Drama in Duits AZC: Migrant probeert zijn vrouw in brand te steken, komt vervolgens zelf om

Geen categoriesep 02 2016, 20:00
Een moordpartij in een Duits asielzoekerscentrum heeft uiteindelijk het leven gekost aan het slachtoffer én de krankzinnige dader.
In het Duitse Rüdesheim heeft zich donderdag een waar drama afgespeeld. Een islamist zonder enige respect voor vrouw... pardon, een arme man die het slachtoffer is geworden van zijn eigen mentale problemen, heeft 'per ongeluk' zijn vrouw en zichzelf aangestoken. Dit alles gebeurde in een asielzoekerscentrum in het Duitse stadje nabij Frankfurt.
Donderdagmiddag overgoot een migrant daar zijn vrouw spontaan met een brandversnellende stof, waarna hij haar direct in brand stak. Dat ging echter niet geheel volgens gepland, want om nog onbekende redenen vloog hij uiteindelijk zelf ook in de hens. Misschien heeft de vrouw hem mee willen nemen in haar dood en heeft ze hem met haar brandende lichaam aangestoken, of misschien was het gewoon een kwestie van domheid en overgoot hij zichzelf per ongeluk ook. Hoe het ook zij, hij was er uiteindelijk slechter aan toe dan zij, en overleed snel na het incident. De vrouw in kwestie kon nog geblust en naar het ziekenhuis gebracht worden, maar ook zij bezweek later helaas aan haar zware verwondingen. Ook twee kinderen zouden letsel opgelopen hebben bij de brandstichting, maar voor zover bekend zijn hun verwonderingen niet levensbedreigend.
Vanzelfsprekend is de politie nog op zoek naar een motief voor deze walgelijke moord, want waarom zou je voor de meest voordehandliggende reden gaan? Men gaat vooralsnog uit van "problemen in de relationele sfeer": de migrant en zijn vrouw zouden gescheiden van elkaar leven en al langer niet meer door één deur kunnen. De kans dat ze het bij het rechte eind hebben lijkt mij erg groot. Deze gek had inderdaad klaarblijkelijk een zeer slechte relatie met vrouwenrechten, en mensenrechten in het algemeen. Hij is inmiddels op een plek waar hij zijn straf niet zal ontlopen, maar helaas zijn er voor hem nog 100.000 andere gekken over op deze wereld. En zijn dat nou de mensen die wij als buren willen hebben?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten