Amerika: Turkse moslim opgepakt nadat hij vijf mensen doodschoot in een winkelcentrum

Geen categoriesep 25 2016, 17:00
Toen bekend werd dat een massamoordenaar een enorme moordpartij had aangericht in de staat Washington, in Amerika gingen de media ervan uit dat hij Hispanic was. Zo zag hij er volgens hen namelijk uit.
Dat blijkt niet zo te zijn. De man heet Arcan Cetin. Hoewel hij in Oak Harbor, Washington woont (waar hij ook opgepakt werd) komt hij oorspronkelijk uit de Turkse stad Adana. Dit is zijn Facebook-pagina:
arcan-cetin-adana-turkey
Het is zeer wel mogelijk dat dit geen daad van jihadistische terreur was. Volgens sommige getuigen riep hij de naam van een vrouw toen hij bezig was met zijn moordpartij. Wellicht dat het dus een doorgeslagen psychopaat was die liefdesverdriet had of iets dergelijks. Volgens de Amerikaanse website Jihad Watch staat er in ieder geval niets op zijn pagina waaruit blijkt dat hij geradicaliseerd is of onlangs een 'bekering' heeft ondergaan.
Daar staat tegenover dat we ook niet kunnen uitsluiten dat het wél een daad van terreur was. Kort geleden vond er namelijk ook een aanslag plaats in een winkelcentrum in Minnesota. Die daad werd wél gepleegd door een moslimextremist. Ook is het bekend dat terreurgroepen al enige tijd met massaslachtingen in Westerse winkelcentra dreigen. Op zich past deze aanslag dus wel in dat plaatje.
Hoe dan ook kunnen we natuurlijk al wél concluderen dat deze man een brute moordenaar is die vijf onschuldige mensen zomaar de dood heeft ingejaagd. Het is dieptriest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten