Het is feest in de media: basispremie zorg stijgt 'nauwelijks!'

Geen categoriesep 07 2016, 11:00
Wat een feest zeg! We hoeven maar een beetje meer te betalen!
De media zijn maar wat blij. Volgens de ramingen van het kabinet zal de basispremie van een zorgverzekering volgend jaar namelijk "nauwelijks" toenemen.
Ja, dat lees je goed: de premie zal niet dalen, en niet eens gelijk blijven, maar licht toenemen. En dat is dan reden voor feest:

De basispremie voor de zorgverzekering zal volgend jaar nauwelijks stijgen. Met een toename van ongeveer 3,50 euro zal de premie op 103 euro per maand uitkomen.

Ingewijden bevestigen woensdag berichtgeving hierover van het AD, dat Prinsjesdagstukken heeft ingezien.

De stijging is beperkt door maatregelen die minister Edith Schippers (Volksgezondheid) eerder nam. Daardoor wordt efficiënter gewerkt. De zorgpremie is overigens een raming. Verzekeraars bepalen later hun eigen, precieze tarieven.

Let wel, de inflatie is in Nederland niet-bestaand, en de gemiddelde werknemer krijgt al een tijdlang (bijna) geen loonsverhoging. Daarom is het natuurlijk helemaal niet zo gek dat de kosten van een basispremie niet of nauwelijks stijgen. Als dat wél zo was hadden we een probleem.
Maar goed, een kinderhand is gauw gevuld. Er 'niet drastisch op achteruit gaan' wordt tegenwoordig blijkbaar beschouwd als 'goed nieuws.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten