De kracht van social media, Jenny´s Blanket of Hugs

Geen categoriesep 09 2016, 14:00
Een tijd geleden ontmoette ik via Instagram een ontzettend lieve en sterke vrouw, genaamd Amanda Bloom. Ze is een alleenstaande moeder van een prachtige dochter van 19 jaar, die inmiddels al 3 jaar lang vecht tegen kanker.
Om de medische rekeningen te kunnen blijven betalen, kwam Amanda met een geniaal plan. Ze begon met het verkopen van ¨subscription boxes¨. Deze doosjes bestaan uit een schattig haakpatroon, die elke maand anders is, wol, schattige kadootjes en altijd een haaknaald. Haar bedrijfje wat inmiddels uitgroeit tot iets groots, noemt ze Little Box of Crochet. Na jaren van chemo's en operaties, leek alles de goede kant op te gaan met Jenny, totdat ze zich weer ziek voelde. Na een aantal scans en onderzoeken kregen we slecht nieuws te horen, de tumor in de hersenen was terug gekomen en deze keer zitten er ook tumoren in haar schedel. Amanda en Jenny kregen het advies van de arts, om te gaan genieten van het leven wat ze nu nog samen hebben, want een behandeling zou nu meer kwaad doen dan goed. Dit bracht natuurlijk ontzettend veel emoties teweeg bij zowel mij als mijn mede-instagrammers.
https://www.instagram.com/p/BJlhL6ghipP/?tagged=jennysblanketofhugs
Van links naar rechts: Kate, Jenny en Amanda. Met de deken voor Jenny.
De kracht van social media werkte op volle kracht en al gauw kwam Kate van het blog Just Pootling op het idee om met iedereen die er aan mee wilde doen, een deken te haken voor Jenny. Deze deken kreeg de naam: Jenny´s Blanket of Hugs. Niemand had ooit verwacht dat er zoveel mensen waren die hier graag aan mee wilde haken. Er werden zoveel gehaakte squares, ofwel vierkantjes opgestuurd, dat er genoeg zijn om nog eens 6 dekens te haken. Jenny heeft haar deken inmiddels ontvangen en ook Amanda zal een troostdeken krijgen.
https://www.instagram.com/p/BJ-vK0khFZN/?tagged=jennysblanketofhugs
Maar dan kunnen er nog eens tenminste vijf, dekens worden gehaakt. Deze dekens zullen worden geveild en de opbrengst zal gaan naar Little Princess Trust. Een goed doel, dat pruiken maakt van echt haar en cadeau doet aan kinderen die door de behandeling tegen kanker hun haren hebben verloren.
Wat kan de kracht van social media toch ontzettend mooi zijn.
Frederika van der Galiën heeft samen met haar vriendin Mabel Gaiser een haakblog.
Volg hun blog hier, volg Frederika voor meer haak inspiratie hier en Mabel hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten