D66 blaast orgaandonorregistraties op: iedereen meldt zich af

Geen categoriesep 15 2016, 21:30
Het dictatoriale optreden van D66 heeft het tegengestelde effect van wat men beoogde. Heel gek is dat natuurlijk niet: wij Nederlanders houden er niet zo van dat de overheid het eigendomsrecht over ons lichaam denkt te hebben.
Sterker nog, daar worden wij een beetje... rellerig van. En dus krijg je dit:

Duizenden mensen hebben sinds de Tweede Kamer dinsdag een nieuwe donorwet aannam hun toestemming ingetrokken voor orgaandonatie. Daarnaast hebben bijna negentienduizend mensen officieel vastgelegd dat hun organen niet voor donatie mogen worden gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van VWS.

Zo bereikt de politiek dus weer eens het tegenovergestelde van wat men beoogt: er komen er door deze wet niet meer orgaandonors bij, het worden er zelfs minder. De reden daarvoor is simpel: dwang werkt niet. Wij Nederlanders willen zelf bepalen wat we doen, en hoe we dat doen. Op het moment dat Vadertje Staat denkt dat ons lichaam in eerste instantie niet aan onszelf, maar aan de overheid toebehoort rebelleren wij — en dat is nog terecht ook. Het gaat hier immers om een fundamenteel recht.

Natuurlijk is het trieste hiervan dat het niet de Pia Dijkstra's van deze wereld zijn die hieronder lijden, maar doodzieke patiënten die al maanden of zelfs jaren op een nieuwe nier wachten. Dankzij de regelzucht van D66 kunnen deze mensen nu nóg langer op hulp wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten