Klasse! PvdA-fractie Kapelle stapt uit partij én uit de raad omdat de partij geen afstand neemt van Erdogan-aanbidder

Geen categoriesep 20 2016, 10:13
"Waar staat deze partij nog voor?"

De complete PvdA-fractie in Kapelle stapt op. De twee raadsleden, Joyce Bommer en Cees van Ruiten, kunnen zich niet vinden in de houding van het gewestelijk én landelijk bestuur van de partij. Zij zeggen hun partijlidmaatschap op en leveren hun zetels in. Aanleiding voor de beslissing is de kwestie rond Bayram Erbisim.

Die PvdA-meneer is een gepassioneerde fan van de Turkse president Erdogan; de man die tegenwoordig brute zuiveringen houdt, journalisten op grote schaal laat oppakken, en -- oh ja! -- ondertussen de EU ook nog eens chanteert als Brussel iets van kritiek durft te uiten op zijn autocratische beleid. Tijdens zijn bezoekje aan Nieuwsuur eind augustus vergoelijkte Erbisim volgens Bommer en Van Ruiten die wangedrag van de Turkse president. En daar willen zij niets mee te maken hebben.
Helaas denkt de partij daar heel anders over. De twee raadsleden drongen er bij het regionale én het landelijke bestuur op aan om afstand te nemen van Erbisim, maar daar werd geen gehoor aan gegeven:

"Vanuit diverse andere Zeeuwse fracties is er ook een beroep op het bestuur gedaan om een dergelijke verantwoording te organiseren, maar we liepen allemaal tegen dezelfde muur op. Dit is niet de PvdA waar wij voor gekozen hebben. Het zelfkritisch vermogen is tot een dieptepunt gedaald. Het gewestelijk bestuur loopt aan de hand van het landelijke bestuur."

En dan komt het citaat van de dag:

"Ze schuiven hun grondbeginselen opzij en kiezen voor damage control om zo weinig mogelijk kiezers te verliezen. Waar staat deze partij nog voor?"

Het antwoord daarop is natuurlijk: voor de eigen macht, het multiculturalisme ongeacht de consequenties daarvan, en gratis geld voor luiwammesen die de hele dag nutteloos op de bank zitten.
Laten we hopen dat er nog meer eerlijke PvdA'ers rondlopen in Nederland en dat die tot dezelfde conclusie komen als Bommer en Van Ruiten. Deze partij verdient het niet om ook nog maar iets van invloed en macht te hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten