Hoera! Amerikanen hebben topcommandant ISIS van de aardbodem gevaagd

Geen categoriesep 14 2016, 14:00
ISIS-woordvoerder en topcommandant Abu Muhammad al-Adnani is niet meer. En daar kunnen wij alleen maar om juichen.
Massaslachter Muhammad al-Adnani was tijdens zijn leven maar wat trots op de moordpartijen van ISIS. Sterker nog, hij was medeverantwoordelijk voor de bloedbaden die de jihadisten aanrichtten. Hij was namelijk de commandant strategie van de terroristen.
Waarom ik de verleden tijd gebruik, vraag je? Nou, omdat meneer de slachter eind augustus door de Amerikanen is dood gebombardeerd:

The Pentagon confirmed on Monday that ISIS spokesman and senior leader Abu Muhammad al-Adnani was killed in an airstrike in Syria in late August.

The airstrike on Aug. 30 near Al Bab, Syria, targeted the terror group's chief propagandist, recruiter and architect of external terrorist operations. ISIS announced his death shortly after the airstrike through its news agency Amaq.

De propagandadienst van ISIS kondigde zijn bloederige dood al kort na het bombardement aan, maar het Pentagon wilde zich ervan verzekeren dat het echt zo was. Het gebeurt namelijk regelmatig dat ISIS roept dat een topcommandant gedood is terwijl dit helemaal niet zo is. De gedachte daar achter is simpel: als Amerika en co. denken dat de commandant in kwestie dood is zullen ze niet meer naar hem op zoek zijn. En dat geeft hem alle ruimte die hij nodig heeft om aanslagen te plegen en militaire operaties te lanceren in Syrië en Irak.
In het geval van Abu Muhammad al-Adnani hoeven we ons daar dus geen zorgen over te maken. Deze jihadistische massamoordenaar is écht dood.
Driewerf hoera!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten