DENK liegt erop los: vraagt schoolklas om op de foto te gaan, doet net alsof schoolklas hen steunt

Geen categoriesep 23 2016, 11:26
Kuzu en Öztürk zijn weer lekker aan het liegen.
Als er één ding is waar de Kamerleden van DENK goed in zijn, is het wel in liegen. Zo beweerde Tunahan Kuzu tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen dat hij 'een echte Nederlander' is, terwijl hij honderd procent loyaal is aan de Turkse leider Erdogan. Ook beweren de heren van DENK regelmatig dat ze opkomen voor vrijheid en gelijkheid, terwijl ze de onderdrukking van Gülen-aanhangers in Turkije een warm hart toedragen. Aan dat lijstje leugens is nu een nieuwe toegevoegd.
Gisteren plaatste DENK namelijk deze foto op hun Facebookpagina, met een schoolklas uit Hoorn:
De boodschap: scholieren "DENKen" mee met Kuzu en Öztürk. De suggestie wordt dus gewekt dat deze schoolklas het helemaal eens is met de walgelijke standpunten van de Nederturkse Kamerleden. De volgers van de partij op Facebook reageren dan ook razend enthousiast:
[caption id="attachment_147905" align="aligncenter" width="325"]bron: Facebookpagina DENK bron: Facebookpagina DENK[/caption]
Op de foto met de toekomst, maar zijn deze jongeren de toekomst van DENK? Wel als het aan sommige reageerders ligt: "alle stemmen naar DENK!"
[caption id="attachment_147906" align="aligncenter" width="419"]bron: Facebookpagina DENK bron: Facebookpagina DENK[/caption]
Helaas voor DENK zijn niet alle reacties even enthousiast. Één van de commentaren op de foto onthult namelijk wat de werkelijke toedracht achter het kiekje is. Zijn deze scholieren allemaal fans van DENK en gingen ze daarom met Kuzu en Öztürk op de foto? Welnee!
[caption id="attachment_147907" align="aligncenter" width="343"]bron: Facebookpagina DENK bron: Facebookpagina DENK[/caption]
Anne Blokland slaat de spijker op zijn kop: deze scholieren denken helemaal niet mee met DENK, laat staan dat ze de anti-Nederlandse partij steunen. Ze wilden gewoon een leuke foto op het Binnenhof. Dan reageert er iemand die iemand kent die op de foto staat:

"Er werd ze inderdaad gewoon gevraagd even te poseren"

Zo gaan Kuzu en Öztürk dus te werk. Ze vragen een schoolklas om met hen te poseren, en doen vervolgens alsof die scholieren allemaal fans van DENK zijn. Sluwer kan bijna niet: die scholieren waren een dagje uit met school en dachten een geinige groepsfoto te maken. Misschien weten ze niet eens wie Kuzu en Öztürk zijn, maar DENK zet zo'n foto vervolgens keihard in voor hun eigen propaganda. Die nietsvermoedende scholieren worden zonder hun medeweten ingezet voor de propagandamachine van de Nederlandse AK-Partij.
Hopelijk krijgt de school hier snel lucht van, en kunnen scholieren klagen over het misbruik van deze foto. Het is immers niet acceptabel dat DENK deze jongeren neerzet als hun supporters, terwijl dat helemaal niet zo is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten