Geweldig: plannen om krankzinnige Kim Jong-Un naar de eeuwige jachtvelden te sturen liggen klaar

Geen categoriesep 23 2016, 15:00
Kim Jong-Un kan maar beter oppassen wat hij uithaalt als hij het einde van het jaar nog wil halen, als we de Zuid-Koreanen mogen geloven.
Het is één van de laatste bastions van de meermaals gefaalde ideologie die het communisme heet, en daarmee ook meteen een van de meest bizarre plekken op aarde. Terwijl bijna iedereen inmiddels inziet dat het communisme in het beste geval een onmogelijk wensdenken is, heeft de familie Kim de tijd stopgezet in de jaren '50, toen de twee Korea's tot op de dag van vandaag gescheiden werden. Dat gebeurt met prikkeldraad en mijnenvelden, maar vooral via ideologieën.
Wannebe-dictator Kim Jong-Un is echter wel de sneuste telg die het communisme voortgebracht heeft: waar Stalin en Mao nog machtige landen bestuurden en Fidel Castro door toch aardig wat mensen als een sympathieke en joviale man wordt beschouwd, wordt Kim Jong-Un door de hele wereld gezien als een zielig mannetje dat nog geen deuk in een pakje boter weet te slaan.
Op dit moment is hij enkel een gevaar voor zijn eigen volk, dat in nog schrijnendere omstandigheden leeft dan menig inwoner van een Afrikaans ontwikkelingsland en geleerd heeft dat het helemaal prima is om je familie te rapporteren als ze wat hebben misdaan. De hele wereld weet dat hij de rest van de wereld echter niets kan maken, en dat moet pijn doen bij een man met een ego dat nog groter is dan de enorme voedselnood in zijn land. Dat imago schijnt hij echter vanaf te willen, en waar grijp je als dictator dan naar? Inderdaad: kernwapens.
En dat zit buurland Zuid-Korea uiteraard niet lekker. Een gek als buurman is één ding, maar een gek met kernwapens naast je is opeens een heel ander verhaal. Natuurlijk hebben meerdere landen, met Zuid-Korea en de Verenigde Staten voorop, zo hun plannen om indien nodig de pestkop van Noord-oost Azië een kopje kleiner te maken. Tot zover niets verrasends, maar wat wél onverwachts kwam is dat Zuid-Korea het bestaan van zo'n plan openlijk heeft toegegeven, inclusief enkele smeuïge details. Toen een parlementslid de minister van Defensie vroeg of er zulke plannen bestonden, sprak deze minister daar heel openlijk over. Als we hem mogen geloven staat er een eliteteam klaar om Kim om te leggen als de kans reëel wordt geschat dat hij het Noord-Koreaanse kernarsenaal daadwerkelijk wil gaan inzetten. Dat niet alleen: deel van het plan is om de huizen van andere prominente Noord-Koreanen te bestoken met raketten, om zo in één keer af te rekenen met de gehele legerleiding.
Het klinkt geweldig, en dat is het waarschijnlijk ook. Toch blijft het opvallend dat dit plan zomaar naar buiten is gebracht, zeker omdat dat de haalbaarheid ervan aardig zou kunnen ondermijnen. Dit geeft echter ook wel aan hoeveel vertrouwen Zuid-Korea heeft in dit plan, en dat is waarschijnlijk niet onterecht. Het is zeer waarschijnlijk dat er aardig wat noordelingen zijn die een stuk minder loyaal aan hun Verheven Leider zijn dan gedacht, en die dus relatief makkelijk zouden kunnen helpen bij een moordpoging. Hoe het ook zij, de boodschap is duidelijk voor Kim: houd het bedrijven van je dictatoriale hobby binnen je eigen grenzen, or face the consequences.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten