Goed nieuws voor Nederland: de deïslamisering is ingezet

Voor veel Nederlanders zal het tegennatuurlijk aanvoelen, maar volgens onderzoek is het toch echt zo: moslims in ons land worden steeds minder religieus.

Hoofddoekjes, vasten, moskeebezoek: allerlei uiterlijke kenmerken van de islam worden steeds minder onder Turkse en Marokkaanse moslimjongeren in Nederland. De huidige generatie is een stuk minder met religie bezig dan hun ouders, zo blijkt uit onderzoek. Trouw schreef erover:

“Moslimjongeren drinken gemiddeld vaker alcohol dan hun ouders, vasten minder met ramadan, en eten vaker varkensvlees. 30 procent van de jongens gaat minder naar de moskee dan hun vader. 35 procent van de meisjes wier moeder een hoofddoek draagt, doet dat zelf niet. Omgekeerd draagt maar 2 procent van de meisjes een hoofddoek als hun moeder dat niet doet. En een kwart van de jongeren leest minder in de Koran.”

Er is echter ook een groep van circa 17% Nederlandse moslimjongeren die zich juist sterker met de islam verbonden voelt dan hun ouders. Maar grosso modo neemt het behoren tot de islamitische religie af, al tekenen de onderzoekers wel aan dat de ontkerkelijking sneller gaat dan de deïslamisering: christelijke jongeren vallen op een hoger tempo van hun geloof dan hun monotheïstische broeders.

Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling: de islam in Nederland als massageloof is een tamelijk nieuw verschijnsel. Pas zo’n 30 á 40 jaar zien we dat in Nederland, en het is in die tijd duidelijk dat het bepaald geen gelukkig huwelijk is. De godsdienst blijkt zich niet goed aan te passen aan de Nederlandse cultuur, en er is ook veel frictie tussen autochtonen en allochtonen. Veelal komt dat door de islam, die de integratie belemmert en voor meer problemen dan oplossingen zorgt. Als moslims hun geloof minder letterlijk gaan nemen (en uiteindelijk hopelijk helemaal seculier en atheïstisch worden) levert dat alleen maar winnaars op. Voor Nederland, dat geen groep religieuzen meer heeft die zich lastig aan onze rechtsstaat kan confirmeren. En natuurlijk ook voor de religieuzen zelf, die vrijer kunnen leven en niet meer door absurde regels worden geregeerd zoals ‘gij zult een hoofddoek dragen’ of ‘varkensvlees is onrein’. Mooi hoor.

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Het is echter niet al goud wat blinkt: de deïslamisering van Turkse jongenren gaat namelijk wel gepaard met een groter nationalisme. En dan niet jegens ons prachtige Nederland, maar voor het steeds minder prettige Turkije waar de autocratische Erdogan de vrijheid afschaft. Alles heeft dus ook zo z’n keerzijde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Bromsnor

  Het onderzoek is in totale tegenstelling tot wat je ziet en daarom ongeloofwaardig. Men zou het een politiek-correct onderzoek kunnen noemen.

  Juist heeft de islam in Europa aan kracht gewonnen. Dat hoef je maar door een stad in Noord/West Europa te lopen en in bepaalde wijken te komen.

  Waar ik woon zie ik tegenwoordig veel meer hoofddoekjes; vaak zeer kleine meisjes die het dragen. Ook meer vrouwen die ,behalve het gezicht, geheel bedekt zijn. Dat zag je vroeger niet.

  Ook zijn dingen als eerwraak, vrouwenbesnijdenis, kinder huwelijken, enzovoorts toegenomen volgens recent onderzoek in Nederland en Duitsland.

  En het feit dat moslim jongeren meer alcohol zouden drinken een teken van deislamisering zou zijn is complete onzin. Ook de terroristen van 9/11 dronken alcohol en gingen naar de disco.

  Ik wil hier nog verwijzen naar het (niet-politiek) correct onderzoek over de islam van Koopmans die tot andere resultaten komt.
  http://media.tpo.nl/2016/07/31/nederlandse-hoogleraar-doet-onderzoek-resultaten-bevallen-studenten-hoogleraar-moet-kapot/

  1. observer

   Even over alcohol: ook dit is puur beeldvorming, mohammedanen mogen geen gegiste dranken (bier, wijn) nuttigen, maar gedestilleerd is zeker niet verboden. Gedestilleerd kenden ze ten tijde van de profeet nog niet.

 2. zomaar

  na de afgelopen aanslagen grote en kleinen, waren enkele van de daders ook gewoon moslim jongeren in Europa geboren en geknuffeld(ontzien) , die voorheen ook gewoon bier dronken, rookte, ect, ect.

  en ineens vonden dat zij de geschriften uit koran in praktijk moesten brengen.

  gevolg doden en gewonden hier in Europa.

  dus wat trouw schrijft zegt mij niet zoveel !, de ver islamisering gaat gewoon door !.

  tp voor de verslaggever van trouw kijk eens op de speelplaatsen en ingangen bij de lagere scholen b.v in tokkie buurten !. er zal een wereld voor hem/haar opengaan !.

 3. Ni28

  Het is maar een schijn de islamisering, in praktijk merk je daar niets van. De jeugd misdraagt zich met of zonder de islam. Het is een achterlijke cultuur en dat blijft onder de invloed van de moederlanden. Er moet hard opgetreden worden en om te beginnen gen twee paspoorten meer. Beslissen zonder de weg terug. Dan pas kunt je hier iets bereiken.

 4. Wim

  Maar is zie de ene naar de andere minaret uit de grond oprijzen

 5. van Urk

  Vanzelfsprekend is dat een politiek-correcte onderzoek om de ant-religieuze linkse kerk te doen blijken te winnen om te zeggen van: zie je wel! Dat wat zij bij de christenen en de kerk gelukt is dat zij dat nu na 40 jaar eindelijk ook bij de moslims voor elkaar hebben gekregen. Maar heerlijk gezegd zie ik helemaal geen verandering. Heerlijk gezegd heeft links teveel aan de islam toe moeten geven en heeft de islam in Nederland juist meer ruimte en vrijheid gekregen. Waarom dan die hele heisa bijvoorbeeld over het dragen van boerkini,s wat vroeger onbekend was bij moslims. Religieuze jeugd doen altijd dingen tegen hun ouders in om niet buiten gesloten te worden met de rest van de jeugd. Dat zie je in mijn dorp ook. Naarmate ze ouder en verstandiger worden gaat de knop in een keer om.

 6. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=Htcl11X9rUQ

  De mooiste plekjes van Zaandam! BOEK NU!

  De-islamisering noemen we dit….

 7. Wachteres

  http://regio.tpo.nl/2016/09/17/megavechpartij-100-jongeren-veghel-politie-rukt-30-man/

  Megavechtpartij met zo’n veertig ‘jongeren’ in Veghel, 30 man politie rukt uit
  Veghel, het Zaandam van Brabant: al jarenlang straatterreur
  (‘incidenten’ voor Volkskrant-lezers)

  17-09-2016, 10:07 Tags: Veghel

  Bij een grote vechtpartij in Veghel zijn vrijdagavond laat acht aanhoudingen verricht, zo meldt de politie. De ongeregeldheden begonnen op de kermis in het centrum van de Brabantse plaats.

  Een groep terreurjongeren richtte vernielingen aan, waarbij onder meer een winkelraam en de ruit van een politieauto sneuvelden. Ook werd een politieman geslagen.

  De politie rukte uit met twintig tot dertig agenten en enkele honden en wist in de vroege nacht de orde te herstellen.

 8. Niek

  @Observer, interessant: “mohammedanen mogen geen gegiste dranken (bier, wijn) nuttigen, maar gedestilleerd is zeker niet verboden.”

  Dus iets over gegist staat wel in de Koran (en/of Hadith)?
  Maar men mag ‘officiëel’ van de Islam dus alcohol nuttigen? Begrijp ik dat goed?

  Wat Moham natuurlijk (mis)verstaan heeft van rondtrekkende joden, betr. gist (‘zuurdesem van de farizeëen,’, was symbloisch bedoeld door Jezus) en zoals hij alle bijna hele en halve waarheden geïmiteerd heeft uit het OT en NT.

 9. Peter Selie

  Trouw schreef erover, ja die verhaaltjes uit de Main Stream Media voor het slapen gaan hangen mij mijlen ver de keel uit. Men (Nederlandse overheid) is in staat om al deze lieden naar Nederland te halen maar deze vergiftigtigde veroveringsideologie die met de Couscous-vingers is ingeprent haal je niet uit hun “gedeïslamiseerde” hoofden, ik wens u allen een soevereine gedeïslamiseerde veilige Nederlandse republiek toe met streng gecontroleerde grenzen!

  1. Wachteres

   Dat gaat gebeuren @Peter Selie, echt waar! 😀

   http://www.volkskrant.nl/politiek/eu-belooft-na-top-in-bratislava-nu-gaan-we-ook-iets-doen~a4378341/

   EU belooft na top in Bratislava: nu gaan we ook iets dóén.

   De migratiestroom moet worden ingedamd door betere bewaking van de buitengrenzen. Bulgarije krijgt EU-hulp aan de grens met Griekenland.

   We zullen het nog beleven. [Not!]

 10. Ruud Steunassen

  Het is de heftigste de-islamisering sinds men 14 eeuwen geleden met metingen begon. Deze de-islamisering werd mede mogelijk gemaakt door het weer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.