Kwart Nederlanders begrijpt Prinsjesdag niet, kijkt alleen naar idiote hoedjes

Geen categoriesep 18 2016, 15:00
Zegt dit veel over Prinsjesdag zelf, over de idioterie met de hoedjes, of over het intellectuele vermogen van de Nederlandse kiezer?
Het antwoord is, natuurlijk: een beetje van alles. Lees maar mee:

Ruim de helft van de Nederlanders noemt Prinsjesdag een ’ver-van-mijn-bedshow’. Bijna een kwart (24%) kijkt op de belangrijkste dag van het parlementaire jaar alleen naar de hoedjes, omdat zij aangeven er verder niets van te begrijpen.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Raet onder ruim 1.000 Nederlanders.

Dit is natuurlijk bijzonder zorgwekkend. Prinsjesdag is politiek gezien de belangrijkste dag van het jaar. De plannen die dan gepresenteerd worden hebben een bijzonder grote invloed en impact -- niet alleen op 'grote bedrijven,' maar ook op het dagelijks leven van Jan met de Pet.
Daarom is het problematisch dat 24% van de ondervraagden alleen maar naar Prinsjesdag kijkt vanwege de 'hoedjes.' Dat is doodzonde: blijkbaar is 24% van het Nederlandse electoraat eenvoudig te dom om Prinsjesdag te begrijpen. Je vraagt je af waarom dit volk dan wel stemt.
"Ik begrijp er niets van" zou reden moeten zijn voor deze mensen om thuis te blijven op verkiezingsdag.
Op zich is dat al erg genoeg, maar dan komt dit er ook nog eens bij:

"Tweederde van de Nederlanders blijkt verder geen enkel idee te hebben welke gevolgen de kabinetsplannen hebben op hun persoonlijke situatie."

Dat heet nou onderzoek doen, dames en heren kiezers. Er zijn veel kranten, websites en magazines die maar wat graag uitleggen wat de effecten van het kabinetsbeleid precies zijn, maar dan moet u wel de moeite nemen om hun artikelen daadwerkelijk te lezen. Zo moeilijk is dat allemaal niet, eenderde van de Nederlanders doet dat óók.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten