Doodsbang ISIS zit als ratten in de val en verklaart noodtoestand in Mosoel

Geen categoriesep 16 2016, 8:41
De jihadisten gaan niet meer de straat op.
Goed nieuws: ISIS begint zijn ijzeren greep op de Iraakse stad Mosoel te verliezen. Een reeks zware bombardementen van de Amerikaanse anti-ISIS-coalitie heeft de jihadistische groepering danig verzwakt. Daarnaast heeft een campagne van aanslagen op ISIS-commandanten in en rond de stad de groep enorme angst aangejaagd. In meerdere wijken van Mosoel zijn ISIS-strijders om het leven gebracht door mysterieuze aanslagplegers, waarschijnlijk afkomstig uit de Koerdische troepen. Intussen rukken het Iraakse regeringsleger én de Koerdische troepen op richting Mosoel om voor eens en altijd met ISIS af te rekenen.
Mosoel is een grote stad met veel oliegebieden in de omgeving, en geldt naast het Syrische Raqqa als de belangrijkste stad in het ISIS-kalifaat. Geen wonder dus dat de terroristen alles op alles willen zetten om de stad te behouden. In een poging om het tij te keren, heeft ISIS nu de noodtoestand uitgeroepen: jihadisten komen niet langer zomaar op straat, uit angst voor de aanslagen en bombardementen. Ook heeft ISIS belangrijke toegangswegen in en rond de stad afgesloten.
Dinsdag en woensdag werden twee ISIS-hoofdkwartieren compleet in de as gelegd door Amerikaanse bombardementen: één in een bos net buiten Mosoel, en één in de stad zelf. Het is duidelijk dat deze bombardementen hun vruchten afwerpen nu de jihadisten doodsbang de noodtoestand uitroepen. Het moment is nu daar om dóór te pakken. Juist nu ISIS compleet in shock is door het offensief richting Mosoel, mag de aandacht van de anti-ISIS-coalitie niet verslappen. Tijd om samen met de Koerden en het Iraakse regeringsleger Mosoel voor eens en altijd terug te pakken!
Een terreurgroep die er niet voor terugdeinst om kinderen te verkrachten en mensen zonder pardon als beesten af te slachten, heeft immers geen enkel recht van bestaan. Weg ermee, liever vandaag dan morgen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten