaar wereldkampioen kan worden. En dat hij in de tussentijd niet afgeleid wordt door een verbeten rivaliteit met Ricciardio. En zowel, dan hoop ik dat de aanbiedingen van Ferrari en Mercedes om voor hen te rijden nog altijd bestaan...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten