Eet jij vaak McDonald’s Chicken McNuggets? Dit is wat daar daadwerkelijk inzit…

Liefhebbers van fastfood, zo worden je kippenklompjes daadwerkelijk bereid. Het is misschien niet helemaal hoe je verwacht, maar wel hoe het er echt aan toegaat.

Een veelgebruikte uitspraak is dat worsten lekker zijn om te eten, maar dat je eigenlijk niet moet willen weten hoe ze gemaakt zijn. Nou, gelukkig voor mij zijn stukjes kip geen worst, want ik wil het hier wel gaan hebben over hoe de Chicken McNuggets van McDonald’s gemaakt worden.

Het blijkt namelijk een proces te zijn waarbij méér komt kijken dan alleen een kip in mootjes hakken en vervolgens opbakken.

De YouTubers van het Food & Drink-kanaal duiken in de feiten, en bezoeken een fabriek waar kippen verwerkt worden tot de welbekende Chicken McNuggets. En daar laat vleeswetenschapper Amy Steward ons zien dat het verwerken begint met het verwijderen van stukjes huid, waarna de rest van het vlees in verschillende onderdelen wordt gesneden – borst, ribben en tenderloin. Nadat de kip in stukjes gesneden ligt, wordt een klein stukje huid opnieuw toegevoegd voor de smaak.

Vervolgens wordt een laagje beslag aangebracht, met daarin selderijzout en witte peper. Vervolgens worden de puntjes op de I gezet. Amy:

“De laatste stap is de Tempura, oftewel het dikkere beslag, welke uniek is voor de kipnugget. Het is een mengsel van tarwemeel, maïsmeel, zetmeel en middelen die het beslag laten rijzen. Dat maakt de nuggets enig in hun soort!”

En dan komen ze dus uit de machine, en gaan ze de doos in. Kijk, dat viel eigenlijk nog best wel mee toch? Geen ranzige verhalen met roze drab of levend gemalen kuikens. Je kipnuggets bij de Mac zijn dus eigenlijk best wel in orde.

Eet smakelijk, dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Sniper666

    Tyson recalls 130,000 pounds of chicken nuggets! En eet smakelijk..

    http://edition.cnn.com/2016/09/27/health/tyson-chicken-nugget-plastic-recall/

  2. Andrea

    Wat een nonsens. Ik ken iemand die voor de Mac gewerkt heeft en een rondleiding heeft gehad in hun fabriek. Deze persoon heeft met lede ogen aangekeken hoe kuikentjes levend vermalen worden voor de McNuggets!
    Nou eetsmakelijk mensen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.