Hans van Baalen (VVD): Wij gaan helpen een Brexit te voorkomen!

De partij van Mark “Er gaat geen cent meer naar Griekenland!” Rutte heeft weer eens gesproken over Europa. Zucht.

Hans van Baalen – de fractievoorzitter van de VVD in het Europese Parlement – ziet er wel wat in. Hij wil samen met de Britse liberale splinterpartij LibDems gaan werken om te zorgen dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie helemaal niet meer zal verlaten. Zo kondigt hij in ieder geval vol trots aan op Twitter:

Tim Farron is dus de leider van de LibDems: een partij die in het Engelse Lagerhuis (vergelijkbaar met onze Tweede Kamer) slechts 8 van de 650 zetels bezet. Totaal irrelevant wat deze man dus dus, en al zeker als het zijn politieke beleid is om het referendum waarin het Verenigd Koninkrijk zich uit de EU stemde compleet te negeren. Dat is gewoon complete volksverlakking.

Misschien moet het dan ook geen verrassing zijn dat uitgerekend de VVD wel bereid is om hun ‘liberale’ broeders van de LibDems een handje te helpen. Want hé: als het volk A zegt over de EU, doet de VVD altijd B. Geen cent meer naar de Grieken? Hoppa, hier heeft Athene nog een paar miljard! Tegengestemd bij het EU-referendum in 2005? Hier heb je toch het Verdrag van Lissabon! Wil je geen handelsverdrag met Oekraïne? Oh leuk, we zeggen dat we de uitslag zullen opvolgen, maar in werkelijkheid negeren we die referendumuitkomst gewoon lekker voor minstens een halfjaar!

Kennelijk wil de VVD een naam ontwikkelen voor het tegenwerken van de bevolking als het gaat om de EU. Onze regeringspartij is daarmee zelfs zó ambitieus, dat ze via Hans van Baalen hun diensten daaromtrent zelfs aanbieden aan andere landen. Want de burger? Die moet gewoon z’n brutale mond houden. Wij VVD’ers weten wel wat goed voor u is, en daarom wordt het Verenigd Koninkrijk straks lekker tegen hun eigen zin gevangengehouden in de EU. En blij dat we dan zijn met z’n allen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Peter Selie

  Ach de meest betrouwbare VVD Euro-parlementariër na Mark Rutte: Hans van Baalen (VVD): Wij gaan helpen een Brexit te voorkomen! Tja iedereen met een klein beetje boeren verstand weet het nu voor eens en altijd; kappen met de VVD want die is zó Eurofiel en machtsgeil, slechter kan ik het niet maken…

 2. Peter Selie

  Alleen al de foto van deze opgeblazen VVD kikker krijgt men witte knokkels, in zijn studententijd zag hij er nog belachelijker uit in zijn nazi-uniform.

  1. tonzwart

   Van Baalen is bepaald niet mijn fovoriete politicus, maar een nazi uniform in zijn studententijd?? Kunt U dat met een fotootje ondersteunen? Of is het gewoon laster?

 3. Peter Selie

  Verhofstadt en Van Baalen bewijzen in Kiev het gelijk van Moskou
  Rusland zegt al weken dat Oekraïne wordt opgehitst door Europa. Uitgerekend twee liberale europarlementariërs toonden op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev het gelijk van Rusland.

  https://youtu.be/rQnXo2HMriQ

 4. Ali Yas

  Ik heb het nog even nagekeken, maar VVD staat toch echt voor Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Elitepartij voor Centrale Ongecontroleerde Macht.

  1. ome Bob

   sinds kort is die echt veranderd , ze konden er niet meer tegen ,

   het is nu : Vernietiging Van Democratie , geworden

   wordt ook de leus bij de verkiezingen , in 2017

   en van Baalen komt op 1
   Neelie met stip op 2

   de jatters, stelers, en zakkenvullers , die weten hoe het moet !

   je zal toch ergens een ouwe raket werper op de kop kunnen tikken !

   Wim Hutten

 5. Peter Selie

  Hans van Baalen (VVD) is nog steeds een totale lul

  Europa zou harder moeten werken voor de burger, zei Hans van Baalen in juli 2010 tegen de Azijnbode. Het Europarlement is ‘corvee’, zei Hans van Baalen in diezelfde maand tegen Metro. Want in het Europarlement kun je tussen bijna 800 collega’s toch geen verschil maken. Dus heeft Schwanz van Faalen er een sport van gemaakt om dan maar zo min mogelijk te doen, daar maximaal inteken-vergoedingen voor te graaien en alle kritiek pedanterig weg te lachen. Kwoot van een boos BNR-meisje: “Van Baalen stemt niet alleen het minst, van alle Nederlandse Europarlementariërs voert hij ook het minst het woord en dient hij het minst aantal voorstellen in. Een hoop minst voor iemand die verkondigt dat Europa eens harder moet gaan werken voor zijn burgers.” Jups. Van Baalen vindt zichzelf superbelangrijk en bazelt een boel over hoe hij met ‘een been in Brussel en een been in Nederland’ staat, maar de vadsige niemandsvertegenwoordiger zit vooral met twee handen in de bodemloze honingpot van het Brusselse bonussysteem. Leuk voor de VVD ook. Daar zijn ze al zo opzichtig in een schizofrene ideeënstrijd verwikkeld voor/tegen/voor/tegen/voor meer Europa, krijgen ze er ook nog eens zo’n arrogante, waardeloze, zelfvoldane zak hooi als lijsttrekker bij. Die door MinPres Mark natuurlijk met lovende woorden geprezen wordt. In 1998 schreef Aart Brouwer van de Groene Amsterdammer dat voormalige semi-nazi en fervent uniformdrager Hans van Baalen een domme lul is. Vijftien jaar later en er is niets veranderd. Oprotten met zulk lamlendig regentenvolk met hun ‘eerst cashen, dan misschien de kiezer’ mentaliteit. Bah. >>>> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/12/hans_van_baalen_omduwen_wordt_ons_nieuwe_pet_project.html

 6. Seneca

  @Peter Selie
  Uitstekend verwoord! Mijn dank.

 7. Wachteres

  “Hans van Baalen (VVD): Wij gaan helpen een Brexit te voorkomen”!

  Tja, Hans ziet de bui hangen: Na BRexit komt FRexit of NExit. wie zal het zeggen.

  Uiteindelijk zal hem dat zijn luizenbaantje kosten en – wat ik hoop – de rest van de lucratieve uitkeringen van de EU-gangers.

  1. Peter Selie

   Ach Wachteres deze lieden hebben voor hun nageslacht en diens nageslacht vooruit op de bankrekeningen staan. Denk echt niet dat zijn luizenbaantje hem wat kan schelen er is voorlopig nog genoeg creatief jatwerk voor deze lui.

   Immer afwezige VVD-er Van Baalen inde onterecht € 29.250,-

   Waarom is dit niet een headline in de reguliere media? Hier is het grootste EU-kopstuk van de grootste politieke partij uit Nederland, die er toch wat heel vreemde gewoontes op na houdt. Gelukkig wordt hier wel aandacht aan geschonken in de alternatieve media, en die geluiden zijn niet mis:

   VVD Euro-‘parlementarier’ Van Baalen was nauwelijks aanwezig in het EP!

   VVD-eurokandidaat Hans van Baalen zit inmiddels vijf jaar in Brussel maar is er bijna nooit. Volgens de organisatie VoteWatch tekende hij in voor 38 procent van de 514 debatten zonder daarna te stemmen. Na de krabbel op de presentielijst, vertrok Van Baalen dus 195 keer weer, inclusief zijn presentiegeld. >>>> http://langleveeuropa.nl/2014/05/immer-afwezige-vvd-er-van-baalen-inde-onterecht-e29-250/

   1. Ni28

    En zo doen de meeste het daar in Brussel.

 8. Ni28

  Van Balen houdt Brexit tegen en helpt Oekraïne in de EU. Wat een fijne man is het toch. Wel van de leugenachtige VVD.

 9. nick

  Van Baalen is zo representatief voor de VVD, hoe hebben ze het zo kunnen regelen. Voor mensen met enig verstand volkomen duidelijk, als Van Baalen de VVD vertegenwoordigd is het zaak deze partij ver de rug toe te keren en totaal af te schrijven voor nu en de hele toekomst.

  Is tenminste wat ik heb gedaan, lang geleden al, wat een voorzienende blik eigenlijk.

  1. Floris

   Ik heb ze de rug toegekeerd op het moment dat Dijkstal Bolkestein opvolgde.

   Bolkestein had nog het lef en de visie om te waarschuwen tegen de opkomende multicul maar met Dijkstal sloeg men een totaal andere weg in. Die van het politiek correctisme en multiculturalisme à la D66.

   Dat het ooit zo erg zou worden dat ze een premier zouden leveren die Pinokkio naar de kroon steekt had ik niet verwacht maar tegenwoordig verbaas ik me nergens meer over.

   En ja, die Van Balen is ook geen reclame, evenmin als die andere vetzak: http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.601300.1347313716!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_800_600/image-601300.jpg

 10. Ruud Steunassen

  @tonzwart
  Hans van Baalen zat bij de studentenweerbaarheid, maar die hebben zo’n archaïsch zwart of groen uniform met een pluim op de pet, terwijl deze sympathisant van Horst Wessels (sorry, studentikoos grapje) op het internet afgebeeld staat in een bruinnnnn uniform. Misschien is dat voor de officeren. Het is een foto die van voren genomen is, dus het zou kunnen zijn dat de pluim niet op zijn pet maar in zijn reet steekt en daardoor niet zichtbaar is.

 11. Sniper666

  Ik wil dat baantje van van Baalen. Beetje domme dingen roepen en toch lekker vangen, wie doet je wat? Hoe kom ik op zo’n stoel terecht?

 12. Wachteres

  http://langleveeuropa.nl/2016/09/meer-doldrieste-eu-acties-meer-integratie-meer-eu-minder-inspraak-minder-identiteit-minder-welvaart/

  Meer doldrieste EU-acties, meer integratie, meer EU, minder inspraak, minder vrijheid, minder welvaart
  Posted on 29 september 2016 by admin

  Vanaf 1 oktober begint de EU een basisinkomen uit te keren aan… asielzoekers buiten de EU.

  Wat is de EU toch goed hè. Niet in het aanpakken of voorkomen van het migrantenprobleem uiteraard, of stoppen met stoken in Syrië, of het aanpakken van mensenhandelaars, of het retourneren van illegale (niet oorlog-ontlopende) asielzoekers, of het stoppen met zelf smokkelen van mensen, of het aanpakken van misdragende asielzoekers, of het stoppen van het eindeloos uitdelen van permanente verblijfsvergunningen, of het aanpakken van misdragende religieuze partijen, of het aanpakken van de maatschappelijke ontwrichting zoals in Calais, of…

  Nee, de EU is triomfantelijk aan het bewijzen dat alle asielzoekers geld van de EU kunnen krijgen, binnen of buiten de EU, gratis geld voor iedereen die wil – behalve u uiteraard, u moet juist die rekening betalen.

  1. Sniper666

   @Wachteres

   Verdomd het is waar… De EU gaat fiat helicopter geld uitdelen door een soort creditcards met saldo uit te delen! Het staat er echt, ik rol om van verbazing!!!

   –> http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-2989_en.htm

   Het beschikbare budget is DRIE MILJARD. Hallo aAAALLLAAAAArrrMMM !!!!!!

   1. Wachteres

    Dit heb ik onder een gelijksoortig artikel op de site van Bron geplaatst.

 13. Sniper666

  Lees ik eens verder in de press release database van de EU. Zie hier;

  http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-16-3266_en.htm

  Commissioner Malmström visits Kyiv and unveils proposal to increase Ukrainian exports [Updated: 30/09/2016 at 12:50]
  Trade Commissioner Cecilia Malmström is in Kyiv today to discuss the progress in putting into practice the Association Agreement between the EU and Ukraine, in particular the Deep and Comprehensive Free Trade Area. During her visit, Malmström is meeting Prime Minister Groysman, Deputy Prime Minister Ivanna Klympush-Tsintsadze, Minister of Foreign Affairs Pavlo Klimkin, and Minister of Agriculture Taras Kutovyy, as well as parliamentarians and business representatives. In Kyiv, Malmström is also announcing the EU’s readiness to offer further market openings to Ukrainian agricultural and industrial products, on top of what is already offered under the Association Agreement. The European Commission is proposing to increase the quantities of duty-free imports from Ukraine for agricultural products such as honey, cereals and processed tomatoes. This one-way measure would also significantly improve the conditions for Ukrainian exports of fertilisers, footwear, certain metals and electronic equipment. Commissioner Malmström said: “We hope this can give a positive boost to the Ukrainian economy. Our progress so far is clear, but much work still remains to unleash the full potential of our free trade area.” The Ukrainian economy is growing again. Its duty-free exports to the EU increased by 5% in the first months since the Association Agreement with came into effect, and the EU has reinforced its position as Ukraine’s biggest trading partner. Issues that require more effort include the fight against corruption, the creation of more transparent and predictable legislation, as well as the removal of measures that hinder trade and go against Ukraine’s international commitments, such as certain food safety measures and the export ban on wood. Commissioner Malmström blogged today about her visit to Ukraine. Video on EbS from the press conference and other events in Kyiv will also be made available, as well as the proposal for additional market opening. (For more information: Daniel Rosario – Tel.: + 32 229 56185; Axel Fougner – Tel.: +32 229 57276)

  Mag ik a.u.b. ook mijn auto duty-free uit de Oekraïne invoeren?

 14. Kees

  Van Baalen zal flink afvallen na het tribunaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.