DENK-nitwit Sylvana Simons noemt D66-senator Petra Stienen haar “politieke heldin”

Deze vrouw lijkt écht niets begrepen te hebben van het beroep politicus.

Terwijl half Nederland in de zon heeft gelegen dit afgelopen tropische weekend, heeft Sylvana Simons lekker gegeten met een vriendin van haar: D66-Eerste Kamerlid Petra Stienen. Een vrolijke foto op Instagram maakt melding van deze vriendschappelijke ontmoeting:

Tot zover niks aan de hand – ook Sylvana heeft recht op vriendinnen – maar de tekst die bij de foto is geplaatst is dan weer vreemd als uitgesproken Sylvana:

“Heerlijk begin van het #weekend als je je #politieke #heldin nog even kunt knuffelen! @petra_stienen #happyfaces that look like #cryingfaces “

‘Politieke heldin,’ hmm? Dat is vreemd. Héél erg vreemd.

Petra Stienen was één van de vrouwen die voorspelde dat de Arabische Lente die zich vanaf 2011 ontvouwde in Noord-Afrika een nieuwe “vrijheid” zou brengen, die de oude onderdrukking voorgoed zou doen verdwijnen. We weten inmiddels hoe dát seculiere optimisme geëindigd is. Stienen is een vrouw die zich aan het katholieke geloof ontworsteld heeft, om zich vanaf haar studietijd weer beetje bij beetje uit te leveren aan de islam en dat met hand en tand verdedigd. Wat dat betreft is het ook niet gek dat Sylvana Simons (ook een zelf-islamiseerder eerste klas) een fan is van Petra Stienen.

Maar het is wel gek dat Sylvana een actieve politicus van een andere partij zo duidelijk haar “heldin” noemt. D66 – we kunnen van de partij vinden wat we willen – is namelijk beslist geen DENK. Het is een heel andere partij, met een partijleider die onlangs de Turkse president Erdogan nog “een dictator” genoemd heeft. Bovendien lijkt het echt uitgesloten dat Petra Stienen mee zou doen aan filmpjes waarin over “de media” wordt gezegd dat het allemaal manipulators voor de gevestigde orde zijn – het beruchte “Trap er niet in!”-incident. Stienen heeft een carrière gemaakt van het becommentariëren van de Arabische wereld bij programma’s als Pauw & Witteman. Het is onwaarschijnlijk dat ze zal bijten naar de hand die haar zo rijkelijk gevoed heeft.

En los daarvan: Petra Stienen maakt als deel van de Eerste Kamer-fractie van D66 gewoon vol deel uit van de gevestigde orde tegen welke DENK zich zegt zo ongemeen hard te zullen afzetten. Dat Sylvana niet alleen buddy-buddy is met een gekozen parlementariër uit die partij is dan niet alleen raar, maar kan haar wellicht ook nog wel eens de toorn van Kuzu en Öztürk opleveren, die ongetwijfeld niet willen dat hun adjudante omgaat met mensen die hún politieke helde Erdogan een dictator vinden.

Lekker snugger dus van Sylvana. Maar ach, wat verwacht je van iemand die de planeet Mercurius de schuld geeft van een kapotte laptop?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Marieke

  Die (aankomende) politici toch. Het zijn net mensen. Zo kunnen ze zomaar bevriend raken met collega’s, net zoals wij in het gewone leven.

 2. hans-e-pans

  Soort zoekt soort, nitwits bedoel dan.

 3. hans-e-pans

  Soort zoekt soort, nitwits bedoel ik dan.

 4. tq1991

  Dit is gewoon goed van Sylvana, en kijk eens hoe ze met die witte (autochtone ) vrouw omgaat. Dit is ook een duidelijk voorbeeld van integratie en samenwerking! Tim ook jij zo gewoon trots op deze vrouw moeten zijn! En wat heeft de politiek van de d66 er ermee te maken. Alsof Dhr Wilders zulke goeie politiek heeft, maar dan vooral die flapdrol van een JAN ROOS??. Die malloot is toch volledig ongeloofwaardig mede dankzij zijn werk bij Pow. Ga die een keer kritisch becommentarieren en vooral ELKE stap van hun zwaar bekritiseren. Maar ja, dit zal vast niet in je journalistieke straatje passen. Maar toch Tim, jij zoekt maar naar dingen om deze moedige vrouw af te kraken. En alleen al daarom hoop ik dat zij in de tweede kamer komt. Speciaal voor jou.

 5. poldi

  In elk geval, zij vertoeft zij zich nu in “goed”gezelschap.

 6. poldi

  Correctie
  ———-
  Petra Stienen die samen met de Hamas juichaap Bertus Hendriks de Arabische lente in alle media bejubelde en die het constant had over de vredelievende Islam.
  Nou de gevolgen van de rampzalige Arabische lente en de ‘vredelievende’ Islam hebben we gemerkt en zullen nog
  generaties lang doorwerken.

  In elk geval, zij vertoeft zij zich nu in “goed” gezelschap.

 7. Beukman

  Tjonge! Zelfs de woorden van Jezus zijn nimmer zo grondig geduid als die van Sylvana. Goddank bestond er in Zijn tijd nog geen twitter.

 8. Viertel

  Kom jongens, niet zo kritisch op Sylvana. Ze is nog nieuw en onschuldig in de politiek. Noemt een D66-er haar heldin. Heeft waarschijnlijk nog geen idee wat het verschil is tussen Denk en D66. Is ook moeilijk, beide partijen beginnen immers met een D. Laat haar (nog even) in de waan dat “all animals are equal”.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.