Kabinet zal vandaag op Prinsjesdag roepen dat het 'goed!' gaat. Niemand die er iets van merkt

Geen categoriesep 20 2016, 10:54
Vandaag is Prinsjesdag. Je weet wat dat betekent: heel veel aandacht voor de politiek, koning Willem-Alexander mag een door Rutte geschreven tekst voorlezen, en oh ja, het kabinet zal ons officieel vertellen hoe het ons het komende jaar financieel de strot wil dichtknijpen. Ja, ja, het is één groot feest.
Aangezien Rutte II een ultralinks kabinet is zou je denken dat de media vandaag óók als een feestje beschouwen en er alles aan zullen doen om de regering uit de wind te houden. Opmerkelijk genoeg is dat blijkbaar niet zo. Kijk maar naar dit artikel op de website van de NOS. De titel alleen al spreekt boekdelen: "Kabinet zegt dat het goed gaat, maar we merken daar weinig van."

Voor het tweede jaar op rij heeft het kabinet op Prinsjesdag de boodschap dat de economische crisis voorbij is, maar veruit de meeste Nederlanders merken daar in hun directe omgeving nog altijd weinig tot niets van. Het aantal mensen dat zegt goed te kunnen rondkomen is zelfs lager dan vorig jaar, blijkt uit onderzoek (.pdf) dat Ipsos in de week voor Prinsjesdag deed voor de NOS.

Dit is echt ongelooflijk. Zelfs de sociaal-democratische NOS -- zeg maar, de media-arm van het kabinet -- geeft toe dat de zogenaamde 'verbetering' nauwelijks waarneembaar zijn voor de gewone Nederlander. Het kabinet smijt af en toe met wat cijfers en procenten (0,2% verbetering hier, 1,7% verbetering daar!), maar de belastingbetaler merkt daar niets van. Sterker nog, die kijkt niet naar de officiële cijfers van het kabinet, maar naar zijn eigen portemonnee. En die is nog altijd verdacht leeg.
Nou zijn wij ons daar natuurlijk al lang van bewust -- wij schrijven er al over sinds het kabinet officieel aantrad -- maar het is toch wel verrassend dat de NOS dit nu ook toegeeft. De staatsomroep heeft dit kabinet immers stelselmatig de hand boven het hoofd gehouden.
Blijkbaar is de malaise zo groot in ons land dat zelfs de NOS er niet meer onderuit kan: dit kabinet is één grote mislukking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten