29% Franse moslims wijst seculiere wetten af: 'Sharia gaat boven alles'

Geen categoriesep 18 2016, 17:00
Bijna één op de drie Franse moslims wijst het seculiere karakter van de Franse Republiek af.
Uit een nieuwe peiling van Ifop, uitgevoerd voor magazine Journal du Dimanche, blijkt dat maar liefst 29% van de Franse moslims vindt dat islamitische wetten belangrijker zijn dan seculiere wetten. Toen zij gevraagd werden of zij vinden dat de sharia uitstijgt boven de seculiere wetten van Frankrijk antwoordde bijna één op de drie Franse moslims met een volmondig 'ja.'
Dat is natuurlijk knettergek, maar misschien moeten we hier niet verbaasd door zijn. Uit andere onderzoeken bleek immers ook al dat een groot deel van de moslims in Europa de sharia belangrijker vindt dan onze niet-islamitische wetten. Je weet wel: de wetten waar ze zich daadwerkelijk aan moeten houden.
En dat is nog niet eens alles. Ook blijkt uit de peiling dat 20% van de moslimmannen in Frankrijk vinden dat vrouwen een niqaab moeten dragen; met andere woorden, dat ze zich helemaal moeten bedekken. Erger is dat maar liefst 28% van de Franse moslimvrouwen dat ook vindt. Oh, en 60% vindt dat de Franse wet aangepast moet worden zodat moslima's een hoofddoek kunnen dragen op de universiteit en in andersoortige publieke gebouwen. Op dit moment is dat verboden in Frankrijk.
Kortom: 60% van de Franse moslims wil dat het Franse laïcisme wordt afgeschaft.
Je kunt je er iets bij voorstellen dat dit soort peilingen uiteindelijk zullen bijdragen aan de groei van het Front National van Marine Le Pen. Fransen zijn trots op hun seculiere systeem en hebben over het algemeen weinig geduld met nieuwkomers die daar verandering in willen brengen.
Ondertussen blijkt maar weer eens dat veel islamitische immigranten niets hebben met een echt seculier systeem. En dat is en blijft bijzonder problematisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten