Kinderachtig pestland Turkije blijft Ebru Umar zieken door rechtszaak tegen haar wéér uit te stellen

Wat een ongelooflijk kinderachtige regering heeft Turkije ook. Dat blijkt maar weer uit de manier waarop ze Ebru Umar blijven treiteren.

Ja hoor, daar gaan we weer. Ebru Umar zit veilig en wel in Nederland en zal vermoedelijk wel nooit meer Turkije in kunnen zonder opgepakt te worden voor allerlei verzonnen misdaden (voornamelijk uit de categorie: de bullebak van een autocraat Erdogan weer eens op z’n lange Sultan-teentjes te hebben getrapt), maar zolang Turkije nog enige greep op Ebru Umar heeft zullen ze haar desnoods vanuit Turkije helemaal naar Nederland blijven bestoken met rechtszaken om de Nederlandse vrouw het leven zuur te maken.

En als ze eigenlijk niks gedaan heeft, maar je haar toch wil vervolgen, dan moet je die zaken allemaal zo lang mogelijk rekken, nietwaar? Dat is in ieder geval wat er vandaag wederom gebeurd is:

“De pro forma-zitting in de zaak over de belediging van de profeet Mohammed, waarin Ebru Umar donderdag een verklaring moest afleggen, is uitgesteld.

De zaak zal 27 december opnieuw plaatsvinden. De columniste bevestigt dit aan NU.nl.

Umar zou een verklaring afleggen over een door haar verstuurde tweet in 2011. “Mohammed is een homo, succes gegarandeerd.” Dit gaat volgens het Turkse Openbaar Ministerie om de profeet Mohammed, maar Umar ontkent dit.”

Het is zeker niet de enige rechtszaak die Erdogans Turkije voert tegen Ebru Umar. Ook beledigingen aan het adres van Erdogan en Ataturk staan nog op de wachtlijst om vervolgd te worden.

Maar Metro-columniste Ebru is een heldin die zich niet klein laat krijgen: ze laat schouderophalend weten dat ze het wel hoort van het Nederlandse Openbaar Ministerie als ze nog willen dat ze een verklaring aflegt die naar Turkije kan worden gestuurd. Verder kan het haar natuurlijk terecht gestolen worden. You go, girl! Laat die rare Erdogan-strijdertjes maar lekker in het sop van hun Turkse stoombad gaarkoken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ni28

  Pesterijen zijn een kenmerk van dictaturen. Zaken lang rekken om mensen te breken zijn normaal daar. Dit alles onder de motto van democratie. Democratie is een Turkse vertaling wel te verstaan.

 2. Peter Selie

  Wat een ongelooflijk kinderachtige regering heeft Turkije ook. Ja dat kun je gerust zo stellen, maar vlak óók Nederland niet uit, want met kinderachtigheid bijv. het politieke Wilders-proces steekt Nederland Turkije naar de kroon. Deze onwelgevallige personen zoals Ebru Umar en dhr. Wilders leggen de vinger op de zere plek ze laten de wereld duidelijk weten dat de islam een open zenuw van de democratie is, waar maar beter geen aandacht aan geschonken mag worden, viva democratia.

 3. Wachteres

  Je moet er toch niet aan denken, dat de EU wil dat Turkije bij Europa komt.

  Nu zou Turkije kunnen vragen om de uitlevering van Ebru naar dat land.

  Dan hoeft ze helemaal niet meer te worden uitgeleverd.

  En als het aan de EU ligt, dan komt Turkije er echt bij. Net als zoveel andere gecorrumpeerde, achterlijke landen.

  Ebru Umar kan een familiebezoek of een vakantie aan Turkije wel vergeten.

  Ze mag zich zelfs afvragen of haar leven hier in gevaar is, met al die Erdogan-fans.

  Toch fijn die multiculturele samenleving.

 4. karamanli

  Allemaal leuk en aardig, maar jullie vergeten voor het gemak dat het ALTIJD al zo was in Turkije. Je mocht vroeger ook niet -inmiddels lang overladen- Ataturk beledigen. En dat mag nog steeds niet. De focus op Erdogan is slechts selectieve berichtgeving, en vanuit Ebru selectieve verontwaardiging. Ik heb haar nog nooit zien of horen protesteren toen er vroeger mensen werden opgesloten wanneer men iets negatiefs zei/schreef over Ataturk.

  Ik raad jullie dit ook te lezen:

  http://www.forbes.com/sites/realspin/2016/08/26/dont-insult-the-president-of-turkey-and-youll-be-alright-probably/#6765f5cf7d1f

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.