ISIS wilde bloederige aanslag plegen op Efteling

Geen categoriesep 08 2016, 12:00
"Nederland een cadeau moet krijgen dat lijkt op wat de broeders in Parijs en Brussel hebben gedaan."
ISIS had plannen om een afgrijselijke aanslag te plegen op één van de populairste attractieparken van ons land, de Efteling. In juni werd een vrouw uit Werkendam opgepakt omdat ze van plan was om zich aan te sluiten bij de terreurorganisatie. Uit informatie op haar telefoon bleek dat zij en haar ideologische bondgenoten van plan waren om de aanslag te plegen.
Volgens BN De Stem wilde de 25-jarige vrouw afreizen naar Syrië om daar met een ISIS-jihadist te trouwen. Voor ze dat kon doen werd ze gearresteerd door de politie. Toen die haar telefoon onderzochten zagen ze berichten over terroristen die op weg waren naar België én Nederland om daar aanslagen te plegen. Vervolgens bleek dat de Efteling een prominent doelwit was.
Samen met andere moslimvrouwen besprak de radicale moslima de mogelijkheden voor een aanslag. Ze schreven elkaar onder meer dat...

"Nederland een cadeau moet krijgen dat lijkt op wat de broeders in Parijs en Brussel hebben gedaan."

Godzijdank werd de vrouw opgepakt voor ze deze plannen kon uitvoeren. Het OM vervolgens haar wegens "deelneming aan een organisatie met als oogmerk het plegen van terroristische misdrijven." Indien schuldig kan ze voor enkele jaren achter slot en grendel verdwijnen.
Dat is op zich goed nieuws, maar helaas is er ook slecht nieuws: in Nederland straffen we dit soort jihadisten namelijk veel te licht. Over een paar jaar loopt ze ongetwijfeld weer vrij rond in ons land, terwijl ze dan nog steeds dezelfde radicale denkbeelden heeft.
Er moet dus iets veranderen -- en de Tweede Kamer moet daar de leiding in nemen. De wet moet duidelijk maken dat deelname aan een terroristische organisatie automatisch in een levenslange gevangenisstraf resulteert. Niets geen "tenminste vijf jaar" of "tenminste tien jaar." Nee: levenslang, en wel meteen.
Welke partij heeft de moed om dit idee naar voren te schuiven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten