Jolige tieners lenen smartphone huisgenoot voor selfie. Wat ze dan op z’n telefoon vinden doet hen direct de politie bellen

Ze dacht samen met haar vriend leuk wat selfies te nemen met de telefoon van een huisgenoot, maar dat pakt mooi anders uit als ze zien wat zich allemaal op die telefoon bevindt…

De 18-jarige Kirsty-Ann Barr en haar vriend hadden wat gedronken toen ze ineens besloten om wat foto’s van zichzelf te maken. Ze wonen in huis met een derde huisgenoot – Nathan Kozel – en omdat ze melig waren besloten ze om zijn telefoon te gebruiken voor wat aangeschoten zelfportretjes.

De ballorige sfeer verdween echter direct toen duidelijk was wat voor foto’s zich reeds op de telefoon van Nathan bevonden. Kinderporno, en niet in zuinige hoeveelheden ook. Kirsty Ann:

“We openden zijn telefoon en vonden allerlei foto’s van kinderen. Ik was compleet geschockeerd. Er waren ontelbare foto’s.

We pakten de iPad van mijn vriend en we filmden hoe we door de lijst met foto’s scrollden, voor het geval hij ze zou verwijderne. Het was walgelijk.

Er waren foto’s van jonge kinderen die poseerden, soms met volwassenen erbij. Het was verschrikkelijk!”

dc-cover-p3l6a9fekptciron3mbsnj49l5-20160923175434-medi

Kirsty-Ann en haar vriend besloten dat er geen tijd te verliezen was, en lieten Nathan direct inrekenen door de politie. Ze namen zijn telefoon en andere elektrische apparaat direct mee: geen tijd werd verloren. Ze voelde zich verraden, want Nathan was eigenlijk wel een vriend geworden voor haar:

“Ik heb Nathan met een hoop dingen in huis geholpen, zoals koken, wassen en schoonmaken, en we zijn uiteindelijk goede vrienden geworden. Om vervolgens dan zoiets op z’n telefoon te vinden is gewoon ranzig.”

Nathan moest vervolgens voorkomen bij de rechtbank, waar de jongeman uiteindelijk schuld bekende voor het zesmaal maken van onbehoorlijke foto’s van kinderen. Ook gaf hij toe onzedelijke foto’s van minderjarigen te bezitten en zelfs tweemaal om verboden foto’s te hebben. Een hele mond vol, maar desalniettemin liet de rechter de jongeman vrij eenvoudig weer gaan: de jongen kreeg een totale boete van net geen €95, en moet hij een rehabilitatiecursus volgen voor één maand.

Van die lichte straf snapt Kirsty-Ann in ieder geval helemaal niets:

“Ik denk niet dat dat een eerlijke straf was als je bedenkt wat hij allemaal op z’n telefoon had. Ik denk dat hij meer had moeten krijgen dan hij uiteindelijk kreeg.

Ik weet hoe verschrikkelijk en fout de plaatjes zijn die ik gezien heb. Er had méér moeten gebeuren dan alleen een boete.”

Dat laatste lijkt mij een waarheid als een koe. Laten we desalniettemin hopen dat de jongen ondanks z’n lage straf z’n lesje geleerd heeft, en voortaan kinderen niet meer ziet als lustobject!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.