Held Hans Teeuwen heeft weer groot gelijk: “Fuck islamofobie, ik haat dat woord!”

Hans Teeuwen – één van de populairste komieken van Nederland – is nog altijd niet van plan om met pensioen te gaan, en dat onderstreept hij nog maar eens met een gepeperde uitspraak!

Het moge bekend zijn dat Hans Teeuwen één van de weinige cabaretiers in Nederland is die niet links is, en een afschuwelijke hekel heeft aan politiek-correct gedrag… en dan nog altijd ook linkse fans heeft. Echt, Teeuwen is uniek in zijn soort.

Dat zijn ze nu ook aan het ontdekken in het Verenigd Koninkrijk, waar het plaatselijke NRC – The Guardian geheten – de Nederlandse rechtse grappenmaker een interview afnam. Daar vlogen de vonken vervolgens behoorlijk vanaf, toen het onderwerp ‘islam’ ineens ter sprake kwam. Teeuwen heeft een broertje dood aan politieke correctheid en verklaarde gewoon zonder blikken of blozen ‘fuck islamofobie’. En daarmee begon het pas.. De vertaling is van TPO, lees maar mee:

““Het is nu niet de tijd om mild te zijn. Het is juist meer een tijd voor rebellie tegen politieke correctheid.

Moralistische feelgoodpraatjes houden is een stuk minder leuk dan tekeer gaan tegen taboe’s.

En natuurlijk, ik kan niet om het onderwerp islam heen. Islam is nog altijd het gevaarlijkste onderwerp dat er is, het grootste taboe. En, zo vrees ik, ook de grootste vijand van de vrije meningsuiting. Als een plicht tegenover de mensheid moet ik dat onderwerp ook in mijn show aansnijden. Maar ik heb en manier gevonden om het leuk te maken.

Fuck ‘islamofobie’. Ik haat dat woord. Er is niets irrationeels aan bang zijn voor een geloofsysteem dat overal waar het verschijnt gewelddadig is. In mijn show drijf ik de spot met islam maar ik drijf zelden de spot met moslims. Dat onderscheid is belangrijk, onderscheid tussen de haat voor een geheel aan slechte ideeën of de haat voor mensen. Ik zal xenofobie nooit aanmoedigen, die is echt en een stuk gevaarlijker dan ‘islamofobie’.””

Aldus de gigantische held Hans Teeuwen die eerder ook al een serie hilarische maar ook snoeiharde filmpjes maakte waarin hij opriep om het vooral NIET over de islam te hebben, het gebrek aan humor van ‘islamfascisten’ bespreekbaar maakte en zelfs de gruwelijke ISIS-executies tot mikpunt van spot verhief. Ook hebben we nog dit geweldige liedje: “Islam, islam, islam, u treft geen enkele blaam!

Hadden we in Nederland maar meer mannen als Hans Teeuwen. Dan werd er niet alleen meer gelachen, maar konden we misschien ook eens een keer iets doen aan het feit dat politici over ons heen laten lopen door radicale moslims.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. zomaar

  Tim wat maak je me nauw ?,
  “Hadden we in Nederland maar meer mannen als Hans Teeuwen. Dan werd er niet alleen meer gelachen, maar konden we misschien ook eens een keer iets doen aan het feit dat politici over ons heen laten lopen door radicale moslims”.

  wij hebben er een uit vele !!, die ons waarschuwen voor deze ideologie islam, en die val jij van tijd tot tijd aan op zijn uitspraken en zienswijzen , betreft de islam .

  en ja het geloof van een moslim is de islam , een ideologie die van zich laat spreken middels moorden , aanslagen en meer van dit fraais !.

  toch de linkse snuiter is er op tegen dat je , beiden beoordeeld en veroordeeld om de moorden en martelingen , die uit dit geloof voortkomen .

  dat mag dan weer niet!!, dan ben je volgens de linkse snuiter een islamofobe !, die telkens maar negatief afgeeft op die arme moslims en hun geloof !.

  helaas wij kunnen niet anders , als wij de afgelopen maanden bekijken naar het aantal aanslagen en moorden gepleegd in Europa .

  toch moeten wij volgens links met de vlag (welke weet ik nog niet !!, die van Turkije of die van Isis ) , wapperen van blijdschap dat deze barbaren onze samenleving zijn komen verrijken .

 2. Ruud Steunassen

  Wie van de onbeschofte, botte stijl van Teeuwen houdt (ik vind hem een van de besten) kan vast Geert Wilders ook wel waarderen, al is Geert wat fanatieker, bezetener.
  Teeuwen en Wilders spelen niet op de man, maar op de islam.
  Dat mensen denken dat Wilders op de man speelt, komt omdat zijn woorden altijd verdraaid en uit de context gehaald worden door de linkse media. Het ligt dus niet aan Geert, maar het ligt aan de lieden over wie Tim beweert dat Teeuwen hen ook niet waardeert.
  We hebben in Nederland dus meer mannen als Hans. Kijk maar naar Geert, al is die nog niet 10% zo leuk als Hans Teeuwen of de eveneens botte en hilarische, maar veel linksere Theo Maassen.

  1. zomaar

   Kijk maar naar Geert, al is die nog niet 10% zo leuk als Hans Teeuwen of de eveneens botte en hilarische,

   toch tijdens de debatten doet onze Geert het best goed , vindt ik .

   beter als heel het sopzootje wat er zit , oke toegeven vanavond was de SGP (ik geloof van.der.Staaij )ook aardig op dreef .

 3. nick

  Zeer intelligente man, Teeuwen, geweldige humor ook! En een waarheids liefhebber, ik hou ervan!

 4. Wim

  Antisemitisme ook in politiek weer in opmars – Europa werkt met toelaten en verspreiden islam mee aan toekomstige nieuwe Holocaust

  Met in totaal al 670 miljoen vermoorde mensen kan islam met recht de religie van genocide worden genoemd .

  Politici en media besteden er amper aandacht aan, maar wij schrijven het al jaren: de jaren ’30 zijn weer teruggekeerd in Europa. Destijds heette het kwaad dat de wereldvrede bedreigde het Nazisme, nu is dat de islam – twee ideologiën met opvallende overeenkomsten, waarvan Jodenhaat de meest opzichtige is. De Nazi’s wilden met hun ‘Endlösung’ de Joden uitroeien, en Allah beveelt in de Koran de moslims hetzelfde te doen. Uit een onderzoek blijkt dat de almaar agressiever wordende houding van met name moslims ervoor zorgt dat 70% van de Joden in Europa niet naar de jaarlijkse viering van Rosh Hashana (het nieuwe Hebreeuwse jaar) durft te gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.